Ez a gyermek, nem normális!

Élt egyszer egy Normális család, normális szülőkkel és normális gyermekekkel.

 

A házukban volt egy tábla, ahol pontról pontra le volt fektetve mi is az a normális élet.

Normális az, ha mindig azt csinálod, ami normálisnak van tartva, meg van szabva és nem térsz el attól. Megszületsz, betartod a normális törvényeket, aztán meghalsz.

  • Szépen csendben felnősz minden cécó nélkül, nem lógsz ki a többiek közül, belesimulsz a társadalomba.
  • Nem kérdezel, nincsenek érveid és ellenvéleményed. Egyáltalán nincs, véleményed, és ha mégis van, magadba tartod.
  • Nincsenek saját gondolataid, a tudásodat és a képességedet elrejted, megtagadod, és nem ismered el.
  • Családot alapítasz, napi 8 órában dolgozol, ha szereti a munkáját, ha nem, és ez kiteszi az életed értelmét.
  • A munkából minden nap hazamész és csendben várod az estét, aztán reggel megint dolgozni mész.
  • Minden napod ugyan úgy telik és ezzel elégedett vagy. Ha nem vagy elégedett, na, olyan nincs.
  • Ha megöregszel, akkor igyekezz nem leépülni, és ha már leépültél, akkor halj meg csendben, hogy a haláloddal ne zavard a körülötted élőket!

 

Egyszer aztán Normáliséknak született egy csodálatosan szép kislánya, a két normális gyermekük mellé. A pici az elején teljesen normálisnak nézette ki. Meg volt mind a 10 ujjacskája, és gyönyörű kérdő szemecskékkel nézett a világra. Ahogy nőt a lányka, úgy látszott, hogy valami még se normális vele kapcsolatban.

Először is izgága volt, nem volt hajlandó egész nap ülni a járókában. Állandóan gügyögött, ami nagyon zavaró volt, hisz megtörte a csendet. Ahogy nőtt, nem átallott a gügyögését kérdésekre felcserélni, ami őrületbe hajszolta a családját. Órákra eltűnt, és amikor megtalálták a patak partjánál, csak annyit hallottak, hogy beszélget valami tündérekkel és manókkal. A szülök nagyon megijedtek, és arra gondoltak, csak a szomszédok meg ne tudják, hogy „nem normális” a gyermekük. Leszidták, és megtiltották, hogy a patak partján, játszón. Elvitték orvoshoz, aki semmi szervi bajt nem állapított meg, de azért megfigyelés alatt tartotta.

Ahogy nőtt a lányka egyre furábban viselkedett. Valahonnan szerzett színes zsírkrétákat és összefirkálta a szobáját mindenféle idióta rajzokkal. A szülők nagyon leszidták és megtiltották, hogy rajzoljon. Aztán még furábban kezdett viselkedni, elkezdett énekelni. A szülök ekkor már rettegtek és megtiltották az éneklést is.

Bármibe kezdett a lányka, az „nem volt normális” és megtiltották.

A gyermek, ahogy felnőtt, úgy veszítette el a fényét és egyre normálisabban viselkedett. Elvégezte az iskolát, kitanult egy normális szakmát aztán férjhez ment. Szült két gyermeket és a szülök boldogok voltak, hogy meggyógyult a lányuk és észhez tért.

De a boldogságuk nem tartott sokáig, mert aki önmagát választja, azt nem lehet önmagából kigyógyítani. Aki megszeretné élni önmagát az meg is fogja. Aki az önismeretet és az önmegvalósítást választja, azt nem lehet egy normális dobozba bezárni!

Így hát a szülőknek meg kellet élniük, hogy a lányuk, amikor elég erős lett, hogy újra felvállalja önmagát akkor elvált a normális férjétől, hogy aztán boldog legyen egy zenész mellett. Elhagyta a multinál napi 8 órai robotot, amit utált, és neki állt színesebbnél színesebb kerteket tervezni és alkotni. Imádta az életet, a szeszélyeivel együtt. Nem félt kérdezni, változtatni és nagyokat álmodni. Az első kertekről szóló könyve, világsiker lett. A nagyszülők bánatára a lányait is ebben a szellemben nevelte.

Boldogan halt meg, mert teljes, kalandos és bulis élete volt. A temetésén dübörgött a kedvenc zenéje, és a családja sírva-nevetve emlegették azt a sok történetet, amit együtt éltek meg vele. Úgy élt, ahogy neki tetszett, és úgy halt meg, hogy nem bánt semmit.

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.