Apácáktól a divat világáig – Bemutatkozott a T’MEA Couture

Többszörös teltház előtt mutatkozott be szombaton Dombóváron a T’MEA Couture Prê-à-Porter S/S 2018-as kollekciója.

A T’MEA Couture olyan egyedi tervezésű, időtálló ruhákkal hódította meg közönségét, amelyek szezonokon keresztül kiszolgálják viselőjét.

A T’MEA Couture egy nagyon friss hazai vállalkozás, melynek első kollekciója 2018. 05. 12-én mutatkozott be Dombóváron, a Hotel Dombóvár Omnia termében.

Tímea a közeljövőben meg kívánja nyitni saját szalonját is, amelyben a méretes varrás mellett alkalmi és estélyi ruhák kölcsönzésével is foglalkozik majd.

A T’MEA Couture-t a klasszikus vonalak jellemzik. A ruhák, kiegészítők és táskák több szezonra készülnek, de minden alkotás szigorúan kisszériás prêt-à-porter. Az alkotó, Schilli Tímea munkáiban visszatükröződik a francia sikk, amit mindig megbolondít egy kis rock & rollal: fehér A-vonalú ruha kézzel font vékony pánttal, menyasszonyi ruha különleges kalapcsodával, vagy egy egyszerűnek tűnő férfi mellény rejtett trükk-varrásokkal.

Az egyedi divatbemutatón Mosonyi Lili vezetésével vonultak végig a modellek a szebbnél szebb ruhákban. Az esemény fényét emelték a Hock Judit Design és a Makyra ékszercsodái, az Accesories by Emcsi brossai, a Divat Harmónia kiegészítői, valamint az ohBoy csapat csokornyakkendői. A zenéről Dürwanger Viktor gondoskodott, a bemutató házigazdája pedig Fenyvesi Gábor Zsolt volt.

 
A sikeres bemutató után Schilli Tímea elárulta, hogy a show hamarosan folytatódni fog.

 

A tervezőről

A T’MEA Couture megálmodója és létrehozója Schilli Tímea, aki már gyermekkorában is erősen kilógott a sorból. Otthon igen szigorú neveltetésben részesült, a gimnáziumban is apácák tanították. Mindenki orvosnak vagy jogásznak szánta. Művészlelke azonban erősen tiltakozott a számára kitűzött életpálya ellen. Állandóan rajzolt, festett, tervezett. Főleg ruhákat. Saját maga varrta babaruhái, gyermekkori rajzai már előrevetítették hivatását- A figurákat soha, ruháikat viszont a legaprólékosabb részletekig kidolgozta. Bár szülői nyomásra több egyetemet is elkezdett, sehol sem tudott kiteljesedni. Hamar a munka világába menekült: dolgozott operatőrként, szerkesztőként, majd később volt hivatalvezető és banki alkalmazott is.

Végül Angliában költözött 5 évre, ami nagy hatással volt látásmódjára. Hazatérte után kezdett el varrni. Schilli Tímea azóta megállíthatatlan.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.