Az ideális nő

 

Az ideális Nő legkevésbé akar ideális lenni. Tudja, hogy az ideálok folyton változnak, és nem küzd kivívni ezt a címet. Inkább arra törekszik, hogy megélje Önmagát. A személyisége álarcait lerakva megmutatja, az egyénisége csillogó sokrétűségét.

Az ideális nő

 

Nem akar senkinek sem megfelelni, mindig a saját útját igyekszik követni, aminek gyújtómotorja az öröm. Ez az az érzés, amit ha követ, iránytűként mutatja az utat. Nőként a női energiákat áramoltatva éli az életét bármilyen élethelyzetben, társadalmi pozícióban is legyen. Ha kell, anyaként gondoskodik, máskor önmagában elmélyülve érzi jól magát. Lehet pajkos szerető az ágyban, vagy amazon a munkahelyén. Lényeg, hogy tudja mikor, és hogy kell egyikből a másikba átlényegülni és közben megélni az élet adta események minden pillanatát.

igazi nő

 

Egész életében virágzik, mindig újabb és újabb bimbót hozva frissíti és pezsdíti fel életét, ezáltal a környezetét is. Az elhalt virágokat nem siratja, hisz a bölcs asszony tudja, hogy csak azt veszi el tőle az élet, amire már nincs szüksége. Már azt csinálja, amit szeret és nem az élettel szemben teszi azt, hanem belesimulva éli mindennapjait. Nincs ítélete önmagával szemben, és ez által a külvilág szirénhangja sem csábítja el az útjáról. Zsigerből érzi, hogy milyen választások és döntések viszik előre, hisz megtanult bízni önmagában. Megéli minden aspektusának gyönyörűségét, néha fájdalmát, mint amikor sok-sok lemondás és kínlódás után a karjában tart egy ráncos bömbölő kis pöttöm emberkét, akivel innentől összefonódik az élete.

 

Nem tagadja a múltját, a „tévedéseit” már betette a tapasztalatok fiókba, és megbékélve éli a jelen pillanatait. Nem hibáztat senkit, ha nem úgy megy a szekér, ahogy szeretné, hanem felvállalja az életéért és a döntéseiért a felelősséget. Ez hatalmas megkönnyülés számára, hisz így tudatosan rendet is tud tenni önmaga körül.

igazi nő4

 

Titkos erő birtokában van varázsasszony hatalommal, ami nem más, mint a bizalom, az elfogadás és a tudatosság. Bízik Önmagában, elfogadja magát olyannak amilyen, hisz tudja, hogy ez nem beletörődés, hanem illúzió nélküli tisztánlátás az életével kapcsolatban. Aztán ha nem tetszik az, amit lát, akkor tudatosan változtat rajta.

 

A tudatos nő tudja, hogy minden kapcsolat önmagával kezdődik, és ennek az intim viszonynak a kialakításából lesz boldog és önfeledt. Tapasztalta, hogy ez kihat a környezetére is, ebből profitál mindenki körülötte. Az öröm az iránymutatója.

 

A kapcsolatait megéli, mindennemű birtoklás nélkül, szabadon. Legyen az a gyermeke, a párja, a családja, vagy a barátai. Nem veszi át mások batyuit és nem játszik áldozat szerepet, de ha kell, ott van mindenével, hogy segítsen, és szeretetével emeljen. Engedi a hozzá közelállókat élni, szabadon szárnyalni, nem lépi át mások udvarának intim határait, és ezt betartatja önmagánál is.

az ideális nő

 

Párkapcsolata nem azért van, mert magányos, hanem mert az önmagából fakadó örömöt és életigenlést a párjával is meg akarja osztani. Lehet illúzió, lehetetlen vagy utópisztikus, ami fent le van írva, a tudatos nő tudja, mikor szegheti meg a szabályokat, hisz tapasztalta, hogy nincs tökéletesség, csak legfeljebb törekedni tud rá. Ha elege van, már megengedi magának a hisztit és magára zárja az ajtót mindaddig, amíg nem nevet egy nagyot a pufogásán. Nem csodanő csak tudatos, aki ha megbotlik az úton, leporolja magát és tovább megy, hisz minden pillanat elhozhatja az áhított változást.

 

Ő az a Nő, akire mások mondják, hogy ideális, de Ő közben hátradől, kortyol a vörösborból és elégedetten elmosolyodik.

Weboldalam: Tudatos Női Lét

Kincses Anna

anna

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.