A férfiak a „Teremtés Koronái”?

Ma reggel egy videó hallgatása közben figyeltem fel arra, ahogy az előadó hölgy beszél arról, hogy fut bennünk, nőkben egy olyan program, amellyel elhitették velünk évezredeken keresztül, hogy egy nő kevesebbet ér, nincs joga, lehetősége, nem szabad neki, sőt bűn többet teremtenie egy férfinál.

 

Elhitették velünk, és mi elhittük, hogy mi nem vagyunk képesek egyedül teremteni, mert ők a „teremtés koronái”!

 

  • Elhittük, hogy nem tudunk túlteremteni rajtuk, és nem is szabad.
  • Elhittük, hogy függenünk kell tőlük és egyedül nem boldogulhatunk, csak ha őket szolgáljuk, cserében garantálják a biztonságunkat, megvédenek minket, értünk még háborúzni is képesek, és megteremtik nekünk az anyagi és pénzügyi bőséget.
  • Elhittük, hogy jaj, nekünk, ha elhagyjuk őket! Földönfutóvá tesznek, és megfosztanak mindentől. Jogot formáltak arra, hogy adjanak, vegyenek minket, mint a rabszolgákat, és egyes kultúrákban tragédiának számított nőnek születni.

Évezredeken keresztül szedtük fel ezeket a hitrendszereket, ezeket a sérüléseket, traumákat, fájdalmakat, léleksebeket, amiket átörökítettünk generációkon keresztül a lányainkba, unokáinkba, dédunokáinkba.

 

Talán ez a sok ideje tartó elnyomás adott okot arra és késztette lázadásra az elődeink felszólalását az elnyomás ellen. Így jutottak oda a feministák, hogy elkezdjék kiharcolni maguknak a nőket megillető jogaikat, a szüfrazsettek harcai és számtalan női mozgalom mind a fennálló patriarchális alapú társadalom ellen lázadt.

Valahogy ebben a nagy harcban átestünk a ló túloldalára. Manapság a nők versenybe szálltak a férfiak világába, törekszünk ugyan olyan karriert befutni, mint a férfiak. Vezetői pozíciókat kivívni magunknak, és lassan könyörtelenségünk vetekszik az övékével.

 

Egyre több a női minőségeket, szerveket elárasztó tünetek, betegségek.

 

És miközben mi erősödünk, súlyzókat emelgetünk, hogy bebizonyítsuk ezt is tudjuk, ez is megy, miközben igyekszünk helytállni több életterületen, úgy szépen elvesszük a férfiaktól a lehetőséget, hogy beteljesítsék a rájuk vonatkozó mintákat, programokat. Persze ennek következtében többször hallom a terápiás kezelések során, hogy manapság már nincsenek igazi férfiak, ami persze érdekes nézőpont ebben a megvilágításban.

 

 

És mi eközben?

Kialakítottuk azt a függőséget, amelyben elhitettük a férfiakkal, hogy nem tudnak gondoskodni magukról. Szükségük van ránk, hogy főzzünk rájuk, hogy ellássuk a háztartást és egyéb manapság női szerepkörnek titulált hitrendszerekkel igyekeztük fenntartani ezt az irántunk való függést. Ezzel elvettük tőlük is a lehetőséget, hogy akár ugyan úgy tudjanak egészként működni nélkülünk is.

Fontosságunkat azzal egészítettük ki, hogy nélkülözhetetlenné tettük magunkat a számukra, így sem ők sem mi nem vagyunk teljes egészek.

 

Itt bele lehetne menni nagyon mélyen abba, hogy kinek mi lenne a szerepe, ki mit szúrt el, és ki miben felelős, de ennek a cikknek nem ez a célja! Azzal sem megyünk sok mindenre, hogy próbálunk „harcolni” mert ez újabb férfi és nők közötti harcot szül és ennek soha nem lesz vége. Inkább arra szeretném invitálni a hölgyeket, hogy nézzenek rá, hogy milyen indíttatásból, milyen tömegtudati programokból működtetik a női minőségeiket?

Gondolkodjunk együtt  🙂 

  • Kinek a valóságából működtetjük a női minőségeinket?
  • Kinek a mintájából éljük a férfiakhoz való viszonyunkat?
  • Hogyan gyógyíthatjuk meg magunkban az évezredes lelki sebeket, amiket az életeink és generációink során magunkkal cipelünk?
  • Hogyan kerülhetünk újra egységben a női részünkkel, hogyan élhetjük harmonikusan a bennünk jelenlévő férfi és női oldalt?
  • Hogyan tudunk a férfivel nem riválisként, hanem igazi társként együtt többet teremteni?
  • Hogyan oldhatjuk fel azokat a hitrendszereket, amelyek elhitetik velünk, hogy kevesebbet érünk, ezért kényszert érzünk arra, hogy folyton bizonyítsuk az ellenkezőjét?

 

Mint önismeretfejlesztő tréner ebben a témában is fontosnak tartom az önismeret, az önbecsülés, öntisztelet, önelfogadás és önszeretet témakörével való mélyebb foglalkozást, a pénzügyi és a teremtő erővel kapcsolatos programok felülvizsgálatával együtt, amennyiben szeretnénk egy könnyed, örömteli életet teremteni harmóniában önmagunkkal, a társunkkal, vagy akivel csak szeretnénk.

 

Hogyan? Választhatunk könyveket, előadásokat. Rengeteg ingyenes előadás található most már fent az interneten. Kereshetünk közösségi csoportokat, amelyek ebben a témakörben tudnak segíteni. Felkereshetünk szakértőket, trénereket, coachokat, holisztikus látásmóddal rendelkező fejlesztő segítőket.

 

Horváth Erzsébet

Önismeret-fejlesztő tréner, Energetikai testkezelő facilitátor, Coach Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.