Az Inga használata

Azok, akik gyors választ szeretnének a kérdéseikre, és kézzelfogható eszközre vágynak a tudat és a tudattalan közötti közvetítéshez, ők használjanak például ingát.

 

Csak azt ne higgyék, hogy könnyű lesz! Az inga használatának is megvannak a szabályai.

 

Az inga esetében fontos, hogy a „golyó” szimmetrikusan lengjen ki egy 15 cm hosszú zsinóron. A valódi inga gömbölyű, mint egy golyó vagy hosszúkás, kúpos formájú. Vannak drágakövekből vagy csontból készült, értékes darabok, az egyszerűbbek fából vagy műanyagból készülnek. Kezdőknek házi használatra tökéletesen megfelel egy nagyobb gyöngyszem vagy zsinórra felkötött gyűrű. Az inga válasza csak „igen” vagy „nem” lehet, legfeljebb „talán”.

Alkalmazás

Mielőtt hozzálátnánk a gyakorláshoz, először is határozzuk meg, hogyan kell az ingának kilengenie, ha a tudatalatti válasz „igen” vagy „nem”. Mondjuk az óra járásának megfelelően jobbra, ha „igen”, balra, ha nem a válasz, vagy fordítva. Rajzoljuk le egy lapra a következő ábrát. Egy kör, benne egy egyszerű kereszt A pont felül, a B lent, a C balra, a D jobbra.

Az ábrát tegyük a földre, vagy az asztalra és könyöklés nélkül üljünk mellé egy székre. Jobbkezesek a jobb kezükbe, balkezesek a bal kezükbe veszik az ingát. A másik kéz nem érintheti az ingát. A zsinórt marokra is foghatjuk, de úgy is jó, ha csak a mutató és középső ujjunk között tartjuk. Az ingát tartó kezünk könyökét megtámasztjuk, a másik kezünkkel pedig nyugalmi állapotba igazítsuk az ingát.

A gyakorlat megkezdése előtt el kell lazulni. Erősen befelé koncentrálva, nyitott szemmel mélyedjünk önmagunkba. Most engedjük lengeni az ingát, először az óramutató járásának megfelelően. (A-D-B-C) Változatlanul befelé figyelünk, de ügyelünk arra, hogy az inga szabályos köröket írjon le. Ez a mozgás az „igent” jelenti, ismételgessük halkan. Egy idő után változatlan összpontosítás mellett állítsuk meg az ingát, majd indítsuk el a másik irányba. Ez a mozgás jelenti a „nemet”. Így gyakoroljunk mindaddig, míg nem érezzük, hogy az inga mozgása tökéletesen szabályozott.

Aki már biztosan érzi, hogy pusztán a szellemével képes irányítani az inga mozgását, belevághat az első igazi gyakorlatba. Tartsuk az ingát a kör közepe felett. A vezető kéz nyugodt, csaknem mozdulatlan kell, hogy legyen. Lazuljunk el, figyeljünk befelé, de közben egyfolytában az ingát nézzük. Tegyük fel a kérdést. Az inga használata közben ügyeljünk arra, hogy ne formáljunk véleményt, mert az befolyásolhatja az eredményt.

Türelem és kitartás

A módszer elsajátításához rengeteg türelem és kitartás szükséges. Az ingát csak megfelelő tudatállapotban lehet hatékonyan használni.

 

Feszülten, fáradtan ne álljunk neki ingázni. Az inga csak a cél felé vezető eszköz. A lényeg, hogy megtanuljunk befelé figyelni és ott megtalálni a válaszokat.  Egy idő után már nem lesz szükségünk ingára és más segédeszközre sem.

Forrás: Erika Sauer Jósok, Látnokok, Kártyavetők

 

Holics-Mester Marianna

Zen Coach, Sámán gyógyító Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.