Jól szeretni

Gyakran hallom ezeket a szavakat: „Nem merek már senkit közel engedni magamhoz, mert félek attól, hogy megint bántani fognak, megint sérülni fogok.”

“Elveszítettem a bizalmamat a férfiakban/nőkben, mert ha megbízok valakiben az át fog verni, ki fog használni. Inkább élek egyedül, minthogy megnyissam a szívem valaki előtt, aki aztán fájdalmat fog okozni.”

Amíg így gondolkodsz, addig biztos lehetsz abban, hogy saját magad választod el magadat a boldogság érzésétől, a szerelemtől, az élettől.

Bezárkózhatsz, de aztán ne csodálkozz, ha azt veszed észre, olyan az életed, mintha mindenki elfeledkezett volna rólad. Ne csodálkozz, ha magányosnak, szerencsétlennek, szerethetetlennek érzed magad. Ezért ne zárd be a szíved az érzelmek előtt. Inkább élvezd azt, ami most van.

Szeress, és engedd meg, hogy szeressenek!

 

Szeretni csak szerényen és alázattal lehet. Sehogy másképp. Aki másképp próbál szeretni az kisajátítani, irányítani, birtokolni akar, „használni” a másikat saját elképzelései szerint.

Sokszor kerülünk a padlóra éppen azért, mert nem tudjuk mit jelent a szeretet. Aztán a másiknak elege lesz, mi pedig a padlóra zuhanunk, és nem értjük, mi történt. Hisz, mi annyira szerettük! Lehet, csak nem „jól” szerettünk.
Nem, mi birtokolni, irányítani, használni szerettük volna. Megmondani, hogyan éljen, hogyan „kell” élnie ahhoz, hogyan nekünk jó legyen. Nem törődve azzal, mi lenne jó neki.
Ha igazán szeretsz valakit, érzed a lelkét. Érzed minden rezdülését, még akkor is, ha távol van tőled. Tudod, hogy amit cselekszik, az nem egyenlő vele. Tudod, hogy őt is a mintái mozgatják, és nem mondasz ítéletet felette. Mert nem tudod, nem tudhatod milyen, mekkora fájdalmak, sebek vannak a lelkében.

Ha valakit szeretsz, akkor szeresd őt tiszta szívedből, ítéletektől, feltételektől mentesen. Ne megváltoztatni akard, gyógyítsd a lelkét szereteteddel, elfogadásoddal. Nem attól lesz valaki szerethető, mert tökéletes, és erős.

 

Sőt! A tökéletest senki nem szereti. Az erős ereje pedig legtöbbször csak álca. Az anyák arra tanítják fiúgyermekeiket, hogy egy fiúnak nem szabad sírnia, mert nem lehet anyámasszony katonája.

Pedig a férfiaknak is meg kellene tanulniuk sírni. A nők is szégyellik a könnyeket, a férfiak pedig egyenesen megalázónak tartják, ha valaki sírni látja őket. Nos, aki előtt szégyellni kell a könnyeidet, attól inkább búcsúzz el. Az igazi társad szó nélkül fogja letörölni őket, és büszke lesz rád, mert volt hozzá bátorságod és erőd, hiszen sírni csak az erősek tudnak.

Melléd is jönni fog valaki, aki így fog majd szeretni téged!

 

  • Mert mindenkinek kellene valaki, akivel megoszthatja legbensőbb titkait.
  • Valaki, akinek kezébe adhatja lelke legtitkosabb ajtajának kulcsát.
  • Valaki, akinek elmondhatja, ha valami fáj, és nem nevet ki a gyengeségéért.
  • Valaki, aki előtt nem kell szégyellnie a könnyeit, mert nem mondja azt, hogy „Ugyan már, nem éri meg ezért sírni!”, hanem csendben letörli arcáról a könnycseppeket.
  • Valaki, akinek elmondhatja azt, amit soha senkinek, mert tudja, hogy megvetné miatta a világ.
  • Valaki, akinek bevallhatja minden gonosz tettét, mert tudja, hogy nem azonos a tetteivel, hiszen ő a lelkét látja.
  • Valaki, aki távolabb lát azon, amit szavakkal kifejez a másik. Aki látja a lényeget, mert a társa lényét érzi.
  • Valaki, aki előtt bátran lehet az, aki valójában, álarcok és szerepek nélkül.

Mindenkinek kellene valaki, aki feltételek nélkül szereti……

 

 

Családállító, Soulwork tréner, Kineziológus, Okleveles természetgyógyász

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm

Cikkeim

Lukács Tünde

Családállító, Soulwork tréner, Kineziológus, Okleveles természetgyógyász Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.