Boldog párkapcsolat? Hogyan?

Nemrégen kérdezte a lányom. – Anyu, hogy tudod működtetni ilyen boldogan a párkapcsolatodat? Párkapcsolati konzulens vagy, úgy, hogy azonnal mond meg nekem, hogy tudom én is megcsinálni?

Azt se tudtam hirtelen mit mondjak a lányomnak. Tudjátok, mikor akasztják a hóhért. Aztán végig idéztem az életem momentumait, mire lettem tudatos az idők során. Megnéztem hol fejlődtem a legnagyobbat a boldog párkapcsolat működtetésében, és ezt mondtam a lányomnak:

 

  • Először is válaszd, mert a boldogság választható. Kérd az Univerzumot, megjelenjen a valóságodba. Aztán ha már tudod mit kell tenni érte, ne habozz és cselekedj.  Sokan ezt nem szeretik. Amikor várni kellene, kapkodnak és mindent összezavarnak, mikor meg lépni kellene, akkor meghátrálnak. 

 

  • Vedd le a jelentőséget a férfiről, és a párkapcsolatról. Nekem a legnagyobb „hibám”, – persze nem hiba, csak tapasztalás, – hogy túl nagy jelentősége volt a férfinak, csak Ő létezett, minden róla szólt, én eltűntem. Ha nincs rajta akkora jelentőség, akkor az életed többi része is egységben van veled. Éled a kapcsolataidat nélküle is. Vannak barátaid, hobbid, külön életed tőle függetlenül. Ezt a kreatív életet nem szabad feladni, mert akkor feladod Önmagad.

 

  • Ne szükségből, hiányból, vagy birtoklási vágyból kelljen a férfi és a párkapcsolat, mert akkor bizony nem lesz boldog és kicsináljátok egymást. Sem szükségből, sem hiányból, sem birtoklási vágyból nem lehet bőséget, boldogságot és örömöt teremteni. Ha már párkapcsolatba vagy és együtt éltek, a párod lesz a társteremtőd. Ha ezekből működtök, hiányt és szegénységet teremtetek.

  • A szerelem nem elég egy párkapcsolat, harmonikus működtetéséhez. A boldog párkapcsolat, állandó figyelmet és éberséget igényel. A külvilág hatalmas hatással van a kapcsolatokra, és bizony sokszor romboló hatású. Ha megborul az egyensúly, azonnal kérdésbe kell lenni, hogy tudom a párkapcsolatomat örömbe és könnyedségbe vinni most azonnal.

 

  • Nem kell, hogy hasonlítson rád a férfi, hogy azonos hobbitok legyen, vagy érdeklődési körötök. Ezek csak kapcsolódási pontok, amin szintén túl nagy a jelentőség. Miért ne különbözhetne tőled a párod?

 

  • Nehéz párkapcsolatot élni, megfelelő intimitás nélkül. Csodálatos dolog és érdemes olyan férfit választani, akivel jó a szex, a tested is beindul rá, és minden porcikád kívánja. Akivel még az is intim, ha csak rád néz.

  • Tudjatok jókat nevetni, mókázni, bulizni. Ez szerintem elhagyhatatlan egy jól működő párkapcsolatban. Mi a Petivel rengeteget nevetünk, húzzuk egymást, csintalankodunk. Ha ilyen párt választasz, nem fogsz unatkozni mellette.

 

Persze lehetne itt még sorolni sok mindent, de nincs rá recept, nincs előre megírt forgatókönyv. Ezt ne is várd tőlem. A legfontosabb, hogy olyan férfit válassz, ami Neked működik, legyen az bármilyen. Lehet másnak nem fog az a férfi működni, de neked vele nagyszerű és ragyogó lesz az életed.

 

Hogyan? Legyél kérdésben:

  • Mik a végtelen lehetőségeim, hogy egy másra találjunk a párommal? Hol van az a férfi, aki nekem működik? Mit kell tennem érte, most?

Ha már van párod: 

  • Mi működik nekünk könnyedén, ami boldogságot teremt? Mi az a boldogság, könnyedség, intimitás, nevetés, szex és pénz, ami lehetek a párkapcsolatomban? 

Meg egy nagyon fontos dolog:

  • Ha a sok próbálkozás ellenére sem működik a párkapcsolatod, akkor már ne akard megjavítani. Csak az idődet húzod vele. Jobb, ha inkább adtok egymásnak esélyt valami boldogabbra. Inkább válassz és teremts egy másikat!

 

Senkit nem lehet és nem is kell megmenteni a tapasztalásaitól, mert benne lehet a fejlődés lehetősége. De ha hozzájárulhatok a tudatosságodhoz, a nőiségedben vagy a párkapcsolatodban, keress meg.

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.