Cicásak vagytok vagy kutyásak?

Az emberek általában szeretik az állatokat, még ha a maguk módján is. A legelterjedtebb a macska és a kutya tartás. Van, aki házi kedvencnek tartja, mások csak úgy megszokásból, – egy háznál legyen kutya, mert őrzi a házat meg macska, mert megfogja az egeret! – és persze szaporítás céljából is. Egyikünk macskát tart, másikunk kutyát és van, aki mind a kettőt.

 

Én személy szerint a harmadik tábort erősítem. Egész életemben volt kutyám már kisgyerek korom óta. Most egy kistestű tacskó-pincsi keverékem van, akit imádok és talán nem is tudja magáról, hogy kutya. Nálunk az állat a család teljes számú tagja, és igen, feljöhetnek az ágyra, sőt velünk szoktak néha aludni, természetesen nagyon el vannak kényeztetve, és sokat szoktam Őket puszilgatni. Persze ez néhány embernél kicsapja a biztosítékot, de hát mi a férjemmel így élünk és ennyi. A macskákkal inkább közömbös voltam, mint ellenséges, nem is vágytam rájuk. Aztán az Orfűi házunkhoz odafialt egy anyacica és a születendő cicák egyszerűen elvarázsoltak. Akkor éreztem, ha még egyszer családi házam lesz, akkor szeretnék egy kiscicát. Budapestre való költözésem után a családi házuk Petivel egy év múlva meg volt, tehát jöhetett a cica.

Suzie
Suzie

 

Mivel Suzie egy kicsit morgós féltékeny kutyahölgy azt se tudtam, hogy álljak neki a macska projektnek. Kiküldtem, az Univerzumba, hogy most már szeretnék egy kismacskát, és ha lehet ez a cicát szinte soha nem látott pukkancs kutyahölgy fogadja el, és legyenek barátok. Aztán türelmesen vártam. A kérésem teljesült olyan formán, hogy egy kedves szomszéd, akinek lefialt az anyacicája, egy laza mozdulattal bedobta az udvarba, a még hályogos szemű pöttöm kis izét. Volt nagy riadalom, azt se tudtam, hogy bujtassam, a kutya elől. Aztán anyu segítségével, végtelen türelemmel, egy hónap után a két állatot összeeresztettük és az óta jó barátok. Azt nem mondom, hogy Suzie nem féltékeny a Pintyőre, de ezt is lerendezik egymás között. Azt mondják, hogy a macska nem az emberhez ragaszkodik, hanem a területéhez, nem tud szeretetet adni. Az én kis vakarcsom, minden reggel, amikor meglát, felkérezkedik hozzám, és a fejecskéjét befúrja a nyakamba és úgy örül nekem dorombolva, hogy majd szétesik. Ennyit erről a hitrendszerről. Szeretni tud a cica is, csak máshogy.

Pintyő
Pintyő

 

Pintyő az én szemem fénye, nagyon szeretem ezt a kis szemtelen, elegánsan pofátlan kis csajszit. Érdekes volt tapasztalni, ahogy beépült az életünkbe, és része lett a családunknak. Mindent kikövetelt és elért nálunk. Öntörvényű és ügyesen kiáll magáért. Annyira pici volt, hogy a kezembe elfért, és mostanra gyönyörű cicanővé alakult. Az elején, ha birkóztak, azt kiabálta a Peti, hogy – Suzie köpd ki a Pintyőt! Most már azt, hogy – Pintyő ne bántsd a Suziet!

 

Most szeretnék Nektek beszélni egy kicsit arról, hogy milyen energiákkal rendelkezik ez a két állatfaj.

 

Először jöjjön a kutya medicina: A vízelemhez rendelik hozzá, és segíti az embert rátalálni önmagára, hogy kövesse a saját útjait. Az emberi emóciókban velünk van, mint a hűség, a szenvedés, a fájdalom, és a félelem. Mindig rendelkezhetünk vele, megvédelmez bennünket, feltétel nélkül szeret, és őrzi területünket. Megtanít a jelenben gondolkodni, és, hogy kövessük az életritmusunkat. Csodálatos gyógyító energiákkal rendelkezik, fantasztikus társ és tanítómester egyben. Képes hűségesen és őszintén kiállni mellettünk, az élet nehéz pillanataiban. Léleklátó állat, idejében figyelmeztet a veszélyre, amit ha kell az élete árán is elhárít. Segít bennünket felszabadítani és elvezet az életörömhöz.

cica

A macska medicina: A meditáció nagymestere, lélekvezető, feltűnés nélkül mozog a világok között és az időn keresztül. Védencének hetedik érzéket és antennákat ad a természetfeletti területek felfogásához. Energiája, segít, hogy éberek legyünk, talpraesettek és bízzunk az ösztöneinkben feltétel nélkül. Elhozza a nap erejét, az öntudatot. Segít megtartani a szabadságunkat és a függetlenségünket. A macska arra szólít fel bennünket, legyünk aktívak, cselekedjünk öntudatosan, és vállaljuk a felelősséget az életünkért. Mivel hirtelen reagál és kiszámíthatatlan, a vadóc független embereket képviseli. Olyan törvényeket követ, ami nem e világból valók. A jövőbe lát, érzékeli a szellemeket és a démonikus energiákat. Hetedik érzéke, élőérzete segít bennünket és védelemmel lát el.

cica és kutya

És végezetül csak annyi, mindegy, hogy kutya vagy cica, az a lényeg, hogy szeressük őket és megfelelően gondoskodjunk róluk. Ahogy az állatainkkal bánunk, úgy bánunk önmagunkkal, hisz ők is a Mi energiánkból vannak, akár az egész világunk. Kívánom, hogy legyen az kedvenceinkkel sok-sok örömünk, és számtalan vidám pillanatunk!

 Forrás: Jeanne Ruland, Az állatok ereje végigkíséri életünket

 

Nőiség és Párkapcsolati konzulens, Access Bars testkezelő

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens, Access Bars testkezelő Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.