Interjú Bödő Csillával

Először is köszönjük, hogy elfogadtad a Kicsi Budoár felkérését az interjúhoz. Nem árulok zsákbamacskát azzal, hogy elárulom az Olvasóknak, osztálytársak voltunk középiskolában. Hosszú idő telt el az óta, kíváncsian várom, hogy mi minden történt veled és, hogy alakult az életed.

 

Tudom, hogy a sport áthatja szinte az egész életedet, a gyerekkorodtól, egészen mostanáig. Hogy indult ez a szerelem, és milyen sportágban teljesedett ki, egészen az élsportoló szintig?

Először is köszönöm, hogy gondoltatok rám, megtisztelő a magazinban szerepelni!  A sport hat éves koromtól az életem, valószínű azért, mert az egész családomat is áthatja a sportos élet. Először úsztam, aztán tizenkét évesen korom óta kézilabdáztam, tizennyolc éves koromban jött a kick-box a bátyám javaslatára, hogy jobban ki tudjak bontakozni, és le tudjam vezetni az agressziómat. Ebben a sportágban tudtam kiteljesedni és eredményeket elérni, egész magas szinten. Mai napig is a sporttal foglalkozom, amióta már nem versenyzem, a fitnesszel. Emellett testnevelő tanár voltam húsz évig, az életemben mindig a sport volt a középpontban.

interju-bodo-csillaval

Kérlek, beszélj nekünk a legnagyobb sportolói sikeredről?

A legnagyobbak ebben a sportágban a világbajnoki címek, mert nem olimpiai sportág sajnos.

 

Mindenki azt mondta, ha olimpiai sportág lenne, nyernék olimpiát is!

Maximalista vagyok, ez abból is látszik, hogy nincs ezüstérmem. Vagy arany van, vagy bronz, tehát ha bejutottam a döntőbe, akkor már biztos, hogy nyertem, vagy ha nem jutottam be, akkor előtte nyertem a bronzérmet. Mindig a legelső siker, a legnagyobb siker! Nekem az Európa bajnoki cím volt az első és a legkedvesebb. Moszkvában volt, ott szólt először a himnusz nekem, amit nem lehet elfelejteni! Onnantól kezdve másképp hallod a himnuszt, és nem lehet megunni, a harmadik Világbajnoki címemnél is ugyanúgy meghatódtam. Ezek a sikerek megmaradnak életem végéig. Jó visszaemlékezni, hogy egyszer volt ilyen is, lehet belőle erőt meríteni akkor, amikor az ember egy kicsit elcsügged.

interju-bodo-csillaval2

Hogy tudtad a küzdősportot harmóniába hozni, a nőiségeddel?

Ennek a kettőnek abszolút nincs köze egymáshoz. Nincs kizáró oka, hogy megéld a nőiségedet. A férfias sportágakban a nők is ugyanúgy versenyeznek. Láttam súlyemelő nőket edzőtáborban, és teljes sminkben jöttek reggelizni. Mikor elkezdtem a kick-boxot, még a gyógypedagógián dolgoztam, ott is az emberben felgyülemlenek különböző érzelmek, és ezeket nagyon jó volt ledolgozni az edzéseken. Attól én még ugyanúgy nő maradtam! Lehet, hogy egy kicsit erősebb, mint az átlag, de megmaradtam nőnek, mint anya, mint volt feleség, mint barátnő. Az biztos, hogy túl határozott vagyok, ami a sportból is adódik. Amit elhatározok, annak úgy kell lennie, vagy legalábbis mindent véghezviszek, ahhoz, hogy az úgy is legyen.

A sport a kitartásra, alázatra, tiszteletre nevel, ami nélkül nem lehet elérni a célt.

 

Van-e a tarsolyodban érdekes, izgalmas, vagy épp mulatságos történet, ami veled esett meg ez idő alatt?

Az egész életem mulatságos, ha arról az oldalról nézzük, de van egy aranyos sztorim. Ki szoktunk menni a barátnőmmel a vásárba árulni ezt-azt, meg röhögni, mert ott lehet találkozni érdekes alakokkal. Ez pont akkor történt, amikor eleresztettem magam kicsit a testsúlyomat illetően. Beálltunk a standunkhoz, kipakoltam az én DVD –filmjeimet, és volt pár könyv a táplálkozásról, életmódról, amelyek szintén ki voltak téve, bár nem olvastam őket. Egyszer csak jött egy negyven év körüli, „antisportoló” ember, és elkezdte nézegetni a portékákat, és a könyveket is. Felemelte, és megkérdezte, miről szól. Én mondtam neki, hogy nem tudom, mert nem olvastam. Erre az ember rám nézett, és azt mondta:

  • Nem ártott volna őket elolvasni, és kellene kicsit edzeni! A barátnőm közben szétröhögte magát mellettem. Teljes nyugalomban elővettem a gyógypedagógiai mivoltomat, és megkérdeztem tőle:
  • Úgy gondolod, kellene kicsit edzenem? Hát igen igazad van, lehet tényleg el kéne kezdeni!

Ahogy a férfi lerakta a könyvet, meglátta mellette az én fitnesz DVD –filmjeimet, amire rá van írva nagybetűkkel, hogy háromszoros Világbajnok és Európa bajnok, és ott vigyorgok rajta. Rám nézett, vissza a DVD-re, aztán megint rám, összerakta a kettőt, és azt mondta:

Oké köszönöm! – és gyorsan elment. Ez nagyon mulatságos volt!interju-bodo-csillaval6

Két fiú édesanyja vagy. Hogy tudtad összeegyeztetni a családot, a gyerekeket, a sportolói tevékenységeddel? A fiaid is követik ezt a sportos vonalat?

Nagyon jól össze tudtam hozni, bár nehéz volt, de sikerült. Akkor már egyedül éltem, reggel elvittem a gyerekeket óvodába, iskolába, majd elmentem az első edzésemre, aztán elmentem délután dolgozni. Amikor végeztem elmentem a gyerekekéért, elvittem őket sportórákra, elmentem az esti edzésemre, majd utána újra összeszedtem a fiaimat és hazamentünk. Anyukám sokszor segített ebben, így össze tudtam hozni, pedig ekkor kezdtem az egyetemet is. Tehát dolgoztam, edzésre jártam, gyerekekkel foglalkoztam, egyetemet végeztem, és még szabadidőm is volt. Össze lehet mindent egyeztetni, csak akarni kell!

Szóval a mai fiatalok közül, aki azt mondja nekem, hogy nem ér rá, egy héten háromszor edzeni, és tenni valamit az egészségéért, azt körberöhögöm!

Mind a két fiam sportoló lett. A kisebbik kézilabdázik, most fog diplomázni testnevelés tagozaton, és kézilabda edző is egyben. A nagyobbik, maradt a fitnesz pályán, mint edző, és személyi tréner Budapesten. Könyveket, fantasztikus kalandregényeket ír és Ő is illusztrálja a rajzaival.

interju-bodo-csillaval1

Szerencsés ember az, akinek a munkája egyben a hobbija is. Ilyen embernek vallod magad? Beszélj, kérlek a munkádról?

Az általam létrehozott Sportakadémiában kiteljesedtem. Nagyon szerettem csinálni, persze sokszor ütköztem akadályokba, főleg a bürokrácia miatt, de ezeken is túl lehetett lépni. OKJ-s tanfolyamokat szervezünk, magyarok illetve külföldiek részére, angol nyelvű bizonyítványt adunk. Fitnesz instruktorokat, aerobic oktatókat, különböző sportedzőket, illetve személyi edzőket képezünk, tizenegy féle szakágban. Vannak még két napos workshop-jaink, ahol plusz tudást szerezhetnek az eddigiekhez, vagy egy bizonyos szakághoz. A nagyobbik fiam viszi most tovább az Akadémiát, amíg én nem vagyok otthon.

 

Szeretem a mostani külföldi munkámat is, ahol egy egész fitnesz centrumot bíztak rám menedzselés szintjén is. Világ életemben szerettem koordinálni, szervezni, rendezvényekkel foglalkozni. Itt is elindítjuk az Akadémiát, teljesen szabad kezet kapok mindenre, nincs bürokráciai akadály, nincsenek irigyeim, nagyon jól érzem magam. Kicsit nehéz távol lenni a családomtól és a barátaimtól, de valamit, valamiért.

 

Mit üzennél a Kicsi Budoár olvasóknak?

Never give up! Sose add fel!

Biztos, hogy vannak nehézségek, akadályok, tragédiák az ember életében, ahogy nekem is, de ezeken túl kell lépni! Ha nem is lehet teljesen, mert nem lesz soha ugyanolyan az élet, mint azelőtt, tovább kell menni!

A nők erősek, minden nő erős! Olyan nincs, hogy nincs erős nő! El lehet hagyni magunkat, mert az olyan jól esik, de utána talpra kell állni, és ebből az elhagyatottságból talán még erősebbek leszünk.

Szerintem a világot a nők uralják, hiába a férfiak a vezetők! Egy okos nő tudja úgy irányítani a férfit, akármilyen szinten, hogy a férfi úgy gondolja, Ő a vezető, de közben az van, amit a nő akar. Ez minden nőben benne van, csak hagyni kell ezt kibontakozni!

 

 

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.