A barátnőm talán megbocsájt…

Mostanában az élet nagy kihívásokat görget elém, és per pillanat fogalmam sincs miként és hogyan oldjam meg.

 

Írtam már Nektek a csodálatos barátságomról egy cikket régebben. Ez a barátság már egyszer majdnem tönkrement a párkapcsolatom miatt. Kezdeti nehézségek után nem mondanám, hogy stabil lábakra helyeződött ez a kapcsolat, de mindketten törekedtünk a helyre hozatalán. Még van mit felépítenünk újra együtt, de az idő nekünk dolgozik. Ez a kapcsolat több mint barátság, az évek alatt egy családdá forrtunk össze. Most az élet úgy hozta, hogy egy újabb csalódás élünk mind a ketten a barátnőmmel.

Volt egy nagy családi esemény, amelynek az otthonom adott színteret, de az anyagi és egyéb hozzájárulás csak minimális részben volt az enyém. Hangsúlyoznám csak a helyszín biztosítása volt az én reszortom. A vendégek listáját a gyermekem és kedvese állították össze, amelyből az én legjobb barátnőm és családja ki lett hagyva. Ez indította el a konfliktust köztünk. A konkrét okot nem tudom miért, de nem is feszegettem.

Most itt állok összetörve, és várva a csodát hátha megbocsájt nekem a barátnőm.

 

Kérdeztem a gyermekem – Miért nem hívta meg Őket is? Haragos dühvel válaszolt. Most szálljak a gyermekemmel szembe azzal a tudattal, hogy fogalmam sincs, mikor látom őket újra? Csak egy hét volt, amit velem tudtak tölteni másfél év után. Értem én a másik oldalt is, hogy mennyire fáj nekik hisz csak adtak a gyermekemnek.  Számukra is érthetetlen miért alakult ez így.

Azon tűnődöm én hibáztam? Félve tetteim következményétől most bedugom a fejem a homokba, sodródom, rettegve, hogy elveszítem a barátságomat. Aztán rettegve nem szólok a gyermekemnek sem, mert félek így is olyan hamar elmegy, űrt hagyva maga után. Tetőzzem, még azzal is, hogy haraggal váljon el tőlem?

Pedig tudom mit kéne tennem, mégsem teszem. Oda kéne álljak eléjük, és szembesítenem őket az emberi butaságukkal. Azt is tudom, hogy nem fogom megtenni, inkább bízom a barátnőm bölcsességében, hogy megbocsájt. Most az elengedés a legjobb választás, amit csak tehetek magamért és mindenkiért.

Kordován Andrea

 

 

 

Ha úgy érzitek tetszett a cikk, és még többet szeretnétek olvasni tőlünk, akkor a facebook oldal kedvelés gombjára kattintva, beállíthatjátok, a követésünket. Mégpedig úgy, hogy a „megjelenés elsőként” gombra kattintotok rá. Ha tetszett osszátok meg a cikket, és köszönjük a hozzájárulásotokat a Kicsi Budoár Magazin népszerűsítéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.