A megmondó emberek kora

Megmondó emberek minden korban éltek, csak akkor még prófétáknak és szónokoknak hívták őket, gondolj a rómaiakra vagy a görögökre. Akkor még felálltak egy pulpitusra és ott mondták meg az alattuk bámészkodó embereknek, kinek mi a dolga, kinek mit, hogy kell csinálni. Mára rengeteg megmondó ember fejlődött ki, aki mindig jobban tudja, mi jó nekem, neked és mindenki másnak. Megbújnak mindenütt. A családban, párkapcsolatban, barátként és Erzsi néniként a szomszédban. Ezzel nincs is semmi baj, viszont az már a te felelősséged, hogy beveszed e más nézőpontjait, és ha már bevetted mit kezdesz velük. 

 

Megmondják a tutit 😀

                                                                                              

Elmondok egy nagy titkot, én is sokszor voltam megmondó ember – bár lehet, vannak akik azt gondolják rólam, még mindig az vagyok – de ezt vállalom, hisz ez is csak egy érdekes nézőpont. Mára már igyekszem nem menni ezzel az energiával, nekem sokkal bulisabb meginvitálni Téged arra, amit te tudsz. Annyi témát érintettem már, és most a facebook posztokon szörfözve ez került elém. Meg aztán ez egy magazin, és hála istennek szabadon választott, hogy a cikkeimet olvasod, avagy nem. De ha mégis megtennéd, kiderülhet, hátha nem minden az, ami első olvasatra látszik.

Ki is az a megmondó ember? Az én érdekes nézőpontom szerint, aki mindig mindenkinek megmondja a tutit.

Kész válasza, azaz receptje van minden élethelyzetre legyen az bármi. Mindig mindent tud, idéz, fix nézőpontokkal és berögzült rendszerekkel látja el körülötte lévőket, ha akarják, ha nem. Ő az, aki napi 100x azt mondja neked: jól van na, csak úgy mondtam. Posztok százait írja arról, hogy kellene élned az életed, mert ha nem akkor a kénköves istennyila fog lecsapni rád, ha nem felelsz meg az általa alkotott formanyomtatványnak. A megmondó ember mindig felkiáltójelet tesz a szövege végére és odaírja, kötelező elolvasni. Hány ilyen kötelezőt olvastál már el? 

Emlékszem volt egy ismerősöm, akivel dolgoztam egy darabig, míg már nem tetszett, amit csinált és mást választottam, mondjuk magamat. Az, hogy ellentmondtam az ő hitrendszerének, annyira dühítő volt az illetőnek, hogy mindenkinek, akivel találkozott, azt mondta, hogy rossz útra tévedtem. Itt rögtön felvetődik a kérdés? Mi is az a rossz út? Ki szerint rossz? Ő szerinte, vagy én szerintem? Szóval én bandukoltam a „rossz”’ úton, miközben ő váltig állította, hogy pálcával kimérte a rezgésszámom, és nemsokára meg fogok halni annyira alacsony. Na bumm, ennek már vagy 15 éve, és köszönöm jól vagyok. Pedig ő megmondta, de hát én elég pajkos leányzó vagyok, hogy ne engedelmeskedjek az ő rendszerének.

 

 • Megmondták, hogy a Petivel csak x hónapig leszek együtt, és utána szétválunk. 8 éve vagyunk együtt, és már 4 éve a felesége vagyok, és mondhatom ilyen klassz kapcsolatom még nem volt.
 • Megmondták, hogy kövér vagyok, egy pasim se lesz, mert undorodnak tőlem a férfiak. Ez sem jött be.
 • Megmondták, ha nem így meg úgy csinálom, akkor nem viszem semmire, eltűnök a süllyesztőbe, és kiaknázatlan marad minden bennem lévő potenciál. Ez se nyert, jó aknamunkás vagyok.
 • Megmondták, hogy csak a vegán élet az igazi élet, és csak így jutok el a megvilágosodáshoz. Erre én csak annyit mondtam, mondja ezt egy eszkimónak.
 • Megmondták nemrégen, hogy egy felsőbbrendű seggfej vagyok, mert a hozzászólásomban megemlítettem a felelősség vállalást. Nyomni pici piros gomb, ötcá pénz  🙂 

Szóval sok mindent megmondtak nekem, de én igyekeztem azzal menni, amit én tudok. Ami persze nem veti el, azt a sok hozzájárulást, amit kaptam és befogadtam másoktól. Most is nagyon hálás vagyok érte. De egyet egyik sem mondott, hogy mit tudok én, hogy működik nekem a világom, egészen addig, amíg meg nem ismertem Gary Douglas által alapított Access Consciousness eszközeit. Végre valaki arra világított rá, hogy azzal menjek, mi működik nekem. Lehet, hogy úgy senki másnak nem fog, de nekem igen. Annyira üdítő volt, hogy amit mindig éreztem legbelül és igyekeztem élni, most a legigazabbnak érzékeltem a valóságomban és csodás eszközközöket kaptam hozzá.

 • Úgy, hogy csak arra invitállak, hogy azzal menj, hogy működik neked a világod, amiben örömben élsz?
 • Hogy működik neked a boldog párkapcsolat?
 • Hogy működik neked a bőség és a pénzteremtés?
 • Hogy működik neked a sikeres üzlet?
 • Hogy működik neked az egészséges, fitt test?
 • Hogy működik neked a nőiség, a nőiesség a szex örömteli megélése?
 • Mit tudsz te, ami csak te tudsz senki más?

Bárki bármit mond – még én is – az csak egy érdekes nézőpont. A bárkibe, te is beletartozol. Tehát magadat is lehet érdekes nézőpontozni. Azt mondod magadra, – annyira ügyetlen vagyok! Erre, ha éber vagy azonnal rávágod: oké, ez csak egy érdekes nézőpont, van egy ilyen érdekes nézőpontom, hogy ügyetlen vagyok. Rögtön kisült az energia, és már nem vagy önbántalmazásban.

Végezetül, ez az egész cikk egy érdekes nézőpont, és ebbe még az is belefér, hogy pont egy megmondó ember által tudatosodsz és ébredsz önmagadra, hisz a tudatosság mindent felül ír. Bárki bármit mond az érdekes nézőpont mellet, lehetsz abba a kérdésben is, hogy – igaz ez nekem? Ez az én igazságom, vagy másé? Legyél éber, mi igaz neked a saját valóságodban, így rengeteg hazugságtól fogod megkímélni magadat. Na, ezt aztán jól megmondtam  🙂 

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.