Érvényesek-e még a horoszkópok?

Tapasztalhatjuk, hogy az asztrológia keresztény köntösbe bújtatva mind a mai napig megőrizte a keleti gondolkodásmódot, hiába cáfolják a természettudósok.

Az egyetemeken még a XVIII. században is tudományként oktatták. Később eltűnt a tantervekből, felülkerekedtek ellenfelei, győzött az úgymond egzakt tudomány.

Milyen vádakat hoznak fel még a legképzettebb asztrológussal szemben is? A horoszkópok és a belőlük levont következtetések ellenére is úgy vélik, nem bizonyítható a csillagok befolyása az emberi jellemre és sorsra. Legfőbb érv, hogy az asztronómiai csillagkép és az asztrológiai állatöv-jegyek már nem esnek olyan pontosan egybe, mint kétezer évvel ezelőtt.

2160 év alatt eltolódik a tavasz kezdete

Régebben, március 21-én, a tavasz beköszöntekor a Nap a Kos jegyében tartózkodott. Az ezredforduló tájékán azonban megközelítette a vízöntőt, mert az a bizonyos tavasz kezdetét jelző március 21. kb. 2160 év alatt tolódik el egy csillagképpel, romba döntve az évezredes számításokat.

A hiba kiküszöbölésére az asztrológusok kitalálták az állatövi jegyeket, amelyeknek már semmi közük az azonos nevű csillagképekhez.

A Kos tehát Kos marad. akkor is, ha a Nap már régen a Vízöntő jegyében jár. Eltűnőben van az a középkori nézet, amely szerint az ember szükségszerűen függ a csillagképektől.

Nem kétséges, az asztrológia a legutóbbi évszázadok kuruzslói és hangoskodó sarlatánjai miatt rossz hírbe keveredett, amitől nehezen szabadul. Aki azonban figyelemmel kíséri napjaink nagy hozzáértéssel dolgozó asztrológusainak tevékenységét, az alighanem osztja a híres svájci pszichoterapeuta, a mélylélektan szakértője, C. G. Jung megállapítását:

„ A modern asztrológia egyre közelebb kerül a pszichológiához, és erőteljesen kopogtat az egyetemek ajtajain.”

Forrás: Erika Sauer Jósok, Látnokok, Kártyavetők

 

Holics-Mester Marianna

Zen Coach, Sámán gyógyító Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.