Állatokat ment Curtis

 A híres rapper is csatlakozott a pozitív videó kihívásokra épülő kampányhoz

 

Curtis, Laár András, Bányai Miklós az elsők között csatlakoztak a Share for Help. Mutasd meg, ki vagy! mozgalomhoz, mely a napokban indult útjára azzal a céllal, hogy „megfertőzze” az internetet a jóval.

 

Curtis, hazánk egyik legelismertebb rappere ezúttal érzékeny oldaláról és nagy szívéről is tanúbizonyságot tett. Egy magyar fejlesztésű találmány, a Share for Help nevű applikáció segítségével hívja maga mellé az állatbarátokat és mindenki mást, akik fontosnak tartják, hogy jó ügyek támogatásával hozzanak változást a világba. Amennyi videó felkerül az applikációba Curtis videója mellé, annyi kilogramm kutyatáp jut el különböző menhelyekre. A cél: 1000 videó, azaz 1000 kilogramm! kutyatáp a rászoruló állatmentő szervezeteknek.

A kizárólag pozitív akciók indítására készített mobil applikáció az első a világon, amely játékos videó kihívások formájában összefogja az embereket, a civil szervezeteket és a vállalatokat társadalmi ügyek érdekében. A kezdeményezést Curtisen és a fent említett ismert embereken kívül számos más híresség is támogatja. Néhányan közülük: Király Viktor, Nagy Ervin, Chloe, Papp Szabi, Dombóvári István, Ganxsta Zolee, Philip Zimbardo, Puskás Peti. Az elsők között Curtis, Laár András és Bányai Miklós álltak egy-egy nagyszerű ügy mellé, azért, hogy követendő cselekedeteikkel példát mutassanak a rajongóiknak és mindenki másnak, akik hozzájuk hasonlóan változást szeretnének elérni a szűkebb és tágabb környezetükben.

„Küldetésünk: Nyilvánosságot adunk a jónak. Ahogy, a szlogenünk is szól: »Mutasd meg, ki vagy! Állj egy jó ügy mellé, és indíts egy kihívást!«. A célunk az, hogy megfertőzzük az internetet, a jelenleg leginkább öncélú szelfizős, posztolós, közösségi médiás tartalmakat a jóval, és arra inspiráljunk másokat is, hogy indítsanak kihívásokat egy-egy klassz ügy érdekében” – mondta Jászberényi Tamás, a Share for Help. Mutasd meg, ki vagy! mozgalom alapítója.

Természetesen nem csak magánszemélyek használhatják a Share for Help applikáció megoldásait, hogy népszerűsítsék társadalmi szerepvállalásukat. A platform a civil szervezetek és a profitorientált cégek előtt is nyitva áll, ha kihívást szeretnének indítani egy saját vagy más által felvetett kezdeményezés támogatása érdekében. „Célunk, hogy a cégek is megmutassák egy másik arcukat, azt, hogy kik is ők valójában, hogyan és milyen módon tudják megmutatni fogyasztóiknak a társadalmi szerepvállalásukat, céljaikat, illetve hogyan tudnak kapcsolódni az ENSZ SDGs irányelveihez”mondta Szabó Norbert, a mozgalom társalapítója.

 

Curtis kihívása:
https://www.facebook.com/ShareForHelpKihivasokVideok/posts/196904687524350

Bányai Miklós kihívása: https://www.facebook.com/ShareForHelpKihivasokVideok/videos/195234217691397/

 

Share for Help. Mutasd meg, ki vagy!

 

A Share for Help egy olyan közösségi mobil applikáció, amellyel pozitív akciókat indíthat bárki izgalmas és népszerű videókihívások formájában. Összefogja és támogatja az aktívan segítő embereket, vállalatokat és civil szervezeteket, egyúttal inspirál másokat is a csatlakozásra és hasonló kezdeményezések indítására.

 

Az applikáció használata, ha csatlakozol egy már meglévő kihíváshoz:

 1. Töltsd le a Share for Help applikációt az App Store-ból vagy a Google Play Plazaból.
 2. Lépj be az applikációba a Facebook fiókoddal vagy regisztrálj az e-mail címeddel.
 3. Keresd meg a kihívást, amelyhez szívesen csatlakozol.
 4. Nyomd meg a „teljesítem”
 5. Az appon belül(!) vedd fel a kihívás videódat.
 6. Hívd ki 3 barátodat, hogy ők is teljesítsék a kihívást.
 7. Oszd meg a kihívást akivel csak tudod.

Az applikáció használata, ha Te vagy a kihívás indítója:

 1. Töltsd le a Share for Help applikációt az App Store-ból vagy a Google Play Plazaból.
 2. Lépj be az applikációba a Facebook fiókoddal vagy regisztrálj az e-mail címeddel.
 3. Találd ki, hogy milyen pozitív célú kihívást indítasz.
 4. Állítsd össze a kihívásodat az applikációban az alább leírt összetevők alapján.
 5. Vedd fel a kihívásod egyperces videóját az applikáción belül(!).
 6. Hívd ki 3 barátodat, hogy ők is a jó ügyed mellé álljanak.
 7. Oszd meg a kihívásodat akivel csak tudod.

A jó kihívás összetevői:

 1. Hatásos, ütős vagy megérintő kép
 2. Figyelemfelkeltő, magával ragadó vagy poénos cím
 3. A teljesítésre ösztönző, inspiráló rövid leírás
 4. Cselekvésre késztető zárás
 5. Pontosan megadott, hívogató cél

 

(X)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.