A gyönyör alanyi jogon mindenkinek jár!

Még mielőtt azt hinnéd kedves olvasó, hogy bele fogok menni mindenféle orgiákat ecsetelő cikkbe, inkább arról írnék, ami „leesett” nekem a gyönyörrel az élvezettel kapcsolatban az elmúlt napokban.

 

Sokan vannak, akik azt hiszik, ez a vékony, csinos lányoknak jár vagy a sportos, jóképű férfiaknak, vagy a sikereseknek, vagy a gazdagoknak stb. Sokan úgy gondolják az élvezethez, az örömszerzéshez, gyönyörhöz feltétlenül jól kell, hogy kinézzünk, és kell, hogy legyen hozzá egy partnerünk, aki megadja ezt nekünk. Ami a partnert illeti egyébként így van, csak éppenséggel a partner az mi magunk is lehetünk önmagunknak.

 • Mikor hittük el, hogy ez más emberen múlik?
 • Mikor hittük el, hogy ez azoknak jár, akik párkapcsolatban élnek?
 
Az örömszerzés, az élvezet, a gyönyör nem kilók, testsúly, nem narancsbőr és még csak nem is kinézet kérdése. Hanem a megengedés kérdése!  Hogy megengedem-e a kedvenc csokimnak, hogy élvezetet adjon, anélkül, hogy társítanék hozzá bűntudatot, amiért megettem?

Nagyon érdekes megfigyelés az is, hogy a férfiak nem azt tartanak vonzónak, szépnek, csinosnak, és kívánatosnak, amit mi gondolunk annak! Nagyon kevés férfi az, aki szereti azt, ha egy nő agyon van cicomázva, nagyon mű, vagy ha olyan vékony, hogy kilátszik a bordája!  Lehet, az utcán megnézik őket, de kevés az, aki a szexuális együttléten kívül más is szeretne hasonló nővel! A férfi olyan nőre vágyik, aki tudja ugyan úgy élvezni az életet és a gyönyört, ahogy Ő.  Aki jóízűen tud enni, akinek bele lehet túrni a hajába, akit megsimogathat úgy, hogy nem marad a tenyerén a fél kiló smink, aki nem tart attól, hogy a karvaly körmök kiszúrják a szemét ☺

 

 • Akkor mégis honnan szedtük ezt, hogy ez tetszik a férfiaknak? És aki nem ilyen az már nem is kell?

 

Hölgyeim! Ez nem a férfiakról szól, nem ők azok, akik elvárták, hogy ilyenek legyünk, hanem mi torzítottuk el ezt, mi gondoltuk túl ezt a dolgot, majd jól bedőltünk a médiának, egymás hitrendszereinek és elkezdtük olyan mintákat követni, ami nem tesz minket boldoggá!

 • Kinek a valósága ez?
 • Kinek a kinézetét próbálom utánozni, amikor másra akarok hasonlítani, mint ami vagyok? 
 • Mit hittem el mi kell az élet élvezéshez? A gyönyörhöz? Az örömteliséghez? Az élet orgazmikus megéléséhez?

 

Mi a titok? Megengedés és önszeretet! Megengedem-e, hogy élvezettel egyem a kedvenc ételemet úgy, hogy minden falatnál még felnyögni is képes lennék, mintha a szerelmemmel lennék együtt?

Hányan vagyunk, akik megtagadjuk magunktól ezeket, mert bele akarunk férni abba a nadrágba, amit azon a modellen láttunk valamelyik nap a tévében, újságban?  És ezért megfosztjuk magunkat attól, hogy élvezzünk egy-egy ételt? Hányan vagyunk, akik azt hisszük az életet élvezni bűn, mert jaj, mennyi a szegény körülöttünk, akiknek ez nem adatik meg!

 

 • Nekik ettől jobb lesz? Bárkinek használt az, hogy bűntudatot éreztünk attól, hogy nekünk miért jó valami?

 

Akik vallási szellemiségben nevelkedtek, azoknak még a hitrendszerekkel is szembe kell nézniük, amikor az élet öröméről, élvezetéről, gyönyöréről van szó! Pedig mi másért teremtődtek ezek? Mint azért hogy számunkra itt és most élvezetet adjanak?

Miért van az, hogy a férfiak jobban megengedik magunknak az élet élvezetét minden téren, mint a nők? Mi nők milyen blokkokat, hitrendszereket, mintákat és generációs szokásokat hozunk magunkkal az eredettől fogva, ami nem engedi mindazt megélni, amit egy férfi képes megengedni magának? Ki látott már férfit jóízűen enni? Akit nem érdekel, hogy éppen most ez hova rakódik le? Ki találkozott már olyan férfival, aki bűntudatot érezne attól, hogy önmagának okoz örömet, csak úgy? Persze legtöbbször a bűntudatot mi okozzuk bennük, ha erre rájövünk, és szóvá tesszük! Ahelyett, hogy megengedésben lennék mi is a testünkkel és megadnánk neki időközönként azt a kényeztetést, és élvezetet, ami jár neki, ahogy a férfiak is teszik a maguk részéről ☺

 
És ez nem az önzőségről szól, hanem az önszeretetről!  Szeretem-e magamat annyira, hogy megengedjem magamnak az örömszerzést? Akár azzal, hogy magamnak adom meg az orgazmust, az örömteliséget megtisztelve a testemet az érintésemmel?

Ha nincs öröm, gyönyör, élvezet az életedbe, tedd fel az alábbi kérdéseket, és nézd meg mi könnyű és mi nehéz számodra.

 • Kinek a valóságából, mintáiból éled az életed?
 • Kinek a valóságából, mintáiból éled az élethez való hozzá állásodat? Az élvezethez? Az örömhöz? A gyönyörhöz?
 • Kit tettél felelőssé, azért mert nincs elég ebből az életedben?
 • Kinek adtad át a hatalmat ezzel kapcsolatban? Ahelyett, hogy megnézted volna, hogyan tudsz többet behozni ebből az életedbe?

 

Ha ezek nehezek, és nem könnyed érzések, teresek akkor tudd, hogy nem a saját életedből éled ezeket, hanem az összehordott mintákból, amik nem teszik az életedet örömtelivé!

 • Hogyan is tennék, ha nem a saját életedet éled?

 

Ha a kérdések nyomán felfedezted mi a tied és mi nem, nézd meg, hogyan tudsz tovább lépni? Hogy tudod elérni, hogy a saját életedet éld?

 

Kíváncsi vagy hogyan? Lehetek hozzájárulás? Meg akarod tanulni, hogyan éld meg örömtelien a saját életed?

Önismeret-fejlesztő tréner, Energetikai testkezelő facilitátor, Coach

Horváth Erzsébet

Önismeret-fejlesztő tréner, Energetikai testkezelő facilitátor, Coach

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.