Gömbölydedségem története

 Ez a történet, több mint 15 évvel ezelőtt, egy kijelentéssel kezdődött.

„ Bárcsak híznék meg annyira, hogy soha többé ne kívánjon meg!”

 

Amikor elkezdtem tudatossá válni, akkor vállaltam először felelősséget a kövérségemért, amelyet oly sokáig gyűlöltem. A két lányom születése után, normál alkatból, egyszer csak meghíztam és egy molett nővé alakultam át. Folyamatos önvizsgálatot tartottam a lényem, a gondolataim és a testem közti kapcsolatról. Akkor emlékeztem vissza erre az elkeseredett kijelentésre.

 

Abban az időben a boldogtalan párkapcsolat és az áldozat szerep drámáját játszottam, másra hárítva a gömbölydedségem a felelősségét.  Önerő híján nem volt merszem kiugrani az akkori helyzetemből, a testemet használtam védelemre a férfi ellen, akivel együtt éltem. És láss csodát a testem engedelmeskedett! Szép lassan, sunyin jöttek rám a védelmi zsírrétegek. Először szinte láthatatlanul, aztán egyre látványosabban burkoltam be magam a hájammal. Amíg nem értettem meg a gondolataim és a testem növekedésének összefüggését, addig egyfolytában bántottam magam, a zsírréteg miatt ami rám jött, mintha nem is én idéztem volna elő ezt az egészet. Pedig a sejtjeim, csak a „parancsomnak” engedelmeskedtek és védelmeztek, háj formájában. Borzasztó boldogtalan nő voltam, a védelmi zsírréteg miatt, ami kövérség formájában rám telepedett. Folyamatosan fogyókúráztam, ami jojó effektushoz vezetett. Hosszú idő elteltével, amikor még mindig ott tartottam, hogy folyamatos elégedetlenségben és frusztráltságban éltem a kinézetem miatt, hoztam egy döntést.

 
Az életem e története egy tapasztalás, de nem azonos velem! Mást akartam megálmodni magamnak. Választhattam, hogy ezt az önvádat és az értelmetlen fogyókúrákat folytatom életem végéig, vagy kipróbálok valami újat. Feltettem magamnak a következő kérdéseket:

 

„Mi lenne, ha elismerném a nagyszerűségemet, így ahogy vagyok, és elfogadom  önmagam?

Mi van akkor, ha pont ezt teremt nekem nagyobbat, ahogy kinézek?

Mi van, ha elismerem és megdicsérem, a testemet, ahogy a védelmemet ellátta?

Mi kell ahhoz, hogy megbecsüljem magam, így ahogy vagyok.”

 

gombolydedsegem-tortenete-1

Ahogy ezekkel a kérdésekkel játszadoztam, úgy kezdett kioldódni bennem az összes merev rendszer és fájdalom, amit eddig éreztem. Ez a folyamat tart még, de ráléptem egy olyan ösvényre, ami ismeretlen számomra és elkezdtem szeretni, elfogadni és legfőképpen MEGBECSÜLNI a testemet! Most már örülök ennek az új nőnek, aki a tükörből visszanéz rám! Már nem az a boldogtalan, kövér nőt látom a tükörben, aki így meghízott, hanem a bevállalós ragyogó NŐT, aki felvállalja önmagát! Ez hozott olyan kalandot, és örömöt az életembe, amelyben a hihetetlen és a lehetetlen hihetővé és lehetségessé vált! Regisztráltam az Országos Miss Curvy Hungary Molett Szépségversenyére.

 

 

Nőiség és Párkapcsolati konzulens, Access Bars testkezelő

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens, Access Bars testkezelő Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.