A párkapcsolatban rejlő erő

A párkapcsolat azt gondolom egy örök és kimeríthetetlen téma, amiről már született rengeteg kiváló írás, de én mégis megkísérlem hozzátenni azt a néhány gondolatot és tapasztalatot, ami bennem van ezzel kapcsolatban.

 

Amiben a leginkább biztos vagyok, hogy a legnagyobb ajándék és lehetőség az élettől, az maga a párkapcsolat. Természetesen, mint minden dolognak, ennek is van nagyon felemelő és számunkra kevésbé szimpatikus oldala. A felemelő, kellemes része az, amikor, feltöltődünk és kiteljesedünk általa, ilyenkor azt érezzük szárnyalunk, tele vagyunk energiával és valahogy többek vagyunk, esetleg olyan dolgok megtételére is sarkall, amit egyébként nem biztos, hogy megtennénk. És talán pont ez a legfontosabb ismérve a jó párkapcsolatnak.PicsArt_08-03-10.24.20

Az igazi, számunkra a legtöbbet adó kapcsolatban a párunk olyannak lát minket, amilyennek még mi sem merjük magunkat látni, vagy csak mélyen belül, de az is eltemetve.

 

Az építő és igazán jó párkapcsolatban a párunk igazán látva minket képes ösztönözni arra, hogy azzá váljunk, amivé félünk válni. Ez egy nagyon fontos ismérve az igazi társas együttlétnek. Az a kapcsolat, amiben lehúznak minket és azt a keveset is, amit el tudunk hinni magunkról a másik fél leépíti bennünk. Na azon el kell gondolkozni, valóban jó helyen vagyunk-e?!

Ezek a kapcsolatok sérüléseken és különböző ragaszkodásokon alapszanak, melyeknek összetevői a szülői minták, korábbi párokkal átélt csalódások és traumák.

 

De azért nézzük meg ezt az elejétől részletesebben. Amikor összetalálkozunk valakivel és valami fura érzés, energia kezd el munkálkodni bennünk az sosem véletlen! Valami olyan dolog kerül be a rendszerbe, ami számunkra valami új megélést tartogat, valami olyan dolog a lelkünkből, amelyet már nagyon régen vagy még sosem éltünk meg. A másik ember ezt az újdonságot tartogatja számunkra. Ezt érezhetjük szerelemnek is vagy csak nagyon kellemes érzésnek, de ez egy jó belépő és közel sem a legfontosabb dolog.PicsArt_08-03-10.26.03

Az, aki folyamatosan csak és kizárólag a fellángoló szerelmet keresi és akár ennek oltárán fel is áldoz sok jó kapcsolatot, annak bizony érdemes újraértékelni önmagában a dolgokat.

 

Én azt gondolom, hogy a szerelem érzésénél sokkal mélyebb és fontosabb dolgokra vágyunk. Hosszútávon egészen más minőségek lesznek fontosak, amelyek igazán előreviszik és építik két ember személyiségét, és ez által a kapcsolat is egyre magasabb szintekre tud eljutni. A „jó” pár kiválasztásához rengeteg okos dolgot tudnék ide írni, csomó hasznos információval, de sajnos semmi értelme nem lenne, ugyanis úgy vélem, hogy akivel találkozol és összehoz az élet azt így is úgy is meg kell élned, és ki kell hozni belőle a legjobbat. Valamit mindenképpen adni fog még, ha az nem is az életre szóló kapcsolatot. De sose bánjuk, mindig legyünk hálásak és köszönjük meg az illetőnek és az életnek a lehetőséget. Mindig annak örüljünk, amit kaptunk általa és sose azért bánkódjunk, amit nem. Ezt el kell tudni engedni.

 

Azt szoktam mondani, hogy igenis szükség van a lépcsőkre, hogy fel tudjunk jutni valahová, ezek lehetnek felépítő vagy előkészítő kapcsolatok. Sok esetben el kell fogadjuk, hogy a vágyott férfit/nőt bizony nem is biztos, hogy képesek lennénk befogadni, ha hirtelen ott teremne, igenis szükséges lehet egy pár felépítő kapcsolatra, amelyben elengedünk sok-sok téves elvárást, átalakul a hitrendszerünk és képesek leszünk befogadni valami egészen újat. Ez legtöbbször pont akkor történik meg, amikor már feladjuk, amikor már azt gondoljuk, hogy számunkra nem is létezik az a bizonyos…

Valójában ekkor történik meg a csoda!

PicsArt_08-03-10.25.17Ugyanis annyi történik ilyenkor, hogy feladjuk az általunk elképzelt dolgok keresését és képesek leszünk befogadni valami egészen újat. Nincs kizárva, hogy egy olyan ember személyében, akit azelőtt észre sem vettél volna. Sőt biztosan állíthatom, hogy az igazán fontos és értékes dolgok nem azonnaliak és nyilvánvalóak. Ezeknek idő kell, amíg kibontakoznak és felismerjük a fontosságukat.

Böjtös Zsolt

Böjtös Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.