Cicásak vagytok vagy kutyásak?

Az emberek általában szeretik az állatokat, még ha a maguk módján is. A legelterjedtebb a macska és a kutya tartás. Van, aki házi kedvencnek tartja, mások csak úgy megszokásból, – egy háznál legyen kutya, mert őrzi a házat meg macska, mert megfogja az egeret! – és persze szaporítás céljából is. Egyikünk macskát tart, másikunk kutyát és van, aki mind a kettőt.

 

Én személy szerint a harmadik tábort erősítem. Egész életemben volt kutyám már kisgyerek korom óta. Most egy kistestű tacskó-pincsi keverékem van, akit imádok és talán nem is tudja magáról, hogy kutya. Nálunk az állat a család teljes számú tagja, és igen, feljöhetnek az ágyra, sőt velünk szoktak néha aludni, természetesen nagyon el vannak kényeztetve, és sokat szoktam Őket puszilgatni. Persze ez néhány embernél kicsapja a biztosítékot, de hát mi a férjemmel így élünk és ennyi. A macskákkal inkább közömbös voltam, mint ellenséges, nem is vágytam rájuk. Aztán az Orfűi házunkhoz odafialt egy anyacica és a születendő cicák egyszerűen elvarázsoltak. Akkor éreztem, ha még egyszer családi házam lesz, akkor szeretnék egy kiscicát. Budapestre való költözésem után a családi házuk Petivel egy év múlva meg volt, tehát jöhetett a cica.

Suzie
Suzie

 

Mivel Suzie egy kicsit morgós féltékeny kutyahölgy azt se tudtam, hogy álljak neki a macska projektnek. Kiküldtem, az Univerzumba, hogy most már szeretnék egy kismacskát, és ha lehet ez a cicát szinte soha nem látott pukkancs kutyahölgy fogadja el, és legyenek barátok. Aztán türelmesen vártam. A kérésem teljesült olyan formán, hogy egy kedves szomszéd, akinek lefialt az anyacicája, egy laza mozdulattal bedobta az udvarba, a még hályogos szemű pöttöm kis izét. Volt nagy riadalom, azt se tudtam, hogy bujtassam, a kutya elől. Aztán anyu segítségével, végtelen türelemmel, egy hónap után a két állatot összeeresztettük és az óta jó barátok. Azt nem mondom, hogy Suzie nem féltékeny a Pintyőre, de ezt is lerendezik egymás között. Azt mondják, hogy a macska nem az emberhez ragaszkodik, hanem a területéhez, nem tud szeretetet adni. Az én kis vakarcsom, minden reggel, amikor meglát, felkérezkedik hozzám, és a fejecskéjét befúrja a nyakamba és úgy örül nekem dorombolva, hogy majd szétesik. Ennyit erről a hitrendszerről. Szeretni tud a cica is, csak máshogy.

Pintyő
Pintyő

 

Pintyő az én szemem fénye, nagyon szeretem ezt a kis szemtelen, elegánsan pofátlan kis csajszit. Érdekes volt tapasztalni, ahogy beépült az életünkbe, és része lett a családunknak. Mindent kikövetelt és elért nálunk. Öntörvényű és ügyesen kiáll magáért. Annyira pici volt, hogy a kezembe elfért, és mostanra gyönyörű cicanővé alakult. Az elején, ha birkóztak, azt kiabálta a Peti, hogy – Suzie köpd ki a Pintyőt! Most már azt, hogy – Pintyő ne bántsd a Suziet!

 

Most szeretnék Nektek beszélni egy kicsit arról, hogy milyen energiákkal rendelkezik ez a két állatfaj.

 

Először jöjjön a kutya medicina: A vízelemhez rendelik hozzá, és segíti az embert rátalálni önmagára, hogy kövesse a saját útjait. Az emberi emóciókban velünk van, mint a hűség, a szenvedés, a fájdalom, és a félelem. Mindig rendelkezhetünk vele, megvédelmez bennünket, feltétel nélkül szeret, és őrzi területünket. Megtanít a jelenben gondolkodni, és, hogy kövessük az életritmusunkat. Csodálatos gyógyító energiákkal rendelkezik, fantasztikus társ és tanítómester egyben. Képes hűségesen és őszintén kiállni mellettünk, az élet nehéz pillanataiban. Léleklátó állat, idejében figyelmeztet a veszélyre, amit ha kell az élete árán is elhárít. Segít bennünket felszabadítani és elvezet az életörömhöz.

cica

A macska medicina: A meditáció nagymestere, lélekvezető, feltűnés nélkül mozog a világok között és az időn keresztül. Védencének hetedik érzéket és antennákat ad a természetfeletti területek felfogásához. Energiája, segít, hogy éberek legyünk, talpraesettek és bízzunk az ösztöneinkben feltétel nélkül. Elhozza a nap erejét, az öntudatot. Segít megtartani a szabadságunkat és a függetlenségünket. A macska arra szólít fel bennünket, legyünk aktívak, cselekedjünk öntudatosan, és vállaljuk a felelősséget az életünkért. Mivel hirtelen reagál és kiszámíthatatlan, a vadóc független embereket képviseli. Olyan törvényeket követ, ami nem e világból valók. A jövőbe lát, érzékeli a szellemeket és a démonikus energiákat. Hetedik érzéke, élőérzete segít bennünket és védelemmel lát el.

cica és kutya

És végezetül csak annyi, mindegy, hogy kutya vagy cica, az a lényeg, hogy szeressük őket és megfelelően gondoskodjunk róluk. Ahogy az állatainkkal bánunk, úgy bánunk önmagunkkal, hisz ők is a Mi energiánkból vannak, akár az egész világunk. Kívánom, hogy legyen az kedvenceinkkel sok-sok örömünk, és számtalan vidám pillanatunk!

 Forrás: Jeanne Ruland, Az állatok ereje végigkíséri életünket

 

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.