Egy varázslatos korszakban születtünk…

„Egy varázslatos korszakban születtünk és nőttünk fel.

Egy varázslatos városban.

Varázslók között.

A legtöbben nem vették észre, milyen varázslatos dolgok vettek minket körül. A véletlen helyzetek ezüst szálai kapcsolnak össze minket.

Az én véleményem a következő:

mindenki varázslóként születik. Forgószelek, erdőtüzek, üstökösök vannak bennünk a születésünk napján. Képesek vagyunk madarakkal énekelni, olvasni a felhőkből, és képesek vagyunk egy homokszemben látni a jövőnket.

De aztán megtanítanak minket az emberségre.

A templomokban, egy-egy elfenekelésnél, fürdetéseknél, fésülködésnél. Embernek nevelnek minket, de azt mondják legyünk felelősségteljesek. A korunkhoz megfelelően kell viselkednünk.

És tudjátok, miért mondják ezt?

Mert azok, akik ezt mondják, félnek a fiatalság okozta vadságtól. A fiatalok varázsa miatt szégyellik magukat és szomorúak, mert ők bizonyos dolgokat hagytak magukban elsorvadni. És ha már nagyon hagyjuk, hogy ezek a dolgok eltávolodjanak tőlünk, soha nem kaphatjuk vissza. Utána már csak másodpercek jutnak belőle. Néhány másodperc, néhány emlék.

Az emberek azért sírnak a mozikban, mert abban a sötét teremben megérinti őket a varázslat arany medencéje. Habár csak rövid időre. Aztán kijönnek, és újra szembesülnek a világgal. Amitől kissé szomorú lesz a szívük, de nem tudják mitől.

Amikor egy dal felidéz egy emléket, amikor a porszemeket meglátjuk a napfényben, akkor elvonják a figyelmünket.

Amikor azt hallod, hogy a távolban elhalad a vonat a síneken, azon tűnődsz, merre felé tart.

De a legjobb, mikor ott vagy, ahol nem számít ki vagy.

Ekkor egy apró pillanatra belépsz a mágia világába.

Én hiszek ebben.”

 

Robert R. McCammon – Boy’s Life

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.