Aphrodité memoárja

Egy régebbi cikkemben már írtam a szépségről, és akkor  így jellemeztem:

 

A szépség egyedi, lemásolhatatlan, elbűvölő pillanatok sokaságának kisugárzása.

 

Nagyon találónak tartom ezt a megfogalmazást, a mai napig is. Soha nem tudhatod ki mikor tart szépnek, vagy épp Te mikor kacsintasz a tükörképedre, hogy – hmmm csajszi, de szép vagy! Volt, amikor szépnek hittem magam de nem sugároztam azt, és bizony csalódtam.  Kisminkeltem, frizura belőve, csinibe voltam, és nem kaptam azt a rajongást, amit elvártam a férfinéptől, vagy épp az aktuális páromtól. És amikor csak jól éreztem magam a bőrömben, jöttek bókok feszt, férfiaktól-nőktől is egyaránt. Ez a kisugárzás elbűvöl mindenkit, aki befogadó a Lényed szépségére, veled együtt. Hisz ebből a buliból Te sem hiányozhatsz. Ha maga a szépség vagy, legyen az bármilyen, akkor szépnek fog találni az, akit épp megérintesz a kisugárzásoddal. És ha ezt a kisugárzást, még harmóniába tudod tenni a testeddel, az öltözködéseddel, a stílusoddal akkor aztán igazán élvezni fogod a nőiességedet. 

 
Peti a férjem olyan édesen fogalmazta ezt a kisugárzást, a napokban. Elmentünk bevásárolni, és nem csináltam magamból nagy felhajtást, smink nélkül ültem a kocsiban mellette. Éreztem, hogy mindig felém tekinget. Megkérdeztem tőle – miért nézel? A válasz – mert szép vagy. Rögtön beugrott az a hitrendszerem, amit sajna még nem tudtam levetni, hogy valahogy ki kell néznem ahhoz, hogy szépnek lássanak, ezért ezt válaszoltam – de hát, nem is vagyok kisminkelve, nincs raktam semmi. Peti erre – de van rajtad valami. Mi? – kérdeztem. A szépség – jött a válasz. Néha ilyen egyszerű az élet.

 

Méloszi Aphrodité számomra az egyik leggyönyörűbb ikonja a szépségnek. Megihletett a születése, és valahogy így képzeltem el, Aphrodité memoárját. 

Aphrodité vagy

Az éjszaka sötétje után, a reggeli fényáradat, újra és újra kihajtja az álmot a szememből. Először takarítok, szorgos hada önti, el a termeket aztán a látogatok, kezdenek beözönleni a csarnokba ahol, állok. Hófehér márvány alakom kiemelkedik a tömegből.

 

Régóta állok eme talapzaton, de még régebb óta létezem, mikor megálmodóm egy ihletett pillanatában az első ütést mérte a vésőjével, arra a kőre, amiből megalkotott. Sokáig állt előttem mélán, már azt éreztem soha nem fogok életre kelni. Aztán egy hirtelen mozdulatot érzékeltem és elkezdtek leesni az első felesleges márványdarabkák. Ő már akkor is annak látott, aki vagyok, amikor másnak csak egy nagy kőmassza lehettem. Tudta mi lesz belőlem és biztos kezekkel pici apró mozdulatokkal egyre beljebb és beljebb hatolt a márványba, hogy kiszabadítson. Éreztem, amit érez, gondoltam, amit gondol. Eggyé váltunk. Születésem első pillanatától, tudtam ki vagyok, és mit testesítek meg általa. Élveztem, ahogy az érzéki szépségem, belengi, a műhelyt ahol az alkotom nap, mint nap dolgozott rajtam.

 

Tudtam, hogy Aphrodité istennő vagyok, a női szépséget testesítem meg. Érzékeltem a férfi egyre nagyobb tiszteletét és csodálatát, ahogy engem kőbe vésett.

 

Amikor elkészültem a szobrász csak állt előttem könnyes szemmel, és aztán elengedett, hogy bejárjam a saját utam, és hirdessem azt a letisztult eszményt, amit közvetítek. Azt, hogy a szépség minden nőben benne van, és kellő bátorsággal meg lehet mutatni a világnak. Azt, hogy a szépség belülről fakad, de a test ugyan úgy fontos és isteni lehet, mint a lélek. Azt, hogy ugyan úgy szép lehet egy mosoly és beragyoghatja a nőt, mint a legdrágább estélyi ruha.

 

Megszületésem óta, változatos idők jöttek, hol csodáltak, hol megbotránkoztak rajtam. Elkerültem ezer helyre és átéltem évezredeket, de én maradtam, aki voltam igaz megújulva, azzal a rengeteg tapasztalással és információval, amit átéltem. Nem bánok semmit. Minden kornak meg volt a szépsége, még a hányattatásaimnak is.  Mély alvást is átéltem, és felfedezésemet, ami nagy galibát okozót, de francia honban végre otthonra leltem. Már nem vagyok a régi és az alakom is megváltozott, de műértő szemek, és gondos kezek munkája nyomán, újjászülettem, és még mindig azt az értéket közvetítem, amit egykori megalkotom üzent a világnak általam.

 Aphrodité vagy (3)

Minden nőben ott rejlik Aphrodité Istennő, ismerd el, és lehullik minden, ami ezt nem engedi láttatni.

 

Nőiség és Párkapcsolati konzulens, Access Bars testkezelő

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens, Access Bars testkezelő Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.