Bach virágterápia

 

Gyengéd segítőink, avagy a természet ereje

Mikor kimegyünk a mezőre és látunk csodálatos virágokat, sokunkban fel sem merül, hogy ezek nem pusztán csak szép virágok, hanem olyan gyógyító növények, amelyekkel lelki betegségeket tudunk gyógyítani.

 

Ezeknek a virágoknak a hatását és gyógyerejét Dr. Edward Bach angol orvos fedezte fel. 

Ez a módszer olyan hatékony, hogy a növények virágaiból készült eszenciák által közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra. Dr. Bach elsősorban olyan gyógymódot keresett, amelynek segítségével bárki viszonylag könnyen megtalálhatja betegsége okát, és sikeresen kezelheti mind lelki, mind pedig testi bajait.

A Bach virágterápia, mint az öngyógyítás nagyszerű módszere segít megtalálni a lelki harmóniát, a megnyugvást és a békét ebben a rohanó világban.

A növények tulajdonságaiból és egyszerűségükből adódóan, ezek a mellékhatásoktól mentes cseppek főleg külföldön, egyre több család házi patikájának állandó részét képezik. A Bach-virágterápia sikere egyszerűségében rejlik, praktikus, így használata a mindennapokban bármikor áldásos hatású.

Életem során még soha nem találkoztam ilyen növényekkel, amelyek képesek a test rezgéseit megváltoztatni úgy, hogy meggyógyítja mellékhatások nélkül például a depressziót, a társfüggőséget, pánikbetegséget, premenstruációs szindrómát és még sorolhatnám, milyen áldásos hatásai vannak ezeknek a csodálatos virágoknak. Az eszenciák nem okoznak allergiás tünetetek és még azok is használhatják, akik pollenallergiásak.

Nem igazán van olyan gyógyszer, amivel önbizalmat nyerhetünk magunknak, megszabadulhatunk a bűntudattól, feloldódnak a kommunikációval és az elszigeteltséggel kapcsolatos  problémáink, vagy elkezdünk végre őszinték lenni önmagunkhoz, és másokhoz. Nos, ezeket a dolgokat kemény pénzekért megszerezhetjük különböző önfejlesztő, önsegítő könyvek, tanfolyamok segítségével. Erre azonban nem mindenkinek van lehetősége, és általában azoknak vannak a legtöbb problémáik, akik anyagi gondokkal küzdenek. Éppen ettől olyan csodálatos ez a gyógymód, mert a feltalálójának az volt a célja, hogy az emberek a cseppek által egyszerűen, hatékonyan, és viszonylag kevés anyagi ráfordítással, minden különleges képzettség nélkül meggyógyítsák saját magukat, a természet eme ajándékának segítségével.

Az előállított eszenciák 38 vadon növő növényekből állnak, és különböző tulajdonságokat képviselnek, amivel meggyógyíthatjuk, megváltozathatjuk magunkban azokat a lelki folyamatokat, amelyek megbetegítenek.

 

Néha előfordul, hogy nem tudunk dönteni két dolog között, mindig vacillálunk, hogy két lehetőség közül melyik lehet a megfelelő? Akkor használhatjuk erre a csodálatos egynyári szikárkát, ha pedig sok döntés közül nem találjuk a megoldást pl. pályaválasztásnál, akkor használhatjuk a kékgyökeret.

 

Pánikrohamoknál és különböző fóbiáknál is sikeresen alkalmazhatjuk a virágokat pl. a rezgőnyarat, cseresznyeszilvát, bohócvirágot, napvirágot. A variációk és a gyógyítási lehetőségek széles skálájánál alkalmazhatjuk, az éppen aktuális lelkiállapot tükrében.

 

Gyűlölet, féltékenység, harag, irigység esetén a magyalt javasoljuk, amely segít gyengéden átalakítani ezeket az érzelmi állapotokat, és rálátást ad a mögöttes okokra.

 

Féltékenység esetén vörösfenyőt, erdei fenyőt, katángkorót is, mivel az önbizalom, bűntudat (a harag miatt) és a zsaroló-birtokló szeretet miatt kiválóan kiegészíti, és szélesebb körben oldja ezeket a kapcsolt érzéseket.

 

Hihetetlenül széles skálán mozognak az eszenciával kezelhető területek, gyengéden és fokozatosan hoznak létre változásokat a személyiségünkben, és visszaállítják a harmóniát testi és lelki szinten.

 

Horváth Erzsébet

Önismeret-fejlesztő tréner, Energetikai testkezelő facilitátor, Coach Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.