A Karakterfixációk Enneagrammja

A Karakterfixációk Enneagramja a karaktertípusok meghatározásának módszere. A rendszer szerint kilenc féle karaktertípus létezik. A kilenc típus három nagy csoportba tartozik. A három csoport a benne lévő három karakter típus világhoz való viszonyára épül fel.

 

Ez a három alapfixáció a következő:

  • Düh
  • Félelem
  • Hisztéria


Ez a rendszer nem kapcsolódik az asztrológiához, numerológiához vagy más osztályozó rendszerhez. Ha megtanulod ezt az Enneagram-ot, nagyobb rálátásod lesz a személyiség-osztályozó rendszerekre.

Az Enneagram eszköze tökéletesen alkalmas arra, hogy megérts önmagad és felfedezd a személyiségednél mélyebben zajló folyamatokat. Nagyon sok olyan könyvet találsz, amelyben ezt a rendszert a személyiség Enneagramjának hívják. Valójában azonban a személyiség csak felszíni jelenség, ami a karakter felszínén jelenik meg. Valaki, aki alapvetően mogorva, megtanulhat kedvesnek mutatkozni, a félénk ember megtanulhat nyitottabban viselkedni. Ebből kiindulva az ugyanazon karakterrel rendelkező személyek nagyon különböző személyiségekkel tudnak megjelenni.

 

A karakterfixáció az alapkőzet, amelyre a személyiség épül. A karakterünk nem változik egész életünk során. Megvilágosodhatsz, és akkor a karaktered megnyilvánulása egészen más lesz, mint azelőtt, de maga a típus nem fog változni.

 

Ez a rendszer a karakter mély, megszilárdult rétegét írja le, amely közvetlenül lelkünk lényegéhez kapcsolódik. Ha a személyiséget írná le, akkor csak behatárolt módon lehetne használható. Valójában az Enneagram részletes útmutatót ad a karakterünk működéséhez, utat mutat a megvilágosodás felé és segít túllépni saját korlátainkon.

Holics-Mester Marianna

Zen Coach, Sámán gyógyító Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.