Ítéletekkel nem segítesz

Ő nem tudatos, ő nem fejlődik, ő nem akar változtatni! Ezek mind komoly ítéletek.

Néhány terapeuta, segítő, tanító mondja ezeket az ítéleteket a hozzájuk fordulókról. Igen, valóban nagy öröm és sikerélmény ha valaki a mi hatásunkra változtat valamit az életében és valamilyen megoldáshoz közelebb jut, vagy akár meggyógyítja a testét. Ez viszont mind az ő választása. Mi ehhez hozzájárultunk, öröm és hála tölthet el minket, hogy hozzánk fordultak. Kik vagyunk akkor ha meghatározzuk, hogy ki mit kezdjen azzal amit tőlünk kapott? A növények, mint például a pitypang, elszórja magvait, nem törődve azzal, hogy hova kerül az és lesz-e belőle növény. Csak szórja.

Hajlandó lennél nem csak tudatos, nem csak most azonnal elinduló és most azonnal változtatni akarókkal is foglalkozni ítéletek nélkül? 

Mi van ha pont az indítja majd el őket amit Tőled kapnak most? Persze lehet, hogy nem, na és akkor mi van? Talán ettől te és amit tettél, adtál az értéktelen? Csak ha ezt gondolod. Megengednéd másoknak, hogy akkor és úgy használják fel amit kapnak, ahogy ők akarják?

Jézus megkérdezte ki az aki most azonnal követi őt? Látnád e, hogy nem őket zárod ki, hanem önmagadat? Kizárod magad abból, hogy hozzájárulj a világhoz, a változásához. Ha elutasítasz, akkor azt az értéket ami Te vagy, nem adod meg a világnak. Hajlandó lennél megadni azt, aki vagy a világnak még akkor is ha nem úgy fogadnak ahogy szerinted fogadniuk kellene?

  • “Nem fogadok csak tudatos klienseket.” Hogy döntöd el ki tudatos és ki nem?
  • “Nem foglalkozom azokkal, akikben nem látom a változásra való hajlandóságot és a fejlődést.” Ez igaz, hogy ő tényleg nem fejlődik, ez igaz, hogy ő nem változik? Talán nem úgy, hanem másképp mint ahogy szerinted kellene. Bele látsz a másikba?
  • “Csak azokkal dolgozom együtt, akik haladni akarnak, akikkel emiatt egyszerű menni.” Mi van ha mindenkinek lehetsz hozzájárulás? 

Ők is hozzájárulás Neked, ha éppen most ez nem is kézzel fogható és nem is szemmel látható. Mi van ha pusztán a jelenléted is változást idéz elő? Persze bármit választhatsz, ahogy mások is. Mekkora könnyedség lenne számodra, ha letennéd azt, hogy mások helyett is neked kell választani és kitalálni nekik mi lenne a jó?

  • Mégis, ha visszautasítasz embereket, valójában kit utasítasz vissza?
  • Ha kizársz embereket, letiltasz embereket, valójában kit zársz ki a világból?

Te tudod.  😉  😉 

Érintés – intimitás terapeuta, Access bars kezelő, Alkotó művész

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm

Cikkeim

Havas Andi

Érintés - intimitás terapeuta, Access bars kezelő, Alkotó művész Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.