Elmúltam 50 éves…

Elmúltam 50 éves, és semmi különös nem történt. Nem volt hatalmas nagy változás, nem volt csinnadratta és nem volt nagy felhajtás. Szinte el is felejtettem ezt a napot. Ha a szeretteim nem figyelmeztetnek át is siklok az ötvenedik szülinapomon.

Szóval kedves ötvenes nőtársaim, nem tudom, Ti, hogy éltétek túl a fél évszázados fordulót, én semmi jelentőséget nem tettem rá. Nekem könnyedén ment mivel nem fordult ki a sarkából a föld, a madarak ugyanúgy csiripeltek és én is ugyan úgy leültem a gép elé lelkesen cikket és könyvet írni.

Míg fiatalabb voltam, elnéztem a most velem egykorú ötvenes nőket, hogy vagy rettegnek az öregedéstől, és mindent megtesznek, hogy elkerüljék, vagy már feladták és megadták neki magukat. Anyu ágán híresen szép nők voltak, még idősebb korukban is. Szinte kortalanok. Lehet ezt ráfogni a génekre, de én inkább azt tapasztaltam, hogy tisztában voltak azzal, hogy néznek ki és az öregedést nem tették nagyobbá maguknál. Aktívak voltak, inspiráltak és tevékenyek. Anyu 70 évesen még párt szeretett volna és be is húzta magának. Nemrégen voltak nálunk és csak néztem, hogy jó 15 évet letagadhat, annyira fitt és csinos volt. Elmesélte a jövőképét, tele volt lelkesedéssel és tervekkel.

  • Mi az, ami ilyen fitten tart egy nőt 50 év körül? Mi az, ami kimozdít egy nőt az öregedés béklyójából és csak nyugtázva a korát továbbra is fiatalos marad?

Beveszed a fél évszázadot, a félelmeket az öregedéstől, a leépülést, a menopauzát, az ízületi sz@rságokat, a ráncokat, az elhízást, és már rémes félelemkeltő információkat, ami elér téged 45 után? Beveszed, hogy már öreg vagy és nem kellesz a senkinek? Sem a férfiaknak, sem a munkahelyeknek? Ha van párod akkor azért, mert már rád unt, ha nincs akkor azért mert a férfiak azt hiszik 50 évesen bottal jársz és 20 évvel fiatalabb nőket akarnak. Biztos, hogy ez igaz? Vagy valaki más valóságát éled? Ha az öregedésről szóló rémhíreket beveszed, akkor leépülsz és megráncosodsz, elévülsz, lejár a szavatosságos és bepunnyadsz. Szedjél ezt, szedjél azt, varrasd fel, simítsd ki. A média, a szépségipar, a gyógyszer biznisz és még sorolhatnám, a Te „öregedésedből” akar megélni. Elhiszed? Beveszed? Igazságnak éled ezeket az információkat? Ha igen akkor bizony megteremted a valóságodban. Ha nem, akkor ezerféle jövőt teremthetsz magadnak 50 után is. Persze felvarrathatsz, kisimíthatsz, műkörmözhetsz, pillázhatsz, szolizhatsz ha ezt téged emel és öröm számodra. De csak azért ezt tenni mert félsz az öregedéstől, az nem nagy élvezet. Én is kipróbáltam mind és imádtam, a mai napig nem bántam meg semmit. Mi lenne, ha ezeket buliból választanád?

Az öregedés nem egyenlő az életkorral. Láttam már öreg 20 évest is, és 70 éves fiatalt is. Tehát a korod Einstein szerint is relatív  🙂 Fiatalabb koromban el se tudtam volna hinni, hogy 50 év után is ugyanannyira, sőt még jobban szeretem a nevetést, a humort és az életet. Fiatalabb koromban sokkal enerváltabb, boldogtalanabb és életuntabb voltam. Sokszor nem tudtam mit kezdjek magammal, miért születtem le a Földre, és ki is vagyok valójában.

Válaszokat kerestem, főleg másoktól, míg rá nem ébredtem, hogy nincs eleve elrendelés. Mára már tudom, hogy minden a választásomon múlik. Amit választok afelé megy az életem, úgy változik a valóságom. Miért születtem le a Földre? Nem mindegy? Az a lényeg, hogy MOST tudom, hogy mit szeretnék? Szerintem már ezerszer átírtam, a „miért születtem le” lemezem. Az a lényeg, hogy most mit választok. Választom a boldogságot, a fiatalságot, a fittséget, a bőséget, a bulis párkapcsolatot, a kreativitás, a könyvírást és sorolhatnám napestig. Ez tart fiatalon. Az írás, humor, a buli, a huncutság, a mozgás – amit bizony sokáig elhanyagoltam -, a bőség, a szexisségem, a nőiségem, az önerőm, a kreativitásom, a csók, a férfi illata, a lányaim csicsergése, a kertem csodái, az állataim pihe-puha összebújása, a vörös bor íze és zamata.

Mi tart fiatalon? Mindig más. Ha most azt hiszed, hogy ezt tálcán kínálták nekem, tévedsz. Szépen lassan bontódott ki évek alatt, hogy mi az ami öröm, és mi az amit nem szeretnék a valóságomban tudni. Emögött az élet mögött rengeteg önmunka, felvállalás és bizony rengeteg lelki, síros-rívós oldás van. Sok mindent kellett elengednem ahhoz, hogy tudjam és meg is teremtsem mit szeretnék a valóságomban látni és megélni. Legfőképpen a szegény ént, a bűntudatokat, a hazugságokat és az illúziókat kellett kipucolnom magamból. Addig mentem és megyek mai napig is, megállíthatatlanul , amíg el nem engedem ezeket a berögzült mintáimat, és megengedem magamnak a boldogságot. 

  • Téged mi tart fiatalon? Megkérdezted valaha is magadtól? Mi az, ami öröm, buli és könnyed? Választod, hogy korosodsz és nem öregszel? Választod, azt a fiatalos szexi és az életet igenlő NŐT aki vagy? Választod, hogy játszol Önmagaddal és a mindenki mással aki az életedhez hozzájárul? Itt az idő, válaszd Önmagad!

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.