A tudatosság 9 nézőpontja

Annyit beszéltünk már a tudatosságról, kicsit szeretnék most erre rávilágítani. Össze írtam 9 pontba, nekem mit is jelent a tudatosság, amit igyekszem a cikkeimen keresztül átadni mindenkinek, akit ez érdekel.

 

 • Minden energia, rezgés és információ, még Te is. 
  A világunkban csak 4 % a manifesztálódott anyag. Már energiákat érzékelek, és szeretek ezekkel játszani. A tudatosság az is ha tudod, hogy Te vagy az Univerzumod teremtője, amiben épp játszol. Ha rezgésként és energiaként fogsz fel magad körül mindent, könnyebb a változás is. 

 

 • A kontroll nélküli figyelem, és a pillanatok ébersége, hogy mi a jó nekem épp most, ami elvezet a saját tudatosságomhoz. 

 

 • Felvállalom a felelősséget az életemért, a valóságomért, mindenhol ahol létezem, beleértve a tudatalatti blokkolt energiáimat, hitrendszeremet, nézőpontjaimat és hülyeségeimet is.

  Ezeket igyekszem kitisztítani, az adott tudásomnak megfelelően, a számomra legkedvezőbb eszközökkel. Csak ezzel a felvállalással tudom alakítani a valóságomat, és túlteremteni azt.

 

 • Nem avatkozok mások életébe, valóságába, univerzumába. Sokáig játszottam a „mindenkit megakarok menteni” és az „átveszem mások terhét, és majd én megpróbálom megoldani helyettük” programokat.

  Letettem a Teréz anyu, Jeanne d’ Arc, a Szent Rita és hasonló szerepeket. Az egyéni konzultációkkal eltöltött évek alatt, rájöttem, hogy mindenkinek, aki csak jött hozzám leíratom, elmondom, ébresztem, azokra a gyakorlatokra, amit én is tudtam és csináltam. Azt szerettem volna, ha Ő is tudja, és ezzel a saját életét irányítja. Persze nagyon sokan, nem éltek ezzel, nem alkalmazták az önmunkát, és csak panaszkodtak, hogy ez és ez nem működik az életükbe. Ezt is el kellet fogadnom.

  Ha kérik, a mai napig szívesen járulok mások tudatosságához, hisz pont az a lényeg, hogy azt tudd, ami a Tied, ne azzal a nézőponttal azonosulj, amit más rád erőltet. A saját tudásodba állj bele, a Kicsi Budoár Női Magazin is erre ösztönöz.

 

 • A „Tudom, ami tudható” mondatot, először Ramthától olvastam, és nagyon megtetszett. Hogy ne más tudásáért ácsingózzak, más életét élve ezzel, hanem mondogassam, hogy tudom, ami tudható.

  Meg is tettem sokszor és rengeteget profitáltam belőle. Hasonló tudásra ösztönöz az Access Consciousness eszköztára is, amit Gary Douglas alapított.

 

 • A szeretet számomra ítéletmentességet jelent, nem ezt a csöpögős, „szeressünk mindenkit” elven működik. Én ebben nem hiszek. Szerintem mindenkit nem lehet szeretni, ez illúzióSok embernek, még a közvetlen környezetét szeretni is nagy falat, saját magát is beleértve. Rengeteg ember gyűlöli önmagát.

  Előbb ott kellene kezdeni a szeretet gyakorlását, én is ezt teszem, és mint már említettem, nálam ez a ítéletnélküliségben rejlik. Azt vallom, hogy hagyd élni a másikat ítéletek nélkül, ne avatkozz mások életébe, és tiszteld a másságát, még ha egyáltalán nem érted, akkor is. Nem megérteni kell a másikat, hanem elfogadni, hogy másképp működik, mint én, másképp reagál, cselekszik, mást tart érdekesnek és fontosnak.

 

 • Kérdésben vagyok. Rengeteg tanítás javasolja a kérdéseket, de nekem az Access Consciousness kérdései tetszettek a legjobban.                                          

  Rengeteg, hitrendszerből, fix pontomból, nézőpontomból libbentet ki, ami már inkább teher volt, mit öröm. Ezekre a kérdésekre nem adunk választ, csak kiküldjük és megvárjuk, míg az Univerzum válaszol. Aztán a számunkra legkönnyedebbet és örömtelibbet választjuk. Access Consciousness eszközein keresztül ébredtem arra, hogy a tudatosság nem egy előre megírt tézis, vagy mások által gyártott válaszok az életemre, hanem annak az ébersége, hogy működik nekem egy örömteli világ. Mivel az én nézőpontjaim korlátozottabbak, mint a Tudat végtelen nézőpontjai, ezért folyamatos kérdésben vagyok, hogy mi nekem az adott pillanatban a legkönnyedebb és a legörömtelibb. Aztán azokat választom, ami ennek megfelelő, a többivel nem foglalkozom tovább. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az eszközt, aki önmagát választja, és a saját tudását.

 

 • Megengedem magamnak, a tökéletlenséget, van amikor nem figyelek és elcsúszok, de már nem bántom, és ítélem el ezért magam. Nem akarok tökéletes lenni, mert ez nem a Föld játszótere. Meg aztán ami nekem tökéletes, másnak nem az, és fordítva.

  Van, amikor hisztizek, ítélek, sírok-rívok. De már nem tart olyan sokáig mint régen, és gyakran érzékelem, hogy a sírás alatt ott van bennem az a Végtelen Utazó, aki középről figyel. Igyekszem más elvárásait nem figyelembe venni, ami nekem nagyon nagy meló, mert gyerekkoromtól meg akartam felelni mindenkinek. Nem tudok és már nem is akarok. Bizony van, amin évek óta dolgozom, de még nem valósult meg a világomba. Van, hogy nem figyelek, vagy épp nem vagyok éber magamra, és azonosulok azzal az érzéssel, ami épp feljött bennem. Ha azt hiszed, hogy különb, hatalmasabb, nagyobb tudású vagyok nálad, tévedsz. Legfeljebb Te még nem ébredtél annyi mindenre amire én, de majd fogsz és simán lekörözhetsz a tudásoddal.

 

 • Merek kérni, mint az Univerzumtól, mint a tudatosságomat támogató emberektől, vagy entitásoktól. A tudatosságom az is, hogy melyik támogató energiára és információra vagyok éber.

 

 • Utoljára, de nem utolsó sorban amire ráébredtem, hogy azt is el kell engedünk, amire épp tudatosak vagyunk, hisz minden pillanatban más és más lesz az igaz számunkra.

  Rálátunk valamire, a dombról, de hogy a hegyről rátudjunk látni, ami már tágabb perspektíva, el kell engednünk a dombot. Aztán elengedjük a hegyet, hogy a repülőből lássuk azt a valamit. És így tovább. Lehet, hogy erre, amit most leírtam valamikor máshogy fogok ránézni, és már nem lesz aktuális. Amíg az éberségemmel ezt érzékelem, addig használom, élem, de ha eljön az idő, elengedem. Mit ahogy már megtettem oly sok tudással, amit épp akkor igaznak véltem, de most már nem állja meg a helyét az életemben.

 

A Kicsi Budoár Női Magazin azt célozta meg, hogy hozzájáruljon a női lét tudatos megéléséhez.  Ennek szellemében igyekszem írni a cikkeimet, meséimet, verseimet. Sok sikert Önmagadhoz és a tudatos életedhez!

 

Weboldalam: Tudatos Női Lét

Kincses Anna

 

 

Ha úgy érzitek tetszett a cikk, és még többet szeretnétek olvasni tőlünk, akkor a facebook oldal kedvelés gombjára kattintva, beállíthatjátok, a követésünket. Mégpedig úgy, hogy a „megjelenés elsőként” gombra kattintotok rá. Ha tetszett osszátok meg a cikket, és köszönjük a hozzájárulásotokat a Kicsi Budoár Magazin népszerűsítéséhez.

Ha az Access Consciousnessről többet akartok tudni, itt  találjátok: Access honlap

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.