Főnix, mint erőállat

A főnixek bizonyos időközönként lángra lobbannak, elégnek, és hamvaikból megfiatalodva újjászületnek. A főnix a feltámadást, megújulást és az átalakulást jelképezi.

 

Imádom a főnixeket. Már gyermekkoromba megcsodáltam, ha láttam őket mesekönyvekben, festményeken, rajzokon. El se kellett mondani, hogy mit is közvetítenek, ösztönösen tudtam, hogy ezek tűzmadarak és örökké élnek.

A főnix, a fizikai síkon, vagy álomban is megjelenhet. A megjelenésétől függően kell értelmezni az itt leírtakat. Legyünk intuitívak és hallgassunk a belső sugallatra, érezzük az erőállat energiáját, hangolódjunk rá, és meg fogjuk hallani a főnix üzenetét felénk.

 

Főnix-medicina

Ha a ragyogó főnix berepül az életünkbe, akkor a napot és a Föld fényét, az ősi tudást és számos mágikus erőt hoz nekünk, amelynek segítségével fényes, bonyolult tettekre képesek. A bennünk lévő erők kiegyenlítődését jelenti úgy, hogy rálelhetünk belső egyensúlyunkra, és a szerelemben, az igazságban és a békében a nyugodt, tudatos cselekvésre. Felmér egyetlen pillantásával, és arra szólít fel, hogy hozzuk ki magunkból a lehető legtöbbet, amire képesek vagyunk, és adjuk a legjobbat abból, amit adhatunk. Kapcsolatba hoz a pillanattal, és az örökkévalósággal, és megmutatja, hogy minden, tettnek – mindegy, melyik síkon – következményei vannak. Megtanít bennünket a fehér mágia kezelésére, amely nem megköt bennünket vagy újraköt, hanem felszabadítja a lelkünket. Nekünk adja az átalakulás erejét, amely lehetővé teszi földi sebeink begyógyulását. A gyermekkor, a felnőtté válás és az öregség bölcsességét, valamint a visszavonulást és a Föld tüzében való megújulást adja. Megtestesülésében összeköt a nap, az év, az élet, a korszakok ciklusaival, az élet kerekével, valamint a lélekvándorlással.

Egy nagyon ősi, bölcs lelki madárra lelünk benne, aki nem csak elpusztíthatatlan, időről időre a lángok között meg is újul. Ha nem élünk igaz életet, akkor eltűnik a látóterünkből az összes adottságával együtt.

 

Pozitív oldalát tekintve a Nap egy tüzes labda, ám a Föld belsejében is létezik egy tűzlabda – így a főnix megtestesíti a Föld energiáját és az égbolton pedig a nap erejét. Fénylő színei feltöltik lelkünket, reményt, magasabb értékeket és erényeket hoznak. Varázsló madárként számos mágikus tulajdonsággal rendelkezik: Könnye rövid időn belül meggyógyítja a mély sebeket; a sötét erőket egy szempillantás alatt láthatóvá teszi, és legyengíti; szél melyet létrehoz, megtisztítja a levegőt és ezáltal a gondolatok erejét, új intuíciókat, ötleteket és inspirációkat hoz. Mivel nagyon-nagyon öreg és elpusztíthatatlan, minden utat ismer a Földön, és az ősi tudás védelmezője. Útja az átalakulás útja, és lelkünk vitális, elpusztíthatatlan energiájának örök megújulása. Arra buzdít, hogy néha – saját ritmusunknak megfelelően – vonuljunk vissza. Energiáinkat a Föld, a megbocsájtás, a kegyelem, és az együttérzés tüze segítségével tisztítsuk meg, hogy energiánk a régi terhektől megszabadulhasson és megújulhasson.

 

Negatív oldala nincs, de a főnix csak akkor áll mellettünk, ha a kozmikus törvények és az igazság szerint cselekszünk, ha nem így van nagyon gyorsan eltűnhet a látóterünkből.

Affirmációi: „Akár a főnix a hamuból, úgy születek újjá a Nap fényében” – „Az átalakulás ereje mindent meggyógyít bennem.”

Forrás: Jeanne Ruland, Az állatok ereje végigkíséri életünket

 

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.