Két darab capnostat az Intenzív osztálynak

Újabb életmentő műszerrel gazdagodott a Heim Pál Gyermekkórház Intenzív osztálya. A Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány elnöke, Smrcz Ervin elmondta, óriási segítség ez az intenzív osztályon kezelt gyermekek légzés-elemzésénél, amely műszer, segíti a kis betegek kezelésüknek a hatékonyságát.

 

Csütörtökön találkoztam a Colt Hungária Kft. ügyvezetőjével, Csordás Zoltánnal az Intenzív osztályon. A Colt Hungária Kft. 1,5 millió forintot utalt át Alapítványunknak, hogy ebből 2 darab capnostat készüléket vásároljunk az Intenzív osztályon kezelt betegeknek.

 

Csordás Zoltán és Dr. Kiss Gabriella

Az osztályon Dr. Kiss Gabriella osztályvezető főorvos fogadott bennünket. Elmagyarázta mi is a capnostat. Ez egy lélegeztetőgép „tartozéka”, mely a beteg légzés-elemzéséhez ad egy újabb lehetőséget. A több lehetőség közül a széndioxid kibocsájtásból levonható következtetések segítik leginkább a beteg kezelésének hatékonyságát.

Az elméleti képzés után főorvosnő megmutatta, hogy melyik készülékhez csatlakoztatták a capnostátokat. Az eszköz éppen használatban volt és egy 8 év körüli gyermek életfunkcióit követte. Látszott Csordás úron, hogy megrendítő a készülék látványa, amikor egy élettelennek látszó fiatal test életének aktuális adatait közvetíti a gyermek mellett dolgozó orvosok, ápolók számára.

Elbúcsúzva az osztálytól megbeszéltük, hogy tartjuk a kapcsolatot, továbbra is számíthatunk támogatásukra.

Köszönjük a Colt Hungária Kft-nek az újabb fontos műszerhez jutást és azt, hogy ezzel is támogathattuk a Heim Pál Gyermekkórház gyógyító munkáját.

 
Smrcz Ervin
Elnök
Heim Pál Fejlesztéséért Alapítvány

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.