Kedvesség, mint választás

A kedvesség számomra nem jó vagy rossz dolog, hanem egy olyan potenciál, és energia, amit szeretek adni és kapni. Most már tudatosan választom a kedvességet, de nem volt ez mindig így. Sokáig el se merengtem, hogy mi ez az energia, ha megéltem úgy is jó volt, ha nem akkor legfeljebb lelkifurdalásom volt, hogy miért vagyok épp ekkora paraszt a másikkal.

 

Amióta, tudatosan választom a kedvességet, olyan mintha kinyílt volna a világ, hisz eddig csak azt hittem, hogy ha másokkal vagyok kedves, akkor abból talán én is kapok. Mára már megfordítom, és ha reggel felkelek, kedvesen köszöntöm magam, a testemet és hálát adok, a létezésemnek. Ezt nem látja és hallja senki kivéve a testem, és azt a falka testetlen entitás, aki körül vesz. Erre a kedvességre nem jön taps és nem kapok érte piros pontont senkitől, de hihetetlen szuper így kezdeni a napomat.    🙂  

 

A kevésséggel persze lehet manipulálni, amivel szerintem nincs is semmi baj. Aki hagyja, magát manipulálni azt lehet kedvesség nélkül is, például bűntudattal. Tehát kedves nőtársaim, ha bevetjük ezt a kis fegyvert revolver és üvöltözés helyett, talán előbb jutunk dűlőre a másikkal. Ez szintén egy választás, amit ha akarsz megélsz, ha meg elutasítod, akkor sincs semmi baj hisz szíved joga, hogy éled az életed, kedvességgel, vagy nélküle.

 

Nem kell mindig kedvesnek lennünk, hisz az is borzasztó unalmas. Van, mikor én se választom, mert épp nyügi vagyok és különben is mindenki elmehet ahova csak akar. Ne legyen ez se izzadságszagú, se kilóra mért állapot. Hagyd, hogy magától áramoljon benned ez a finom energia, és előhozza belőled az összes kelléket, amit én a tapasztalataim szerint társítok hozzá.

 

Megfigyeltem, ha kedves vagyok automatikusan elkezdek mosolyogni, és azt tapasztalom szinte mindenki visszamosolyog rám. Ez olyan érzés, mint amikor kisüt a nap. Sokszor azért vagyok kedves, mert tisztelem, becsülöm a másik lényét, legyen az férfi, avagy nő, és egyszerűen jól esik ezt a gesztust megélnem vele. Nem képzelek ebbe többet vagy kevesebbet, sokszor azt érzem, a lényemből fakad és árad. Nem csak emberekkel élem a kedvességet, de az állataimmal, a kertemmel, sőt a házammal is. Neki dőlök a falának és beszélek hozzá. Elmondom a hálámat, hogy itt élhetünk, és hogy mennyire szeretem. Lehet morbid, de nekem működik. Mindennek van tudata körülöttünk, még ha más is mind a mienk.

 

Válaszd Te is a kedvességet, és próbáld ki, ha meg már éled, akkor legyél kedves intimitásban magaddal is, ne csak másokkal. Egy próbát meg ér, hisz Te profitálsz belőle a legtöbbet.

 

 

A kedvesség nem jelenti azt, hogy innentől nem vagyok őszinte, és nem mondom el azt, amit szeretnék, legyen az családtag, barát vagy kolléga. Sőt kedvesen elmondani valakinek a véleményedet az szinte kihívás. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindig éber vagyok erre a potenciálra. Van, amikor reagálok egy szituációra és bizony tűzokádó sárkánnyá változom, bár erre is tudatos vagyok akkor, de inkább kiengedem a gőzt, nehogy bent rekedjen mert az rosszabb. Van, amikor nem jön össze a kedvesség és megharagszanak rám, ezt érzékelem, és elfogadom. Ellenben nem segítek haragudni, ez az övé, tisztázza le magával. Mint már írtam sok cikkemben, nem vagyok tökéletes, és nem is akarok az lenni senki kedvéért. Uncsi. Több olyan testi tünetem volt, hogy bennrekedt a harag és a düh, utána meg a csendes gyilkos bűntudat. Gyűlt és gyűlt(ölet) aztán kitört belőlem mint Etna a vulkán,  magával ragadt mindent és mindenkit. Aztán itt fájt meg ott is meg amott is. A testem jelezte, hogy így nem oké. Ezt már nem választom.

A kedvességet önmagam miatt élem, legyen ez mások számára önzőség, de vállalom.

 

A kedvességet a párkapcsolatom is megérzi. Amikor kedvesen szólok és mosolygok a férjemre, Ő a csillagokat is lehozza az égről és én kisütöm Neki egy kis mézes-mustáros szószban. De ha bunkó vagyok, Ő is bedurcizik, és aztán mosolyszünet, rossz hangulat és miegymás.

 

 

Lehet ezzel játszani, kipróbálni, elutasítani, újra és újra választani. Te választod?

 

Weboldalam: Nőiség és párkapcsolati konzulens

Kincses Anna

 

 

 

Ha úgy érzitek tetszett a cikk, és még többet szeretnétek olvasni tőlünk, akkor a facebook oldal kedvelés gombjára kattintva, beállíthatjátok, a követésünket. Mégpedig úgy, hogy a „megjelenés elsőként” gombra kattintotok rá. Ha tetszett osszátok meg a cikket, és köszönjük a hozzájárulásotokat a Kicsi Budoár Magazin népszerűsítéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.