A nők is járhatnak masszázsra

A nőknek sok tekintetben hasonló igényeik vannak, mint a férfiak, mégis sokszor bizonyos tevékenységeket, szolgáltatásokat inkább egyik-másik nemhez kapcsolunk. De melyek is ezek, és melyik nemhez kapcsoljuk őket?

Az első rögtön a főzés. Sokszor a főzést kifejezetten a nők privilégiumának, vagy éppen elvégzendő feladatának (nézőpont kérdése) tekintik az emberek, természetesen hibásan. Az az igazság, hogy a nők és a férfiak egyaránt remekelhetnek a konyhában, de egyiüknek sem kötelező. Természetesen ez az állatás leginkább egy ideálisan működő világban állja meg a helyét. A mai családok esetében sajnos még mindig előfordul, hogy a nők csak azért kényszerülnek konyhai szolgálatra, mert a férjük elvárja tőlük, és olyan is van, hogy a férfiak a társadalmi elvárások miatt nem tudnak kiteljesedni a lábas mellett.

Egy másik hasonló tevékenység a vasalás. Vasalnia mindenkinek kell, férfiaknak, nőknek is. Egész egyszerűen azért, mert mindkét nem képviselői rendszeresen hordanak vasalandó ruhaneműt. Ilyenek például az ingek, a blúzok, esetleg a nadrágok és a pólók. Mivel mindkét nem gyakran hord vasalandó ruhaneműt, ezért érdemes mindkét nemnek kivennie a részét a házimunkának ezen fajtájából. Természetesen az működhet, ha a házastársak megosztják egymás között a különböző házimunkákat, de fontos, hogy egyenlő arányban végezzenek munkát a ház körül, mivel így igazságos. Nem jó, ha csak a ő, vagy (ritkább esetben) csak a férfi végez házimunkát.

Jellemző terület még a foci. A futballt a társadalom sokkal inkább azonosítja a férfiak sportjaként, mint a nők játékaként. Ennek pontosan nem tudni az okát, valószínűleg az lehet, hogy hagyományosan a fiúk szerették inkább ezt a játékot, de az is lehet, hogy nem ennyire egyszerű. Mindenesetre érdemes ezt a sztereotipiát is megszüntetni, elhagyni, ugyanis sok lány, nő is szereti a focit, semmi oka rá a társadalomnak, hogy ne nézze ezt jó szemmel.

Hasonló lehet a masszázs is. Sokszor úgy gondolhatjuk, hogy inkábba a férfiak, vagy inkább a nők szeretnek masszázsra járni. Nem érdemes így gondolkodnunk, ugyanis mindkét nem képviselői szeretik ezt a fajta kikapcsolódást. Ha úgy gondolod – akár férfi vagy, akár nő -, hogy rád férne egy kiadós masszázs, akkor fellátogathatsz a https://karmathaimasszazs.hu/talpmasszazs oldalra. A https://karmathaimasszazs.hu/talpmasszazs weblapon a Karma thai masszázs szalon szolgáltatásait éred el. A cégnek két szalonja van, az egyik Budapesten a Síp utcában, a másik – szintén Budapesten – a Király utcában. Időpontfoglalásra a honlapon található telefonszámon, és az „IDŐPONTOT FOGLALOK” feliratra kattintva lehet. Különlegesség, hogy az e-mail címünk és a keresztnevünk megadásával lehetőségünk van „lekaparni” egy virtuális sorsjegyet is.

A koronavírusra való tekintettel a bejáratnál van lehetőség kézfertőtlenítésre, a masszőrök végig maszkban vannak, és minden masszázs után fertőtlenítik az éppen használt szobákban.

A személyre szabott masszázs azoknak lehet hasznos, akik napi 8 órát ülnek egy irodában, akik komoly fizikai munkát végeznek, akik a nap végén kimerülten zuhannak rá az ágyra, és akik nem tudják eldönteni, hogy egy kiadós alvásra, vagy egy kiadós masszázsra van szükségük. Alapvetően a kollégáik tradicionális masszázzsal várnak, de lehetőség van megannyi hangzatos masszázstípust is kipróbálni.

Az első rögtön a tradicionális thai masszázs, mely bár a thaioknál tradicionális, nekünk itt Európában nem éppen szokványos kezelés.  Mint írják, ez a kezelés „energizálja a testet és a lelket”. Ez egy száraz masszázs, mely során tetőtől talpig végiggyúrják az egész testet. Szerintük a masszázs után 10 kilóval könnyebbnek érezzük magunkat.

A második típus a talpmasszázs. A honlapjuk szerint testünk belsőszerveinek idegvégződései mind a talpunkon összpontosulnak. Ezeket megfelelően stimulálva jótékony hatást érhetnek el a szervezetünkre. A talpmasszázs javítja a vérkeringést és oldja a feszültséget, valamint javítja a közérzetet.

A hátmasszázs a következő a sorban. Ennek folyamán a lábizmoktól kezdve a hát minden pontját fellazítják, ennek során feloldják a görcsöket és a stresszpontokat. A nyaki csomópontok sem maradnak ki a kezelésből. A weblapjuk szerint a rendszeres alkalmazása enyhíti a nyakmerevséget és a migrént is.

A fejmasszázs általában 30 perces masszázs. Ennek folyamán átdolgozásra kerülnek a nyak és a váll problémás területei. Ez a kezelés jó hatással van a fejfájásra és a migrén kínzó területeire is.

A nyakmasszázs azoknak javasolt, akik a munkájuk miatt kénytelenek órákon keresztül statikus helyzetben ülni vagy állni. A munka során nagy hangsúlyt fektetnek a csuklyásizmokban felgyülemlett csomókra.

Vállmasszázsra is van lehetőség a szalonokban. Ennek során a vállakon a hangsúly, kimasszírozzák a felgyülemlett stresszt és görcsöket ezekből. Ezek sajnos nagyon erősen meg tudják keseríteni a hétköznapokat.

Az olajos testmasszázs következik. Ez hasonlít leginkább a svédmasszázsra, viszont ebben a thai masszázs elemei adják a fő irányvonalat. A megszokott tekerő mozdulatokat gyúró, simító elemek váltják vel a maximális ellazulás érdekében.

A következő a sorban nem más, mint a meleg olajos testmasszázs. Ez a téli időszakban a legnépszerűbb masszázstípus. Ez a típusú masszázs kényeztetés a testnek és a léleknek is. A természetes olajok megpuhítják a bőrt.

Az olajos hátmasszázs hasonlít az olajos testmasszázsra, a különbség az, hogy itt leginkább a hát az érintett, kezelt terület. A cél a hosszanti hátizmok ellazítása, mely úgy történik, hogy hosszanti mozdulatokkal feloldják a felgyülemlett görcsöket és csomókat.

A kókuszolajos testmasszázs egy aromaterápiás testmasszázs, mely felveszi a harcot a rugalmatlan bőrrel. Magas az antioxidáns tartalma, ezért aztán ellenálhatatlanul feszessé varázsolódik a bőr.

Létezik herbál masszázs is, ami során őshonos thai gyógynövényeket gőzben felmelegített textilgombócokkal juttatják be a bőr alá. A meleg hatására kitágulnak a pórusok és a hatóanyagok könnyedén bejutnak a szervezetbe. Ez a kezelés jó hatással van a különféle izomgörcsökre, izomfájdalmakra.

Páros masszázst is választhatnak, ennek során a pár együtt élheti át az olajos vagy a száraz testmasszázs élményét.

A korábbi vendégek véleményét egy külön boxban olvashatják el a weblapon, ugyanezen az oldalon képeket is találnak a szalonokról. Profi képzett thai masszőrök végzik el a munkát. A weblapon a gyakori kérdésekre is válaszolnak a kollégák. Kiderül például, hogy attól függ, hogy fájdalmas-e a masszázs, hogy milyen erősen szeretnénk megkapni a kezelést. Az olajos masszázsok ruha nélkül történnek, a száraz masszázsokhoz nem szükséges levetkőzni. Zuhanyzást követően, tisztán kell megérkezni a masszázsra, és előtte nem szabad ételt fogyasztani, vagy alkoholt inni. A honlap a külföldi vendégek érdekében angolul is olvasható, és az árak is megtalálhatóak rajta. ajándékutalványt is lehet vásárolni, így aztán meg tudjuk hívni valamelyik barátunkat vagy családtagunkat is egy (vagy több) masszázsra. A két szalon valamelyikét egy térkép segítségével találhatjuk meg, amit a honlapon is elhelyeztek. A szalonoknak van facebook és Instagram oldaluk is. Három fő felett csoportos kedvezményt lehet kapni, de a bérletek is kedvezményesen kaphatóak.