Fétistálak

A tollak és egyéb fétistárgyak tárolására fétistálak és úgynevezett „varázszacskók” voltak használatban.

 

Ilyen tálat legegyszerűbb agyaghurkákból felrakással készíteni, amit aztán ki lehet festeni. A fétistálak használata sokkal hatásosabbá teszi a fétist, mintha csak szabadon tároljuk.

 

Minden kehely, tálka és üst a világegyetem női isteni energiáinak szimbóluma. Nem más ez, mint az anyaméh energiája, amelyből az új élet fakad. A gömbölyű forma dinamizmust rejt magában, mivel nincsen eleje és vége. Jelképe mindannak, ami még nem nyert kifejezést – a lehetőségek összessége. Amikor tálba helyezzük a tollat vagy a fétist, azok felveszik az ott halmozódó energiakészletet, majd amikor kivesszük és használjuk őket, ez az energia aktiválódik. Ezzel szemben a kint hagyott fétis elveszíti erejét, és gyakrabban kell feltölteni.

 

A kehelyszerű tálak, mivel van egy belső és egy külső felük, kétféle kifejezési ­formát hordoznak: a még rejtettet és a már kifejezést nyert láthatót. A tál olyan átjárót képez, amelyen keresztül előlépnek és összegyűlnek a fétistoll mögötti archetipikus erők. Amikor a fétist kivesszük a tálból és használjuk, ez az erő is vele megy és aktiválódik.

tollakA kehely és a tál szimbolikus értelemben a bőségszaruval és annak energiáival hozható összefüggésbe. A bőségszaru a kifogyhatatlan javak jelképe. Fétistálként arra használható, hogy általa megsokszorozzuk, növeljük azokat az energiákat, amelyek a fétisen keresztül jelennek meg, és amelyeket maga a fétis szimbolizál.

 

A kehely a Nagy Istenanya. A világegyetem szimbóluma. A világegyetemben megjelenő energia mindenféle megnyilvánulási formájának szimbóluma.

 

Amikor az ember elhelyezi a tálban a fétist – legyen az egy egyszerű toll vagy egy totemállat mása-, a fétishez kötődő energiák fokozatosan összegyűlnek, ezáltal sokkal hatékonyabban képesek testet ölteni és megjelenni az ember életében.

 

A fétis és a fétistál használata a totemállat tiszteletének és a vele való egyesülésnek egy módja. Noha az állatvilág küldöttei ma már nem szolgálják és igazgatják az embert úgy, mint valaha, ennek a kornak a tudattalan emléke bennünk él. Ez az emlék gyakran feléled bennünk, amikor a természetben járunk, vagy álmainkban, de az is előfordulhat, hogy egy komolyabb vihar alatt éljük meg ezt az élményt. Ha az állatvilággal való ősi kapcsolatunkat szeretnénk ennél tudatosabb módon helyreállítani, abban segítségünkre lehet a fétis és a fétistál.samaneszkozok

  1. Szerezz egy agyagtálat, vagy készíts egyet. Azért van szükség természetes anyagra (amilyen az agyag is), mert az elősegíti, és egyben szimbolizálja is a Földanyával való kapcsolatunkat.
  2. Ha megvan az edény, tetszés szerint meghagyhatod díszítetlenül, vagy ki is dekorálhatod olyan mintával, amit erre célra alkalmasnak érzel. Akár feliratokat is készíthetsz a kehely külsejére, de még a belsejére is. A feliratoknak a totem energiáit kell idézniük. A toll számára készülő fétistálat például kívül-belül díszítheted szárnymotívummal vagy egyéb hasonlóval.
  3. Azt tanácsolom, hogy a totemállattal való különböző tevékenységeid számára tarts fenn külön fétistálakat.
  4. Helyezhetsz különböző köveket és kristályokat a tál aljára. Ez tovább növeli a fétis által szimbolizált energiákat. Emellett a kövek a maguk tárgyi valójukkal azt jelképezik, hogy a fétis kézzelfogható valósággá alakítja a mögötte rejlő spirituális erőket.
  5. Füstöld vagy tisztogasd a totem-fétised. Meditálj vele. Végezd el az előző gyakorlatot, hogy ezzel is segítsd megszentelését és feltöltését. Fontos, hogy a gyakorlat végzése közben jelenítsd meg az állat energiáját, lásd| magad előtt és érezd. Azzal, hogy kezedben tartod a fétist, mindannyiszor megidézed totemszellemed energiáját. Ne feledd, hogy a fétis ad formát, gyújtópontot a mögötte lévő archetipikus erőnek.
  6. Amikor nem használod a fétist, tartsd a tálban. Esetleg le is takarhatod egy sötét ruhával; ez az éltető anyaméhet jelképezi, amelyben a totem energiái ismét termékennyé válnak. Amikor leveszed a leplet és kiemeled a fétist, azt tedd tisztelettel. Ne feledd, hogy ez az élet méhének szimbóluma, és ahányszor előveszed a fétist, annak energiáit a rejtettből a látható világába viszed át.
  7. Amikor befejezted a fétissel végzett műveletet, helyezd azt vissza a megfelelő fétistálba, míg újra szükséged lesz rá.

 

Holics-Mester Marianna

Zen Coach, Sámán gyógyító Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.