Hol vagy bizalom?

Egyszer egy asszony elindult, hogy megkeresse a bizalmat, amit elvesztett, és többé nem találta meg sehol. Pedig kereste sokfelé, járt és járatlan utakon, hegyeken és völgyeken. Bebarangolta az egész vidéket, falvakat, még más városokba is elment, hátha tudják, hol van a bizalom, ami sokáig  melengette a lelkét aztán egyszer csak huss elillant. Mindenki, akivel csak találkozott csóválta a fejét és nemleges választ adott. Még kérdezték is, hogy hol látta utoljára, de nem emlékezett, csak bizonytalanul nézett a múltjába, nem tudta mikor volt az a végleges időpont, hogy bizalom helyett a bizalmatlanság vette át a helyét.

 

Talán mikor anyu meg apu oly sok mindent megígért, és aztán mindig azt mondták, hogy – Majd máskor! Vagy amikor a legjobb barátnőjének elmondta a legféltettebb titkát, hogy szerelmes a Laciba a 7 d-ből, és másnap az osztályba mindenki rajta röhögött. Akkor hatalmasat csalódott. A legeslegjobb barátnője, akiben annyira bízott. Már a nevét is kitörölte az emlékezetéből, de az érzés még mindig marta a lényét, mint a sósav.

 

hol-vagy-bizalom0

Igaz, azóta csak felszínesen barátkozott nőkkel, de a szerelmében még megbízott. Meg ám! A szerelembe beledőlt, kinyitotta a lelkét, kitárta és szárnyalt is mindaddig, míg meg nem tudta, hogy a férfi, akinek bizalmat szavazott, csalja fűvel-fával, hűtlen volt. Tovább kutatott az emlékezetében, de még mindig talált olyan helyzetet, életkörülményt, ahol bízott és megelőlegezte ezt a törékeny valamit az embereknek. Még a munkahelyén is megbízott a kollégákban hisz „Egy csapat vagyunk” volt a jelszó, és tartotta is ehhez magát mindaddig, amíg rá nem jött, hogy a főnöke az ő ötletét sajátjaként adta be az igazgatótanácsnak. Hazugság, hazugság, hazugság. Ott megint eltörött valami benne. Lehet ez volt az utolsó pont? Már nem tudta.

hol-vagy-bizalom2

Csak annyit tudott, hogy vissza kell szereznie, mert soha nem lehet felhőtlenül boldog, és soha nem fog örülni önfeledten semminek.

 

Amilyen megfoghatatlanul illant el a bizalom belőle, olyan lassan vette ezt észre magán, hogy megváltozott. Életunt, meggyötört és elutasító lett mindennel és mindenkivel szemben. Nem bízott az életben és az élet cserébe csak bizonytalansággal ajándékozta meg.

 

Nem voltak barátnői, de egy férjes asszony ne kujtorogjon a férje nélkül!- gondolta. Majd ő megold egyedül mindent, hisz erős, és nem szorul rá arra, hogy beszéljen az érzéseiről, úgyis kifecsegik. Mert a nők mind pletykásak! Nem bízott a férjében sem, mert a hűtlenség tapasztalata olyan mélyen belé ivódott, hogy összeesküvések garmadával támadt a párjára, ha öt perccel később jött haza a megszokottnál. A házasságuk elején még tudta leplezni, de aztán annyira megkeseredett, hogy boldogtalanságában csak összeesküvés elméleteket tudott gyártani. Pedig a férfi hűséges volt, és hitt a nőben, hogy egyszer csak visszatalál a bizalomhoz és megváltozik minden.

hol-vagy-bizalom3

Nem akart így élni tovább! Nem akart elkülönülni az emberektől, eseményektől az élettől! Önfeledtségre vágyott, és arra az Ősbizalomra, hogy hagyja magát az áramlásban, görcsös irányítás nélkül. Szabad akart lenni, és félelem nélkül beledőlni az ismeretlen önmagába, kibontani azt a sok csodát, amit a bizalmatlansága miatt elutasított, elnyomott.

 

Így indult neki az útnak, míg hosszú barangolás után egy tóhoz ért. Fáradtan leült megpihenni a parton, hogy lemossa hányattatása porát. Belenézett a Tó kristálytiszta tükrébe, és merengve szemlélte az idegent, aki visszanézett rá.

 

Hol van az a kislány, aki telve derűvel nézett a napba minden reggel, és kitárta kezecskéjét hátha meg tudja fogni azt? – kérdezte önmagát.

 

Egyszer csak eleredtek a könnyei, egyre csak folytak és folytak, már rázta a zokogás és azt érezte, elfogy minden ereje, nem tudja folytatni a keresést, itt feladja. Már az is csoda volt, hogy sírt, hisz megkeményedett énje ezt a luxust, szinte soha nem engedte meg magának. Most viszont hagyta, hogy a Tó elnyelje fájdalmát, hagyta kitisztulni a tudatát mindentől, ami a tisztánlátása útjában állt. Aztán megnyugodott és kisimult arccal üldögélt tovább érezve, hogy mázsás súlytól szabadult meg.

hol-vagy-bizalom1

Lassan elmosolyodott hisz csak most döbbent rá, hogy már az út elején ott volt az önmagába vetett bizalom, hisz ha nincs, el sem indul megkeresni azt.

 

Weboldalam: Tudatos Női Lét 

Kincses Anna

anna

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.