Adományból épül újjá a háromtagú család otthona

Februárban tűz keletkezett egy keceli család otthonában, amelynek teteje összeégett, falai elszenesedtek, így a ház lakhatatlanná vált. A háromtagú család rokonoknál húzta meg magát, és egy ideig nem is tudták, hogyan fogják felújítani az otthonukat. Pénzük ugyanis nincsen a munkálatokra és a biztosításuk sem fedezte az anyagi károkat.

 A férj és feleség kétéves kisgyermekükkel éppen vendégségben volt, amikor elérte őket a hír, hogy ég a házuk. A tűz gyorsan terjedt, így mire megérkezett a segítség, a ház hátsó része már teljesen kiégett, több helyen leázott a fal, leomlott, az egészet újra kell építeni, valamint a ház födémrésze is tönkrement az érintett helységekben, beleértve a kazánházat is, amely a tűz gócpontja volt.

 

Nedves volt a tűzifa

A hozzáértők szerint a tűz a tűzifa miatt keletkezhetett, amely nedves volt és az emiatt keletkező gázok kinyomhatták a kazán ajtaját, a lángok pedig kicsaptak. A család hitelből vette a házat, ahol mindössze egy éve laktak, amikor a tragédia érte őket. Anyagi helyzetük nem teszi lehetővé a felújítást. „Ide nem jöhetünk sajnos, a rokonságnál vagyunk szálláson, nagyszülőnél, és szeretnénk mihamarabb visszajönni, hogy a kisfiunk a jól megszokott környezetben élhesse tovább az életét” – nyilatkozta Simon László, az édesapa a Tényeknek még februárban.

 

Gyorsan jött a segítség

A keceli család tragédiájának híre az újHÁZ Centrum országos építőanyag-kereskedelmi hálózat tagvállalatához, a Merkbau Kft.-hez is eljutott.

A cég faanyagot, cserepet, szigetelőanyagot és hajópadlót adományozott a családnak. Az építőanyagokat Szabadi Attila, a Merkbau kiskunhalasi centervezetője adta át a családnak, akik a gyors segítségnek köszönhetően nemsokára újra visszaköltözhetnek otthonukba.

A társadalmi felelősségvállalás keretében Jót tenni jó címmel indított még 2016-ban kampányt az újHÁZ Centrum.

Az építőanyag-kereskedelmi vállalat célja, hogy felhívja a figyelmet: országos hálózata a lokálpatriotizmus és az emberségesség jegyében milyen jó ügyek mellé áll. Így kívánnak másokat is motiválni arra, hogy közösségük aktív tagjaként tisztelettel és segítő szándékkal forduljanak egymás felé.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.