Asztrálutazás

Álmunkban valamennyien részt veszünk asztrálutazásokon, még akkor is, ha többségünk ennek nincs tudatában.

A repülésről szóló álmok valamennyi nép kultúrájában, valamennyi történelmi korszakban megtalálhatók. Egyes primitív népcsoportok hiedelme szerint tilos az alvó ember testét elmozdítani, mert a lélek ilyenkor vándorol. Egy másik vélekedés úgy tartja, az asztráltest a fizikai test fölött lengedezik alvás közben, ezért szó szerint kiesünk a testünkből, amikor álomba merülünk.

Az összerándulás vagy a zuhanás, amit közvetlenül elalvás előtt érzékelünk, akkor következik be, amikor a szellem már elhagyni készül a testet, de megoldatlan feszültségeink, gondjaink visszarántják.

A tudósok az álomállapot és a gyors szemmozgás (angol rövidítése: REM) közötti rokonságot tanulmányozták. Ebben az állapotban a vizsgálati alany szeme mozog a zárt szemhéj mögött, és az agyhullámok aktivitása fokozódik. Gyakran forgolódik, szexuális késztetést érez. A tudósok ezt angolul “D” állapotnak hívják. Azokban az emberekben, akiket a “D” állapot derekán felébresztettek, eleven képek éltek az álmaikról, melyeket rendkívül részletesen el is tudtak mesélni. Alvásunk fennmaradó részét “A” állapotnak hívjuk. Ebben a szakaszban nyugodtan fekszünk, alig mozdulunk, az agyunk pihen, egyedül az életfunkciók fenntartásához szükséges feladatait látja el. Az “A” állapotból felköltött emberek álmai a hétköznapi élet eseményeihez hasonlítanak. Az “A” állapotbéli álom feltehetőleg maga az asztrálutazás. Egy általános éjszakai alvás háromnegyed részét “A”, egynegyedét “D” állapotban töltjük.

Emlékezni szeretnél asztrálutazásodra vagy arra, milyen élmények értek álmaid során?

  • Készülj fel rá! Először is el kell döntened, hová indulsz. Ha céltalanul kóborolsz, bárhová elkeveredhetsz, félelmetes kalandjaid lehetnek. Ellenőrizd úti céljaidat könyvek, magazinok segítségével. Bármilyen fénykép jó arra, hogy megalkosd célod belső képét.
  • Feküdj le a szokott időben. Fontos, hogy kialudd magad. Ha túlontúl fáradt vagy, mélyen alszol, és nem emlékszel az álmaidra. Ne feküdj le teli hassal, ettől inkább rémálmaid lesznek, ráadásul, természetesen azokra sem emlékszel majd.
  • Akkor sem koronázza siker az erőfeszítéseidet, ha komoly gondokkal kell szembenézned, pattanásig feszült, zaklatott vagy. Okosabb az asztrálutazással várni, amíg simább mederbe terelődik az életed. A stressz és a gond akaratlan asztrálutakat okoz, de éber állapotban.
  • A villany eloltása után képzeld azt, hogy fehér, gyógyító fényben fürdesz. Lélegezd be néhányszor ezt a csodálatos, tiszta energiát. Lazítsd el magad teljesen, majd ahogy álomba sodródsz, képzeld magad elé a meglátogatni kívánt helyet. Meglátod, ha ilyen módon eltervezed, amit álmodban tenni akarsz, erőteljesen megjavul az emlékezőképességed is.
  • Jó ötlet jegyzetfüzetet tartani az ágyad mellett, amibe felírhatsz mindent, amire ébredés után emlékezel. Az emberek többségénél az ébredést követően jelentkeznek az első, asztrálutazásról támadt emlékek.

Amikor tudatában vagyunk annak, hogy álmodunk, és átvesszük álmaink irányítását, oda utazunk, ahová akarunk. Ezt a jelenséget „tudatos álomnak” hívjuk. A titok, hogy az agy kritikus területét ébren tartjuk, míg a test alszik. Ha ez neked nehéznek tűnik is, megfelelő kitartással elsajátíthatod. Az asztrálutazásra felkészítő eljárások egyike az, amikor majdnem álomba merülünk. Ha ilyenkor „megmaradsz a határmezsgyén, és nem alszol el”, jó úton jársz, hamarosan elhagyhatod a tested.

A repüléssel kapcsolatos álmok hozzásegíthetnek ahhoz, hogy elhagyd a tested és akaratlan asztrálutazásra indulj. Egyesek szerint a repülésről szóló álom már maga az asztrálutazás, még ha a tudat a fizikai testben marad is.

A tudatos álomban, ha úgy döntesz, akkor elfogadod az álom természetes végkifejletét, de kedved szerint tovább is szőheted, vagy meg is változtathatod. Bármit megtehetsz az álmodban, amint tudatosul benned, mi történik. Nem kényszeríti rád senki a tehetetlen szemlélő szerepét.

Az örömteli várakozás megkönnyíti az asztrálutazás valamennyi formáját.

Felhasznált irodalom: Richárd Webster Asztrálutazás

Holics-Mester Marianna

Zen Coach, Sámán gyógyító Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.