Interjú Palacskó András Tudatosság Tanítóval az Access Consciousnessről

Köszönöm András, hogy elfogadtad, a Kicsi Budoár felkérését erre az interjúra, amit elárulok az olvasóknak, személy szerint nagyon vártam. Te vagy az Access Consciousness első Magyarországi Minősített Facilitátora, és szeretném, ha ebben a beszélgetésben kifejtenéd mit is jelent ez, hogy az olvasók is rálássanak, erre a fantasztikus módszerre, lényegére és eszköztáraira.

Mikor és hol volt az első pillanat, amikor eldöntötted, hogy az Accesst választod, és tanítani fogod?

Rengeteg mindent tanultam, most már nem vagyok minden ezoterikus irányzat iránt fogékony, de egy jó darabig, gyakorlatilag bármi, ami felbukkant azt én tanultam. Egy idő után, csak azok az eszközök tudtak megmaradni, amik dogmamentesek és kérdésekkel nyitják a teret. Nekem három dolog maradt meg:

  • A Sedona módszer az elengedés, ami gyakorlatilag nem betesz, hanem kivesz.
  • A mátrix energetika, ami teljesen szabadon felhasznál bármit, mert úgy is mindegyik csak egy modell, és lehet bármekkora ökörség, egy képregényből jött gondolat, vagy valakinek az ezoterikus hiedelme, az használható.
  • Az Access Consciousness, ami, óriási, teret és lehetőséget nyit.

Annak idején, az interneten fedeztem fel mind a három módszert, az Accesst is. Aztán elkezdtem hallgatni az angol nyelven hozzáférhető anyagokat. Nem sokkal utána kiderült, hogy jön egy amerikai hölgy – akinek az anyagait is hallgattuk többed magammal – Toscanába, és elmentünk hozzá egy tanfolyamra. Ott kapásból volt egy otthonos érzetünk. Adott egy minőségi életet, mint a reggeli lovaglás, és szarvasgombás kaja, és a bulik. Amikor átláttam, hogy mindazokat a dolgokat megadja az Access, amiket máshol kerestem, de úgy, hogy azt adja meg, ahogy én tudok viszonyulni a tudásomhoz és az élethez. Akkor jöttem rá, hogy ez a módszer kell nekem, és onnantól nem volt megállás. Megnéztem, hogy mik a feltételei, hogy facilitátor lehessek, fél év múlva, már ott voltam a facilitátor képzőn Rómában. Azt tudtam, hogy kincsre leltem, de azt is tudtam, hogy még nem látom át, hogy miről is szól ez a dolog. Most már több tucatnyi tanfolyamon vagyok túl, és van olyan szerencsém, hogy egyre mélyebb és mélyebb a megértésem, hogy a lényeg ugyan az, de a megközelítése, más és más lehet. Nekem az Access volt az első, ami hétről-hétre megújul, és nem őrülök meg attól, hogy ugyan azt a szöveget kell mondanom folyamatosan a tanfolyamokon, előadásokon, egyéni konzultációkon.

Hogy hoztad be Magyarországra, és hogy indult az útjára az Access?

Az, hogy behoztam, Magyarországra, egy párhuzamos történet, hisz volt itt egy nagyon kedves svéd hölgy, aki tartott már alapozó képzést, és rajta keresztül volt már néhány Bars facilitátor. Én voltam az első Minősített Facilitátor Magyarországon, azzal a nézőponttal, hogy csináljuk, és hajrá, és az, aki akar, jöhet és előzzön be, ha akar! Ha valaki bőséget él meg valamiből, akkor általában azaz életterület, ahol szabadon ad tovább bármit.

Ha sok pénzt akarsz, akkor bőkezű vagy a pénzzel, ha sok tudást akarsz, akkor bőkezű vagy a tudással! Nem a szavaktól fog valaki előre lépni, hanem attól, ha valaki megcsinálja. Ha meg megcsinálja, akkor az már az Övé! Mindenki gazdagabbá válik azzal, ha valaki felvállal valamilyen gazdagságot.

Aztán elkezdtünk szervezni tanfolyamokat, meghívtunk külföldi előadókat, és tolmácsok által jutott el sok mindenkihez a módszer. Külföldi tanfolyamokra jártunk, a magyar csapatokkal, ahol formálódtunk és alakultunk, fejlődtünk, ami a mai napig tart. Ahhoz, hogy elterjedt Magyarországon, én energetikailag és térben voltam nagy hozzájárulása az Accessnek, a gyakorlati munkát, egy-egy kis sejt csinálta, akiből viszont rengeteg van.

Mesélj nekünk a módszerről, részletesebben?

Maga az Access Consciousness, milliónyi különböző eszközt jelent. Ez egy gyűjtemény, ahol néhol még úgymond egymásnak ellentmondásnak tűnő dolgok is vannak, mert az a lényeg, hogy azt piszkálja ki mindenkiből: Hogy Ő mit tud!

Itt nagyon fontos, hogy a – Mit tud? – kérdésnél nem az van, hogy valaki egy bebiflázott frázist mondjon, amit a guruja, a mestere, a szektája, a vallása mond, hanem tényleg magába nézve, mi az, ami neki igaz, és működik? Látom magam, pedig nagyon kerültem mindig, még az Access előtt is hogy, mennyi fel nem ismert dogma volt bennem. Ezeken lehet túllépni különböző eszközökkel, és képesnek lenni újra és újra megújulni. Tapasztaltam, hogy Gary Douglas az Access Consciousness megalapítója, kiállt rengeteg ember elé, és azt mondta: – Idáig mondtam valamit, de rájöttem, hogy ez hülyeség és sztornó, nézzük máshonnan! Ez a módszer nem mondja ki valamiről, hogy ez az igazság, hanem kiprovokálja, mindenkiből, hogy megtalálja, a saját igazságát!

Az Accessben van a Bars, ami egy alap tanfolyam, aztán a testkezelésesek, mint pl. a kilibbent hormonális állapot, vagy a szüleinktől lemásolt minták feloldása, állatokkal való beszélgetés, aztán a pénz, az üzlet, a testtel való kapcsolat, kapcsolatok, színpadi szereplés, szellemekkel beszélgetés, leszokás bármiről, autista, hiperaktív skrizofén és egyéb ilyen eredetű elváltozások mögött meghúzódó képességeinket mutatja meg. Több, mint ötven ilyen kezelés van az Accessen belül.

Vannak szóbeli eszközök, mint a tisztítások, és a különböző kérdések. Itt megemlíteném a kérdéseknél, hogy ha valamire van egy fix válaszunk, az bezár, mint ha megkérdezném Tőled – Mit kérsz ebédre? – Te mondasz egy választ, és onnantól egy életen át minden nap azt kapod ebédre. Ezzel a tudatosságot igyekszünk megcélozni, amire sokan azt gondolják, hogy egy táblázat, amiből meg tudom nézni, mi helyes, mi helytelen.

A tudatosság arról szól, hogy kérdésben vagyunk, és minden pillanatban, minden tíz másodpercben, más dologra lehetek éber. Milliónyi válaszra lehetek éber, és felteszem a kérdést, hogy melyik könnyű? Melyik az, ami a legnagyobb hozzájárulás, az életemben?

A magánéletedben mit profitáltál az Accessből, milyen változások történtek az életedben?

Az, hogy többet utazok, amit mindig is szerettem, hogy kiváló kapcsolatom van a párommal. Ezek ilyen külsődleges dolgok, amik lehetnek látványosak valaki számára, de igazándiból, a belső változás, ami sokkal fontosabb. Azt pedig úgy tudnám leírni, hogy egy nyugodt, magabiztos, önbizalmam van, ami nem függ körülményektől, helyzetektől, emberektől. Egy olyasfajta önértékelés, ami túl van a szokásos szélsőségeken.

Azt az életet élem, amit szeretnék!

Palacskó András fotó

Mit üzensz a Kicsi Budoár Olvasóknak?

Azt, hogy az élet sokkal tágasabb és nagyobb buli, mint azt gondolják. Dobják el a válaszaikat és az agyukat, és tegyenek fel egy-két kérdést, ami megnyitja a világot, hogy minden lehetséges. Gyakorlatigailag minden, amiről álmodtak az elképzelhető és megvalósítható, ha beengedik és befogadják. Ez a világ bővelkedik mindenben még mindig, pedig nagyon keményen dolgozunk azon, hogy tönkre tegyük. Pontosan azzal tesszük tönkre, hogy nem fogaduk be. Ha megengedik maguknak, hogy egyre többet fogadjanak be, akkor egyre nagyobb bőség fog megjelenni az életükben.

Palacskó András honlapja: Tudatos Teremtő/ Végtelen lehetőségek a tudatosság által!

Kincses Anna

Tudatos Női Lét  Motivátor Folyamatos programjaim, tanfolyamaim: Párkapcsolati konfliktusok feloldása program Anya-lánya kapcsolati konfliktusok feloldása program Varázsoljunk együtt az Univerzummal – A teremtő erőd felfedezése tanfolyam Elérhetőségeim: Tel.: +36/70/368/26-80 E-mail címem: tudatosnoilet.@gmail.com Várlak szeretettel, Anna. A könyvemet itt rendelheted meg: Le petit noir, avagy az önbizalom öltöztet Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm erőd felfedezése tanfolyam A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük