Interjú Havas Andival, a tantrikus, tao, avagy érzéki masszázsról

Kérlek, mesélj magadról, mit lehet tudni rólad?

A nevem Havas Andi, lányommal élek, aki 20 éves. Az elmúlt 2-3 évben nagy változások történtek az életemben, amit az Access Consciousnessnek is köszönhetek. Egyrészt spirituális ébredés történt bennem, másrészt pedig egy olyan szemlélet váltás, amitől sok szempontból megváltoztam. Sokkal könnyedebb, örömtelibb vagyok.

Mivel foglalkozol, mi az a tevékenység, amikben a legnagyobb örömed van?

 

Az egyik örömteli tevékenység az életemben a masszázs. Kétféle masszázst csinálok, az egyik a tantrikus, avagy taoista masszázs, amit érzéki masszázsnak is neveznek. Itt a szexuális energiával dolgozom, ami az életenergiánk is egyben. A nagyon finom, lassú, speciális érintés hatására, megnövekszik a testben a szexuális vagy életenergia, és a masszázs mozdulatok segítik az energia szabadabb áramlását.

 

A taoista masszázs hatásai:

 • Nagyobb testtudatosságot eredményez
 • Finomodnak az érzékek
 • A test öngyógyító képessége beindul
 • Tudatalatti blokkok oldódhatnak
 • Euforikus örömérzetet is meg lehet élni közben
 • Egyfajta meditációs állapotba lehet általa kerülni, és rendkívüli stresszoldó hatású

 

Egy biztonságos teret teremtek, amelyben a fogadó rám bízza magát, el tud lazulni és egy ítélet mentes térbe kerül. Itt már az access egyik eszközét is alkalmazom, amelyben az a klassz, hogy úgy érintem őt, hogy falak nélkül és ítéletek nélkül vagyok jelen. Ekkor ezt ő is képes megélni.  Az illető önmaga lehet, nincs megítélve, nincsenek elvárások, nincsenek célok. Ez nagyfokú felszabadultság érzéssel jár. A test minden része érintve van, kivéve a talpakat.

A tantrikus, avagy taoista testmasszázs célja, hogy a test minél jobban ellazuljon, az elme kikapcsoljon és átadja magát a folyamatnak. A szexuális energiát serkentjük, tisztítjuk, miközben a energia áramlását akadályozó blokkok oldódása is történik. Amilyen tiszták az energiáink és a rezgésünk, olyan embereket, lehetőséget vonzunk be.

 

Milyen akadályozó blokkok lehetnek:

 • A tao filozófia szerint a negatív gondolati sémák megjelenhetnek a testen. pl. izomgörcsök, helytelen testtartás, amit az ember felvesz pl. önbizalom hiány esetén.
 • Amikor ezeket a speciális érintéseket csinálom, ezek a blokkok oldódnak a testből.
 • Magunknak vagy mások által okozott traumákat, bántalmazásokat is oldhatunk. A test emlékszik ezekre és a tao filozófia szerint tárolja annak az energiáját. Amikor megéltünk nem kellemes együttléteket, amiket nem akartunk, vagy amikre nem vágytunk igazából, de nem mondtunk nemet. A masszázzsal ezt is lehet oldani.

 

Koreografált  mozdulat sorozatból áll, ami lényeges az érintés finom és lassú legyen. Fokozatosan haladok, nem adok erős, hirtelen impulzust a testnek. Fokozatos, hogy aki fogadja, bele tudjon lazulni, ne védekezzen. Amikorra eljutunk az intim masszázsig, már elég nyitott állapotban van ahhoz, hogy fogadni tudja a gyógyító energiákat, hogy a legnagyobb hozzájárulás legyen neki a kezelés.

 

Az intim masszázs során reflexpontokat stimulálok. A nemi szerveken megtalálhatóak azok a reflexpontok, amelyek a talpon, fülön, tenyéren is, nőknél a külső belső nemi szerveken, férfiaknál a péniszen. Ezeken a reflexpontokon keresztül ugyanazokat a gyógyító folyamatokat el lehet indítani, mint például egy talpmasszázsnál. Ezt a masszázst egy gyógyító lehetőségnek tekintem és ajánlom annak, aki választja. Egészségügyi múltamból adódóan számomra ez gyógyítás. Az érintések olyanok, amelyeket egy hétköznapi együttlét során nem lehet megélni, általában nincsenek ilyen módon érintve sem a nők, sem a férfiak. Nagyon kellemes érzés. Fontosnak tartom, hogy nagyon nagy figyelemmel és tisztelettel érintsük az intim területeket.  Itt is lehet blokkokat oldani,  például hölgyeknél a harag, a féltékenység, a düh. Férfiaknál lehet a belső elválasztású mirigyekre hatást gyakorolni. Meg lehet élni egy euforikus öröm érzetet is. A masszázsnak nem az orgazmus a célja, de van amikor megtörténik.  A taoista masszázst, ha úgy érzem megfelelőnek és a kliens is elfogadja, kombinálom az  Access eszközeivel.

A tantrikus, tao, illetve intim masszázst oktatom is, egyénileg és pároknak is, ezt alap szinten bárki megtanulhatja 4 óra alatt.  

 

Azért kezdem el ezt oktatni, mert azt szeretném, hogy minél többen otthon masszíroznák a párjukat. Egy ilyen bizalmas és intim helyzet jobbá teheti a már meglévő jó kapcsolatot, és vagy megjavíthat egy kihűlőben lévő kapcsolatot is, persze ha mindkét fél ezt szeretné. A tanfolyam elvégzést azért javaslom, mert egy teljesen új világba tekinthet bele, aki megkapja ezt a tudást. A partnerével meghittebb kapcsolatot alakíthat ki, egymást  gyógyítva, emelve,  önmagát is hatványozottabb mértékben ismerheti meg. Ezt a fajta intimitást, ezt a fajta gyengéd érintést ritkán éli meg az ember hétköznapjain, még az együttlét során sem. A férfiak és a nők is nagyon hálásak egy ilyen kedves, figyelmes törődésért.

 

Az érzéki masszázs megtanulható, ha valaki szeretne ezzel foglalkozni, ez egy 2 napos elméleti és gyakorlati oktatás. Itt kap írásos anyagot, oklevelet, konzultációs lehetőséget.  Az oktatás modell segítségével történik, néha párok is jönnek, így egymás modelljei lehetnek. Volt, aki karácsony előtt jött el, hogy szeretné ezzel a párját megajándékozni.

Mondanál pár szót a hölgyeknek a jóni masszázsról?

 

Ha egy nő elmegy egy jóni masszázsra, elindul egy olyan úton, ahol a legbensőbb önmagával találkozhat. Talán ez néha félelmetesnek tűnhet, de mi van, ha ez inkább izgalom? Néha az izgalom azt jelzi, valami teljesen új és nagyszerűbb jelenik meg az életünkben. 

 

Az élmény szorosan fűződik egész lényünkhöz, lelki fejlődésünkhöz, elégedettségünkhöz és életigenlésünkhöz. A testünkben, az orgazmusban, a szexualitásunkban hatalmas erő van, amelynek felfedezésére figyelem, őszinte kíváncsiság és tisztelet szükséges.

Aki felfedezi és megéli szexualitását bármire képes, többé már nem irányítható, szabad és olyan csodát adhat a világnak, ami semmihez sem hasonlítható.

“Az eksztatikus élvezetek csúcsának számító orgazmus nem kiváltság, hanem minden emberben meglévő adottság, amely csak arra vár, hogy felfedezzék és kivirágoztassák. Figyelmesség és tisztelet: ez a két kulcs nyitja a jóni nyújtotta kiteljesedés és öröm felé vezető út kapuját. A masszázs a nő legbensőbb valóját érinti meg, egy kis lépés a teljesebb és tudatosabb szexualitás felé.

A nőknek segíteni kíván abban, hogy mindennapjaikat nagyobb életörömmel, gyógyulással és gyönyörrel töltsék meg és rátaláljanak a nőiességükhöz vezető új útra. Természetesen ehhez férfira is szükség van, ezért a férfiak tekintsenek rá úgy, mint szívélyes meghívásra.

A jóni-masszázs során rengeteg szexuális energiát szabadíthatunk fel, amelyet aztán a tudat tágítására, a test és lélek élénkítésére, a nagyobb rugalmasság és kreativitás elérésére fordíthatunk. Légzés révén cirkuláltatható az energia, minél jobban koncentrálunk, annál magasabb fokú a szexuális élmény és az élvezet.

 

Aki úgy dönt, hogy saját szexualitását egy tudatosabb és magasabb szinten kívánja megismerni, az azt soha nem kizárólag önmagáért teszi.”

(ezek Michaela Riedl szavai a Jóni masszázs című könyvéből)

Szeretném felhívni a figyelmet, ha masszázsra megy valaki, főleg intim masszázsra, akkor érdeklődjön a masszőr illetve terapeuta után. Ha erre nincsen mód, akkor beszéljen meg vele egy személyes találkozást és kérdezzen. Ha a masszázst választja és a masszázs, során megjelenik bármilyen fura tolakodó érintés, vagy olyan ami nem kellemes, akkor azonnal mondjon nemet és hagyja ott a helyet. Sajnos egyre többször hallok olyan eseteket, ahol abúzus történt. Mondjunk nemet, ha nem akarjuk magunkat áldozattá tenni.

A masszázson kívül tudom, hogy még mással is foglalkozol, mik ezek?

Ami nekem még nagyon a szívem csücske az Access Consciousness, azon belül is az Access Bars kezelés, amit megtanultam. A Bars kezelés az 32 pont a fejen, aminek az érintésétől a testből eltűnhetnek hitrendszerek, önszabotáló programok, feszültségek, blokkok. Én mindenre ezt tudom ajánlani, szó szerint mindenre.

Access Consciousness nekem olyan óriási hozzájárulás volt az életemhez, hogy nem tudom, élnék-e még ha nem ismerem meg. Több dolog miatt nem akartam élni, és az Access segített talpra állnom és önmagamat választanom. Nagyon féltékeny típus voltam, kapcsolatfüggő,  türelmetlen hárpia. A felsőbbrendű seggfejségről ne is beszéljek, megmondtam másoknak mi a jó és, hogy csinálják a dolgaikat. Ezek nagy része már eltűnt, és nagyon örülök, hogy ez megváltozott. Pánikbetegségre  gyógyszereket szedtem, ez is megszűnt és megszabadultam a gyógyszerektől is. Most már sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, és jobban megengedésben vagyok magammal és másokkal is.

Az Access Consciousness rengeteg eszközzel járul hozzá ahhoz, hogy megtaláljuk, hogy:

 • Mi az, ami nekünk működik?
 • Mi az, amit mi tudunk?
 • Mi az, ami nekünk igaz?
 • Kik vagyunk, hogyan szeretnénk élni az életünket?

Access szerint minden csak egy érdekes nézőpont, és egyre jobban ezt látom én is, tényleg minden csak egy vélemény és nem tény. Az Access a felvállalásáról is szól. Akkor tudod a legtöbbet adni a világnak és önmagadnak is, ha felvállalod azt, aki vagy, az erődet és a képességeidet. Számomra az lett ennek az eredménye, hogy az élet lehet sokkal szebb, sokkal könnyedebb. Minden megváltoztatható, és lehet mindig jobb. Én vagyok az életem teremtője, és ez attól függ, mit választok és mit szeretnék megtapasztalni.

Az Access segített megnyitni a kreativitásomat. Festek, menyasszonyi ékszereket és fejdíszeket, ékszergyurmából medálokat, az egyedi bögréket, albumokat alkotok.  Azt keresem, hogy mi az, ami nekem örömet okoz, mi az, amire még képes vagyok. Elég sok mindent megtudok csinálni, akár szakszerű eszközök nélkül is, ez nekem fantasztikus érzés.

 

A Te nézőpontod szerint milyen a 21. századi nő?

Szerintem a mai nők nagyon sokat fejlődtek, haladtak, és tovább vágynak a nőiességükben fejlődni, kibontakoztatni magukat, amely által másokra is átsugárzik az örömük. Gyakran mondják, hogy az a nő, aki meg akarja valósítani önmagát az önző, nemtörődöm és felelőtlen. Én ezt másképp gondolom.

Számomra a szakrális nő olyan, aki szent templomként tiszteli a testét, annak megfelelően bánik vele. Elfogadó, megengedő, harmonikus és a saját örömére törekszik elsősorban. Támogatja, biztatja a férfiakat is. Érdekes, hogy több férfi jön el megtanulni a masszázst, mint nő. És még azt mondják, hogy a férfiak nem fejlődnek. 🙂 A 21.sz.-i nő a többi nőt támogatja és nem versenytársként tekint rájuk. A boldogságra törekszik, áramlik és gyönyörködtet, elsősorban viszont önmagában gyönyörködik.

Mit üzensz a Kicsi Budoár Hölgyeknek?

Beszélgessenek a testükkel, kommunikáljanak vele, és figyeljenek arra, hogy mit szeretne. Kényeztessék, szeressék és ismerjék meg a testüket.

Akkor tudom elmondani a páromnak, hogy mi a jó nekem, ha ezt tudom magamról. Itt nem kimondottan az önkielégítésre gondolok csak, persze arra is. Meglepődnének sokan, ha tudnák, hogy mennyi nő és férfi nem ismeri a testét. Egy felnőtteknek szóló szexuális oktatás igen csak ráférne a társadalomra. Igyekezzenek nem ítélkezni a testükön, legyenek hálásak, azért amit általa kapnak. Az önszeretet szerintem az önismerettel szorosan összekapcsolódik. Attól válik a világ szebbé, ha egyre kiegyensúlyozottabb, barátságosabb, gondoskodóbb és elfogadóbb vagyok önmagammal. Azt mondják, a világ csak belülről változtatható meg. Vagyis belőlem indul ki, belőlünk. Ezt sokkal könnyebb megtenni, mint másokat megváltoztatni.

 • Anna köszönöm, hogy interjú alanyodnak választottál, hálás köszönet érte.

Havas Andi weboldala: Made in Spirit by Andi

Hirdetés

Kincses Anna

Tudatos Női Lét  motivátor, konzulens Ha konzultációra szeretnél bejelentkezni, vagy bármilyen kérdésed van, keress bátran. Amiben tudok segíteni:

 • Női erő felébresztése, megélése
 • Önbizalom
 • Önmegvalósítás
 • Párkapcsolat
 • Tudatos Női Lét megélése
 • Visszahúzó energiák oldása
 • Tudatos teremtés
Elérhetőségeim: Tel.: +36/70/368/26-80 E-mail címem: tudatosnoilet.@gmail.com Várlak szeretettel, Anna. A könyvemet itt rendelheted meg: Le petit noir, avagy az önbizalom öltöztet Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük