Férfi és Nő – Vissza a kezdetekhez

Továbbra is haladnék írásaimmal a párkapcsolat rögös útján, ugyanis azt gondolom kimeríthetetlen téma, amely ráadásul igen jelentős részét teszi ki életünknek, sőt meghatározó szerepe van sorsunk alakításában is. A nem megfelelően megélt párkapcsolat rengeteg energiát tud felemészteni és jelentősen tud akadályozni életfeladatunk megélésében is. De ennek az ellenkezője is igaz, a jó párkapcsolat segít és támogat minket.

 

Egy párkapcsolati “használati útmutatót” indítok, amely több részből fog állni. Remélem, sokan hasznát tudják venni. Első körben a párkapcsolat alapjait szeretném boncolgatni.

 

Mit is jelent Nőnek és Férfinak lenni egy kapcsolatban és ehhez milyen szerepkörök tartozhatnak?

 

Nézzük meg külön-külön mindkettőt. Kezdjük a hölgyekkel!

A Nő szimbolizálja a világban a passzivitást, befogadást és a korlátok vagy feltétel nélküli szeretetet. A világunk duális felépítése miatt két teljesen ellentétes energia lapul meg mindkét nemben. A jó hír az, hogy a férfi és a nő is tartalmazza az ellentétes nem tulajdonságait is, amely igen sok esetben nagyon hasznos. Ezeket az energiákat egyensúlyba hozni természetesen nem egyszerű. Bármelyik energia túlzása, elakadást és nehézségeket jelenthet, és általában túlkompenzálásban jelentkezik.

Egy példa: a nő nem csak termékeny és befogadó, hanem igen sok esetben meg kell élnie a tápláló, kiáradó énjét is, amire szükség van, mikor táplálja, óvja és védi gyermekét. A nő szimbolizálja az anyagot és a stabilitást.

 
Nagyon sok párkapcsolat ezen információ hiányában csúszik el. Nagyon fontos, hogy a stabilitásra, biztonságra a Nő képes ösztönösen ráérezni és az ehhez vezető irányt is megadni.

ferfi-es-no1

Vagyis az igazi fejlődés és stabilitás a Nő iránymutatása és célkitűzései nélkül nem igazán tud létre jönni. A férfi képes létrehozni bármit, és sok mindent le tud tenni az asztalra, de azt hamar el is herdálja és sok esetben gyorsan értéktelenné válik számára, bármi is legyen az. A férfi alkotásra termett nem összerakni a dolgokat. Ahhoz egy nő kell, hogy valóban érték és időt álló dolgok születhessenek. Szüksége van valakire, aki célokat tűz ki számára. Tehát, ha a Nő megmondja az irányt és a célt mutatja, akkor a férfi már tudja, hogy azt hogyan érje el és miképpen valósítsa meg.

Biztosan hallottad már azt a mondást, hogy „Minden sikeres férfi mögött áll egy NŐ”. Ez valóban így van. Egy igazi nő sokkal jobban tud családban gondolkozni, sőt akár jobban gondolkodik a párja fejével, mint Ő maga. Egy Nő tudja mire van szükségük, ahhoz, hogy boldogságban és biztonságban lehessenek.

 

A férfi erre szinte alkalmatlan, még ha ezzel meg is sértek néhány Férfi társamat.

A fentiekből sok minden kiderült, hogy mit szimbolizál a férfi, de azért ezt is vegyük át!

Az aktivitást, a kiáradást és a lendületet, némileg korlátok közötti szeretettel. Ahogy a nőkben úgy a férfiakban is megtalálható mindkét jegy, a férfi is képes gondoskodni, alkalmanként át tudja venni a felnevelő, nevelő funkciókat és természetesen sok női jegy képes megjelenni a férfiakban is, amit persze egyáltalán nem kell félre érteni.

 

Említettem, hogy a nő az anyagot és a stabilitást szimbolizálja, a férfi viszont a kiáradást, a mozgást és a fejlődést, ami összeköti és összehordja az anyagot.

 

Vagyis mindent, amivel a nő igazán tud kezdeni valamit Egyik sem jobb és fontosabb a másiknál, a kapcsolat a szerepeket jól elosztva válik tökéletessé és fejlődővé.ferfi-es-no2

A Nő képes igazán meghatározni egy kapcsolatban, családban a célt és az irányt, a Férfi pedig tudja, hogyan érjék el azt.  A Nő irányt mutat, a Férfi pedig ismeri az eszközt és az utat. Ezek a szerepek meglátásom szerint nagyon sok esetben vannak felborulva ezzel igen komoly elakadásokat és nehézségeket okozva.

Következő írásokban szeretném boncolgatni, hogy mik lehetnek a problémák, amikor egy kapcsolat nem fejlődik, stagnál, vagy esetleg hanyatlik, mik azok a dolgok, amiken lehet vagy kell változtatni.

Böjtös Zsolt

Böjtös Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.