Híres emberek vallottak félelmeikről

Kósa Erika, Náray Tamás és Szily Nóra is előadtak a második  „Kezdj el tenni!” rendezvényen

A Kósa Erika által életre hívott EQ-szexi mozgalom második alkalommal tartotta meg egész napos előadássorozatát, melynek a félelem volt a fókuszában. Előadást tartott a Kósa Akadémia tulajdonosa és egyben az egyik legelismertebb magyar üzletasszony, Kósa Erika, Náray Tamás, író és divattervező, Karaszi Andrea, közgazdász, Szántó Ferenc, a Kósa Erika Akadémia alapító tagja, üzletember és Szily Nóra, újságíró, coach, televíziós személyiség.

Több mint 130 vendég volt kíváncsi a hétvégén megrendezett második Kezdj el tenni! Vol.2. konferenciára. A teltházas rendezvényen a heves jegyzetelés mellett kellemes és közvetlen hangulat alakult ki az előadók és hallgatóság között.

A félelmet és annak hatását a lehető legtöbb szemszögből vizsgálták az előadók, miközben saját életükből is beemeltek példákat. Náray szerint „Meg kell ismernünk félelmeink gyökerét!”, hogy tudatosítva túlléphessünk rajtuk. A hazugság, a gyávaság és a velük szemben feltüntetett bátorság filozofikus gondolatmenetéből tanulhatott a hallgatóság a nemzetközileg elismert divattervezőtől.

„A félelem nem az ellenségünk, hanem a szövetségesünk” vonta le a konklúziót Karaszi Andrea előadása végén, aki egy pillanatra sem kételkedett, abban, hogy az emberi félelem egy, habár kellemetlen élmény, mégis a legnagyobb evolúciós értékünk.

Szily Nóra élettörténetén keresztül mutatta be, hogy hogyan kell legyőzni a változás okozta félelmet. „Nincs fény árnyék nélkül, ahogy a nagy szenvedélyek is nagy fájdalmakkal járnak.” – vallotta és két interjúalanya is hasonló következtetésekre jutott. Kocsis Gábornak a stroke-ból kellett felépülnie, Őrfalvy Gusztávnak pedig túlsúlyával és drogproblémáival kellett megküzdenie.

A nap zárásaként a KEA tulajdonosa, Kósa Erika számolt be védekező, hárító mechanizmusokról és kritikus helyzetek kezelésének legjobb praktikáiról.

A feszült csend, a közös felkacagások és a sistergő jegyzetelés közben a résztvevők mind lexikális tudásukat, mind önismeretüket fejleszthették és hazavihették Szántó Ferenc gondolatát, ami az egész rendezvényt összefoglalta: Az érzelmeink, így a félelem is mindig felhívják a figyelmünket valamire. Tudatosítsuk és figyeljük az érzéseinket, mert az EQ szexi!”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.