Gazdagság-Bőség

Azt gondolnánk, hogy ez is egy elcsépelt téma, akár lehetne is az, de nem!

Nem, ha egészen másképp közelítjük meg ezt a témát, mint eddig.

 

Engem gyakorlatilag a Bőség, mint tapasztalás egész életemben kísértett és volt is olyan szerencsém, hogy igen széles skáláját megtapasztalhattam az anyagi és egyéb jólétnek. Természetesen nem maradt el az ellentéte sem, amikor is meglehetősen hosszú ideig éltem meg a nélkülözést, és az sem mikor azt kellett mondjam, hogy nincs. Ez egy igen kemény és megpróbáltató időszak volt az életemben, de utólag látom, hogy a teljes rálátás miatt elengedhetetlen volt.

 

Az életben minden témakört, amit választunk feladatként, csak nagy szélsőségek és ellentétek között tudunk megtapasztalni igazán, vagyis a végletek bejárása az igazi tapasztalás. Természetesen ez mindenkinek más feladatot ad.  Könnyen megérthető, hogy a világunkban mindent csak úgy tudunk megérteni és megtanulni, ha az adott dolog mindkét oldalát megéljük.

 

Csak vegyük példának, hogy egy embernek valószínűleg soha nem tudnád elmagyarázni igazán, hogy mi az a hideg víz, egyáltalán mit jelent az, hogy hideg, ha legalább egyszer nem dugja bele a meleg vagy forró vízbe a kezét.

Szóval legnagyobb szerencsémre volt lehetőségem hidegre-melegre egyaránt.

gazdagsag-boseg1A bőség megélése nagyon sokféleképpen tud történni. Valószínűleg sok gazdag ember van a világban, de aki valódi bőségben él az rendkívül kevés.

 

Én ugyanis azt gondolom, hogy az nem nevezhető bőségnek, amikor a pénz verejtékkel, nehezen és stresszel megszerzett. Ha mindemellett még elkölteni sem tudjuk hasznosan, minket építő dolgokra, akkor végképp nem nevezhető valódi jólétnek. De mivel lehetőségem volt megtapasztalni, milyen az, amikor az embernek sok pénze van, és ezzel a lelkem nem volt elégedett, tovább haladtam.

Elengedtem mindent.

 

Ez volt a legfontosabb időszak. Ezzel meg tudott szűnni – hosszú idő után – a ragaszkodás. Rá kellett jönnöm, hogy nem fontos semmilyen tárgyi dolog megszerzése, és nem lehet semmilyen megszerzett eszköz célja a boldogságnak, legyen az bármekkora dolog. Se egy ház, se a minden évben új autó nem tud bőséget hozni és főleg nem boldogságot az életedbe.

 

Természetesen, mivel nem állatok vagyunk fogunk birtokolni és szükségünk lesz egyfajta életminőség kialakítására. Ez mindenkinek a saját maga választása. Annyit mondhatok, hogy minél jobban lősz túl a tényleges igényeiden, annál jobban fogsz küzdeni annak a fenntartásáért.

gazdagsag-boseg2Ez mindenkinek egyénre szabott. A feladat lehet akár az is, hogy ráérezz, és megtaláld mik azok a dolgok az életedben, amik neked valóban fontosak és az életminőségedet hivatott javítani, vagy csak státusz szimbólum, netán nem más, mint gyűjtögetés, ragaszkodás. Érdemes letisztázni, lecsupaszítani ezeket, mert rengeteg felesleges energiát vesznek el az életedből. Az energia áramlásának könnyedsége pedig nagyon fontos dolog.

Válj eggyé a természettel!

 

Tudom ezek nagy szavak, de mindjárt kibontom. A természet nem más, mint adok-kapok, és áramlás. A természet bőségben él, nem nélkülözik. Nekünk ugyan ezt kell tenni.

 

Adj, hogy kaphass és áramoltass!

 

Vagyis, minél inkább megtanulsz adni, annál inkább fogsz könnyedén kapni. Nem stresszesen ám, csak lazán. Arra kezdtem rájönni az utóbbi időben, hogy ha elkezdek minden feleslegeset kiüríteni az életemből, hogy legyen helye az újnak, és minél többet kezdek el adni, annál könnyedebben és kevesebb befektetett energiával érkezik a pénz és minden más hozzám. Adni nagyon sokféleképpen lehet. De ez váljon szokásoddá! Minél többet adj! Amit tudsz, és nem esik nehezedre. Sokszor egy aprócska kis segítség is hatalmas lehet annak a valakinek.

 

Kérlek, mindenképpen próbáld ki, mert megéri! Tudom, miről beszélek ugyanis kipróbáltam és egyre inkább ezt igyekszem élni. Fele annyi munkával és befektetett energiával is meg lehet teremteni a jólétet és igaz még nem jelenthetem ki, hogy valódi Bőségben élek, de egyre inkább efelé tart az életem. Nagyon érdekes dolog ez, de minél inkább azt sugárzod ki az univerzum felé, hogy neked van és képes vagy adni- mindegy hogy mit- annál inkább az a válasz, hogy akkor adunk még neked.

 

Keresd minél több alkalommal, hogy mit vagy képes adni és segíteni másoknak. Ez el fogja indítani a bőség lavináját. Amire nincs szükséged, azt ajándékozd el olyannak, akinek hasznos lehet. Küldj minél több embernek szeretetet és gondolj minél több emberre szeretettel ez is az adás része.

Nincs ebbe semmi csöpögős! Egyszerűen, ha Te képes vagy minél több emberre szeretettel gondolni és ezt sugározni, feléd ugyan ez fog visszajönni.

 

Ezzel meg is érkeztünk a valódi Bőség és Boldogság állapotába.

 

Nem tűnik nehéznek és valóban csak ennyi. Bárhol tartasz a tapasztalásod útján, nem kell végigjárnod a teljes ranglétrát. Elég, ha ezt kipróbálod. Elhinned nem kell, csak próbáld ki és az eredmény nem fog elmaradni.

Böjtös Zsolt

Böjtös Zsolt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.