Egy démon naplója

Durcha, a démon zuhanyzás után felhúzta a kedvenc bolyhos fürdőköpenyét, rózsaszín nyuszis papucsát és egy meleg kakaóval bekucorodott a kanapéjára. A mellette levő polcról elővette a szintén rózsaszín fedelű naplóját és elkezdte beleírni a vele történteket és az azzal járó gondolatait.

 

Kedves naplóm!

Múlt héten a megpályáztam egy állást, Pokol Street és az Ördögvigyor sarkán lévő hatalmas irodaházban, a Gondolkozz Negatívan nevű cégnél. Volt önéletrajz, motivációs levél, és személyes interjú is, ahol még a fenekemet is átvilágították, hogy alkalmas vagyok-e a feladatra. Képzeld nagy örömömre felvettek, és ma volt az első munkanapom. Sokféle démon dolgozik a cégnél, és sokféle munkára alkalmazzák Őket. Engem az Emberi Gyarlóság Osztályra vettek fel és most ott démonoskodom.

egy-demon-naploja

Ezzel a munkával hatalmas teret kaptam, hisz az emberek nagyon esendőek és bizony sokszor buknak el az általuk felállított mércén. Tesznek fogadalmakat, magállapodásokat, szerződéseket, igézeteket, maguknak, másoknak, Istennek, az ördögnek, na meg nekem is.

 

Elvárják, hogy a fogadalmukért cserébe, tegyek meg nekik ezt meg azt. Aztán ha nem tudják betartani, jövök én a tarsolyomban a szégyennel, a bűntudattal, a lelkiismeret furdalással, a jó öreg félelemmel és legfőképpen a kontrollálással.

 

Pedig ha nem akarnának ennyire görcsösen olyan dolgokat, amit nem támogat az élet, nem lennének szerződések és fogadalmak, azt mondhatom én is lóbálnám a lábam, felkopna az állam, mert nem lenne meló és fizu.

Néha azon csodálkozom, hogy annyi mindenre ráébredtek már, és ennek a működését megérteni miért megy ilyen nehezen?! A Fekete Mágia osztályról összeismerkedtem Joéval, aki azt mesélte, hogy az emberek rettegnek az átoktól, a rontástól, a fekete mágiától, de nagyon sok esetben ők követik el, ezeket, mert „beléjük bújik a kisördög”. Engedik, hogy hasson rájuk ez az energia, hisz minél jobban félnek, annál jobban átalakítja őket. Viszolyognak a sötét oldaltól, a démonoktól, de elfelejtik, hogy a Mindenségben megfér mind a két pólus, a „jó és a rossz” is, és csak rajtuk múlik, melyiket erősítik.

egy-demon-naploja4

A választás mindig az Övék, és ezért vállalják már fel a felelősséget! Ne fogjanak mindent ránk, hisz mi csak egy szolgáltató cég vagyunk. Sok a gyarló, gyönge, felelőtlen és esendő ember, de csak azóta léteznek, amióta annak tartják magukat. Ezeket a minőségeket mind ők teremtették, és ők is tudják elpusztítani. Sokkal hatalmasabbak, mint gondolják, de nagyon félnek ettől a hatalomtól. Pedig csak annyit kellene tenniük, hogy nem ítélik el magukat, és elismerik az önerejüket.

Vegyük például Julit, ő pont ma hívott be, mert folyamatosan teszi az ígéreteket, a fogadalmakat, hogy kevesebbet eszik és „hétfőtől” tornászni fog. Persze soha nem tartja be a fogadalmát. A 120 kilójára ma rárakott még vagy kettőt és ez így megy minden nap. Evés, fogadalom, esküdözés, sírás-rívás és bűntudat, minden egyes nap, aztán megint evés! Ördögi kör! Ebből az alap hitrendszer, amitől meghízott tíz kiló, a bűntudat húsz kiló, a harag a gyűlölet a szégyen és az önutálat harminc.

egy-demon-naploja3

A testvérek közötti is 60 kilogramm teher, amit cipel és nem az övé, de mivel kárhoztatja magát, mert nem elég erős, így járt. Ha mindezt elengedné, velem is megszűnne a kapcsolata, és a felesleges hájával is.

 

Csak annyit kellene tennie, hogy felold minden megállapodást, fogadalmat, szerződést, kilép az ítéletéből és ennyi. Ezzel elismerné az Önerejét és a Tudatosságát. Utána nincs az a démon, aki Őt zaklatná, hisz csak addig tudok én is uralkodni felette, amíg ő ezt megengedi nekem.

 

Ellenben vannak olyan nők, akik kerekdeden is elégedettek, azokkal nem akad dolgom, hisz nem hívnak be, nincs velük szerződésem, ők jóízűen megeszik a krémes sütit és úgy szeretik magukat, ahogy vannak.

 

Kedves naplóm,

mára elbúcsúzom, de jövő héten újra leírom mi is történik velem az alvilágban. – utolsó mondattal Durcha becsukta a rózsaszín barátját. Átballagott a hálószobájába, lerúgta kényelmes mamuszát és mosollyal az ajkán lassan álomba szenderült.

 

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.