Az otthon melege

Házfelújításban vagyunk a férjemmel, és ez az élethelyzet és tapasztalás ihlette meg ezt a cikkemet.

 

Végre megteremtődött annyi összeg, hogy neki tudunk állni a házunkat szebbé és otthonosabbá tenni. Míg csak terveztük, összebújva egymás szavába bele vágva csillogó szemmel, és állandó skicceket rajzolva, addig csak elméletben létezett a változás. Gondolatban ez mind szép és jó, de ha benne vagyunk a közepébe, bizony érdekes helyzetek adódhatnak. Hisz minden eddigi megszokott rendszer, struktúra felborul, változik és mássá alakul át. Nem csak a fizikai külcsín, az energiák is változnak. Kikerülnek ilyenkor a régi lomok, nem használt holmik. Sok mindent elengedünk, hogy legyen tere az újnak.

 

Minden nőnek, asszonynak más és mást jelent az otthon melege. Lehet egy otthont szeretni, elviselni, tehernek vagy örömnek tekinteni. Én életem során 13-szor költöztem, és sokszor megtapasztaltam, ahogy felbomlik valami, majd újra összeáll, de ás formában, másképp, máshogy. Volt olyan évem, hogy négyszer költöztem, és azt se tudtam, egy hét múlva hol fogok lenni, mert a régi lakásom eladtam, de még nem találtam meg az ujjat. Ennyi tapasztalással a hátam mögött csak azt tudom mondani, hogy most nagyon meg tudom becsülni és végtelenül hálás vagyok ennek a háznak, amiben épp élek, hogy meleg otthonná vált.

Már többször leírtam, vallom és tudatos vagyok arra, hogy nincs holt anyag. Mindennek van tudata, még ha „lassabb” is a mienknél. Ha szemlélsz valamit, az visszaszemlél téged. Mikor megláttam a házunkat, azonnal tudtam, hogy őt akarom. Ez az a ház, amit otthonná tudok varázsolni és élhető, örömteli életet élni benne. Meg volt minden adottsága, hogy olyanná alakítsuk, ami nekünk a legteljesebb mértékben megfelel. Egy darabig. Aztán mindig jön egy másik ötlet, és újra bele lehet vágni, valami újat alkotni, létrehozni.

Petin nevettem egy nagyot tegnap, mert miközben festette a konyhát, és a létra tetején dörmögött a bajsza alatt

  • Van egy feleségem, egy kertes házam, tehát állandóan csinálnom “kell” valamit. A feleségem mindig kitalálja nekem, mit kell csinálnom a kertes házamban.

Mikor beköltöztünk, felvettem a ház tudatával a kapcsolatot. Elmondtam neki, mennyire örülök neki, és mindent megteszek azért, hogy szeressen velünk együtt élni.

A házfelújítást is megbeszéltem vele, ami érdekes fordulatot hozott számunkra. Egészen mást akartunk megcsináltatni abból az összegből, ami a rendelkezésünkre állt. Mivel azonban folyamatosan kérdésben voltam, hogy mi a legnagyobb hozzájárulás a ház, és a mi számunkra, a tervek megváltoztak, és egészen mást újítunk fel, mind eredetileg akartunk. Ennek a variációnak, még jobban örülünk, mind a ketten a férjemmel.

Egyiptomi nyaralásom során, félig kész házakat láttam. Azt tartják, ha nincs befejezve, akkor még nem jön a halál.  Meg aztán a praktikus oka az, hogy addig, amíg nem készül el, nem kell adót fizetniük. Félig kész ház arab hagyománya, nekem nem jön be, de minden esetre szeretem az otthonomat szépíteni, csinosítani és kényelmessé tenni.

Én azt tapasztaltam, hogy sosincs kész az otthonom. Megcsinálom, vagy ha olyan munka van, a Peti segít, örülünk az újdonságnak, aztán jön egy jobb ötlet. Lényeg, hogy jól érezzük magunkat benne.
 

 

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.