Azt akarom, hogy tegyél boldoggá!

Azt akarom, hogy tegyél boldoggá, Te vagy az életem, Te vagy az életem értelme!

 

Már gyermekkorodba beléd kódolták, hogy másokat kötelező boldoggá tenni. Beléd kódoltak egy nem létező hitrendszert, hogy anyu és apu csak akkor boldog, ha Te boldog vagy. Te vagy az életük értelme. Az ovo néni akkor boldog, ha Te jó kislány módjára, ügyesen játszol. A tanár bácsi akkor boldog, ha jól tanulsz. A főnököd akkor boldog, ha Neki, vagy a cégnek hozod a nyereséget. Hatalmas teher volt ez Neked, sokszor érezted, hogy beleroppansz, de nem tudtad az okát. Ezért megtanultál jó pofizni és egészen mást mutatni, mint amit érzel hisz voltak „nemszeretem”, hisztisebb napjaid, nyűgösebb időszakaid, amikor már fájt a mosoly és a megjátszott boldogság. Ha kimerted mutatni, hogy unod, és most mindenki hagyjon békén, akkor jött a dráma, az ítélkezés és a bűntudatkeltés.

Nem teszel boldoggá, mert nem vagy boldog!

 

Beléd kódolták, ha Te jól viselkedsz, ha azt csinálod, amit mondanak, akkor Ők boldogok. Azt mondták, ha jól tanulsz, ha lediplomázol, ha azt a szakmát választod, amit generációk óta vállán visz a család, ha beteljesíted az elcseszett vágyaikat, ha férjhez mész és szülsz gyermekeket, akkor Ők boldogok. Te bevetted, hogy a boldogságuk tőled függ. Mindent megtettél, amit csak megtudtál, de mégsem lettek boldogok. Nem voltak boldogok bármit csináltál, ezért magadat hibáztattad. Ezzel a beléd ivódott bűntudattal mentél tovább, és vitted magaddal a programot.

 

 

A boldogságot a teherrel azonosítottad! Boldoggá kell tenned, a boldogtalanokat. Ezért Te lettél boldogtalan. 

Aztán megismerkedtél álmaid férfijával, férjez mentél és családot alapítottatok. Mindent megtettél, hogy a férjed boldog legyen. A férjed boldogságának terhe ott lebegett előtted, és feladva önmagad csak ez számított. Aztán átvetted ezt a nézőpontot és már Te is elvártad, hogy más tegyen boldoggá. Elvártad, ha Te igyekszel boldoggá tenni a párod, akkor Ő is igyekezzen. Ráterhelted a boldogság megteremtését a férfira, aki melletted van, a kutyádra, a macskádra, a munkádra, a pénzre, a szexre, az új ruhádra, a wellness hétvégédre. Működött? Működik? Vagy ezzel még inkább frusztrálttá váltál?

 

Aztán megszületett a gyermeked és beleugrottál az anyaságba. Boldog voltál, imádtad a babádat, féltett kincsként őrized minden pillanatát az anyaságnak. Aztán egy nap, amikor a gyermekedet a kezedben tartottad kimondtad a kódot: Te vagy az életem, Te vagy a boldogságom. Ezzel minden kezdődött előröl…

 

  • Nem akarsz ebből végleg kiugrani? Nem akarod feloldozni ez alól önmagad és a körülötted lévő valóságot?
Az „azt akarom, hogy tegyél boldoggá nézőpont”, mindent teremt, de a boldogságot biztos nem. Mások boldogsága nem tőled függ, sőt boldogtalanná tesz téged, ha nem sikerül. Hozzájárulhatsz mások boldogságához, részt vehetsz ebben a kalandban, sőt meginvitálhatsz másokat a boldogságra a saját boldogságod által, de megélni ezt csak más tudja, nem Te.

 

Ez rád is vonatkozik. Téged, csak Önmagad tesz boldoggá. Azt, hogy ezt hogy éled meg tőled függ. A nézőpontjaidtól, a választásaidtól és így tovább. Ha leveszed a jelentőséget a boldogság hajszolásáról, és beleugrasz a pillanat csodáiba, akkor megélheted akkor, amikor csak akarod.

A boldogság az egy választás. Válaszd és engedd szabadon, hogy megélődjön, izzadságszag és műmosoly nélkül. Megélődjön akkor, ha kész vagy befogadni a pillanat csodáit. A boldogság Önmagad varázslata.
 

Weboldalam:Nőiség és párkapcsolati konzulens

Kincses Anna

 

 

 

Ha úgy érzitek tetszett a cikk, és még többet szeretnétek olvasni tőlünk, akkor a facebook oldal kedvelés gombjára kattintva, beállíthatjátok, a követésünket. Mégpedig úgy, hogy a „megjelenés elsőként” gombra kattintotok rá. Ha tetszett osszátok meg a cikket, és köszönjük a hozzájárulásotokat a Kicsi Budoár Magazin népszerűsítéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.