Aphrodité memoárja

Egy régebbi cikkemben már írtam a szépségről, és akkor  így jellemeztem:

 

A szépség egyedi, lemásolhatatlan, elbűvölő pillanatok sokaságának kisugárzása.

 

Nagyon találónak tartom ezt a megfogalmazást, a mai napig is. Soha nem tudhatod ki mikor tart szépnek, vagy épp Te mikor kacsintasz a tükörképedre, hogy – hmmm csajszi, de szép vagy! Volt, amikor szépnek hittem magam de nem sugároztam azt, és bizony csalódtam.  Kisminkeltem, frizura belőve, csinibe voltam, és nem kaptam azt a rajongást, amit elvártam a férfinéptől, vagy épp az aktuális páromtól. És amikor csak jól éreztem magam a bőrömben, jöttek bókok feszt, férfiaktól-nőktől is egyaránt. Ez a kisugárzás elbűvöl mindenkit, aki befogadó a Lényed szépségére, veled együtt. Hisz ebből a buliból Te sem hiányozhatsz. Ha maga a szépség vagy, legyen az bármilyen, akkor szépnek fog találni az, akit épp megérintesz a kisugárzásoddal. És ha ezt a kisugárzást, még harmóniába tudod tenni a testeddel, az öltözködéseddel, a stílusoddal akkor aztán igazán élvezni fogod a nőiességedet. 

 
Peti a férjem olyan édesen fogalmazta ezt a kisugárzást, a napokban. Elmentünk bevásárolni, és nem csináltam magamból nagy felhajtást, smink nélkül ültem a kocsiban mellette. Éreztem, hogy mindig felém tekinget. Megkérdeztem tőle – miért nézel? A válasz – mert szép vagy. Rögtön beugrott az a hitrendszerem, amit sajna még nem tudtam levetni, hogy valahogy ki kell néznem ahhoz, hogy szépnek lássanak, ezért ezt válaszoltam – de hát, nem is vagyok kisminkelve, nincs raktam semmi. Peti erre – de van rajtad valami. Mi? – kérdeztem. A szépség – jött a válasz. Néha ilyen egyszerű az élet.

 

Méloszi Aphrodité számomra az egyik leggyönyörűbb ikonja a szépségnek. Megihletett a születése, és valahogy így képzeltem el, Aphrodité memoárját. 

Aphrodité vagy

Az éjszaka sötétje után, a reggeli fényáradat, újra és újra kihajtja az álmot a szememből. Először takarítok, szorgos hada önti, el a termeket aztán a látogatok, kezdenek beözönleni a csarnokba ahol, állok. Hófehér márvány alakom kiemelkedik a tömegből.

 

Régóta állok eme talapzaton, de még régebb óta létezem, mikor megálmodóm egy ihletett pillanatában az első ütést mérte a vésőjével, arra a kőre, amiből megalkotott. Sokáig állt előttem mélán, már azt éreztem soha nem fogok életre kelni. Aztán egy hirtelen mozdulatot érzékeltem és elkezdtek leesni az első felesleges márványdarabkák. Ő már akkor is annak látott, aki vagyok, amikor másnak csak egy nagy kőmassza lehettem. Tudta mi lesz belőlem és biztos kezekkel pici apró mozdulatokkal egyre beljebb és beljebb hatolt a márványba, hogy kiszabadítson. Éreztem, amit érez, gondoltam, amit gondol. Eggyé váltunk. Születésem első pillanatától, tudtam ki vagyok, és mit testesítek meg általa. Élveztem, ahogy az érzéki szépségem, belengi, a műhelyt ahol az alkotom nap, mint nap dolgozott rajtam.

 

Tudtam, hogy Aphrodité istennő vagyok, a női szépséget testesítem meg. Érzékeltem a férfi egyre nagyobb tiszteletét és csodálatát, ahogy engem kőbe vésett.

 

Amikor elkészültem a szobrász csak állt előttem könnyes szemmel, és aztán elengedett, hogy bejárjam a saját utam, és hirdessem azt a letisztult eszményt, amit közvetítek. Azt, hogy a szépség minden nőben benne van, és kellő bátorsággal meg lehet mutatni a világnak. Azt, hogy a szépség belülről fakad, de a test ugyan úgy fontos és isteni lehet, mint a lélek. Azt, hogy ugyan úgy szép lehet egy mosoly és beragyoghatja a nőt, mint a legdrágább estélyi ruha.

 

Megszületésem óta, változatos idők jöttek, hol csodáltak, hol megbotránkoztak rajtam. Elkerültem ezer helyre és átéltem évezredeket, de én maradtam, aki voltam igaz megújulva, azzal a rengeteg tapasztalással és információval, amit átéltem. Nem bánok semmit. Minden kornak meg volt a szépsége, még a hányattatásaimnak is.  Mély alvást is átéltem, és felfedezésemet, ami nagy galibát okozót, de francia honban végre otthonra leltem. Már nem vagyok a régi és az alakom is megváltozott, de műértő szemek, és gondos kezek munkája nyomán, újjászülettem, és még mindig azt az értéket közvetítem, amit egykori megalkotom üzent a világnak általam.

 Aphrodité vagy (3)

Minden nőben ott rejlik Aphrodité Istennő, ismerd el, és lehullik minden, ami ezt nem engedi láttatni.

Weboldalam: Tudatos Női Lét

Kincses Anna

Kincses Anna

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.