A múltam terhe összetört

A múltam terhe mellettem lépked, kezét fogom, nem engedem. Nem engedem, hogy elszökjön, beragasztom a jelenembe. Azt érzem, azt hiszem, hogy vele vagyok teljes és egész, nélküle eltűnök, hopp, már nem is létezem.

Játszom a szépet és gondtalant, miközben merev kezem görcsösen fogja a jóllakott múlt nevű óriást. Az óriást kit magamnál nagyobbá tettem. Kapcsolatrendszerek és emlékképek mátrixába ragadtam, fel nem ismerve, hogy mily nehézzé teszem ezzel a létem. Mosolygok, miközben görnyed testemet vonszolom, hisz a múltam rablánca blokkolja minden léptemet. Szinte hátrafelé megyek. Nincs jövőm, csak régi filmek pudvás, rothadt szaga leng körül.

 

Szeretnék változni, vágyom valami újra, de sok a ha, majd, és talán. A teremtésem körbe jár, újra és újra ugyanazok az arcok, ugyan azok a helyek, ugyan azok a mozdulatok bezápult kavalkádját tapasztalom. Mindig körbe járok, a kutyafarkamba harapva pörgök szüntelen. Illúzióba ringat ez a pörgés, hisz mondhatom magamnak és másoknak, – de hát élek, mozgok, nem látjátok?!

Egyszer csak megállok, maszkom oly nehéz, hogy nem bírom tovább magamon tartani. Lehull és vele hull a múltam óriás terhe is.

Ahogy földet ér, millió darabra törik minden kapcsolat és emlék. Zokogva hullok mellé, kezemet befúrom az összetört darabok közé és látom, hogy az emlékcsillámaimat eltünteti az ég, beszívja a föld, elviszi a szél. Még mindig zokogva, kapkodva és lihegve próbálok múltcsillámokat megkaparintani, de eloszlik, eltűnik és megsemmisül.

Azt érzem, én is megsemmisültem! Senki és semmi vagyok a múltam nélkül.

Fekszem a hideg földön és érzékelem, azt a határtalan ürességet, amit soha nem engedtem meg magamnak. Érzékelem, hogy nincs kapaszkodóm, nincs stabil pontom, nincs kivetítésem, nincs jövőm, nincs tervem, nincs múltam. Érzékelem, hogy most kaptam magamtól esélyt. Érzékelem, hogy bármi lehet, bármit tehetek, hisz minden vagyok, és semmi nem vagyok.

Ki vagyok én? Mi vagyok én?

Felállok, a hátam egyenes, hisz nincs teher mi görnyesztené. Érzékelem a teret, és benne sok ötletet és lehetőséget, miket csak választanom kell és kitárul a jövőm. Most választhatom az, amit eddig elutasítottam, amitől elhatárolódtam, amitől megijedtem, és amihez lusta voltam. Tágra nyílt szemekkel borzongva és izgatottan elindulnak bennem az életutak, miket csak választanom kell és a jelen lépteivel megélnem.

Hangosan beleüvöltök a semmibe, hogy minden legyen! Legyen öröm-jelenem, legyen öröm-jövőm. Kérem az eddigi kérhetetlent! Kérem az eddigi lehetetlent! Kérem az eddigi hihetetlent!

Már nem a múltamból teremtek, a jövőm titkokat rejt. Már felvállalom, a varázslónő-valóságom, hogy éljem, amit eddig nem éltem, érzékeljem, amit eddig nem érzékeltem. Kérem az eget és földet, hogy és játsszon velem olyat, amit eddig nem játszottam.

El meritek engedni a múltatok? Izgató az ismeretlen jövő illata? Velem tartotok?

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.