Kígyó, mint erőállat

A kígyó a világ összes kultúrájában mitikus állat.

A kígyó önmagában élet misztériumaiban való beavatást jelképezte, a lefelé csúszó kígyó a sűrű hullámok hanyatlását, a felfelé pedig a feltámadást a szellemvilágban. A tantrában a növekvő finom-anyagi szexualitás, a Kundalini jelképe, aki legmagasabb rendű egyesülést a megvilágosodást és a hallhatatlanságot jelent. A keresztényeknél viszont a kígyó hozta kísértésbe az első emberpárt, ezért kiűzte Isten őket a paradicsomból. Rengeteg sztereotípia kering a kígyó körül, és nagyon sok „negatív” jelzővel illetik ezt az állatot és társítják bizonyos emberi tulajdonsághoz. Ami igaz az igaz, évente közel 50 ezer emberrel is végezhetnek a mérges kígyók.

 

 

 Közvetlen élményem a kígyóval az volt, amikor is sétáltattam a Suzie kutyámat egy szép nyári reggel a réten. Véletlenül egy nagy hosszú botra léptem, ami elkezdett mozogni alattam, aztán sziszegni. Megdöntöttem a magas, a távolugrás és a leghangosabb sikítás világrekordját. Nagyon megijedtem, de szerintem a kígyó jobban, aki csak szendergett és napfürdőzött. Gyerekoromban olvastam Molnár Gábortól, és imádtam a történeteit, az amazóniai rengetegben a kígyókról. Ettől függetlenül, a vele való találkozást nem sírom vissza. És sérelmezem, hogy a Walt Disney Dzsungel könyvében, miért gonosz a Ká, mikor az eredeti könyvben pont Maugli barátja?  😆 

 

 A kígyó, a fizikai síkon, vagy álomban is megjelenhet. A megjelenésétől függően kell értelmezni az itt leírtakat. Legyünk intuitívak és hallgassunk a belső sugallatra, érezzük az erőállat energiáját, hangolódjunk rá, és meg fogjuk hallani a kígyó üzenetét felénk.

 

Kígyó- medicina:

Ha elér bennünket a kígyó, akkor eredetünk erejéhez és hatalmához vezet bennünket. Arra vár, hogy mi felébresszük őt, és ő minket.

Arra ösztönöz, hogy ne meneküljünk a bennünk rejlő hatalom elől, hanem használjuk ki és éljünk vele. megmutatja, hogy ébreszthetjük fel életerőnket, amelyben egyesülünk a belső forrással, és segítségével felmelegítjük magunkat.

 

Megmutatja, hogyan alakíthatjuk tüzünket szellemi tűzzé, és teremtő eszenciává. Bevezet az átalakulás erejébe, és rávezet a magunkból kiinduló fejlődésre: vessük le néha-néha elöregedett külsőnket; minden vedlés után teljes lényünkben növekszünk. Megtanít a testünk szeretetére, és, hogy miként használjuk az átalakulás eszközeként és a legmagasabb tudatállapot elérésére. Megtanít hallgatni az ösztöneinkre és megérzéseinkre. bevezet bennünket az energia spirális táncába, hogy megtaláljuk isteni ritmusunkat, és kibontakoztassuk erőinket. Arra biztat, hogy néha vonuljunk vissza, hogy vele együtt bensőnkben fejlesszük tovább az erőnket. Bevezet az élet bölcsességének könyvébe, engedjük, átvezessen az árnyékon és a fényen.

Ha elsajátítjuk a kígyó medicináját, akkor minden területen nagy potenciállal rendelkezünk majd, irányíthatjuk és vezethetjük a gyógyító frekvenciát.

Pozitív oldalát tekintve:

 A kígyó hatalmi pálcánkat nyújtja felénk.  Bevezet az élet nagy erőibe, amiket ő tart szemmel. A nagy istennő megtestesüléseként az ősi női misztikummal egyesít bennünket. Megtanít a kígyótáncra: ismerjük őt, így képesek vagyunk kérni az erőket, ezeket spirálisan felépíteni vagy feloldani, magunkat más állapotba hozni. Befogadni más birodalmak üzenetét, irányítani a vibrációkat és a hullámokat, hatalmas energia mezőt teremteni magunk körül, befolyásolni azokat az energiákat, amelyek termékennyé teszik mezőnket, és gyógyulást hoznak.

Negatív oldalát tekintve a kígyó, kétszínűséget, agresszivitást, féltékenységet, irigységet, gerinctelenséget, levertséget, feleselést, hátsó szándékot, fontoskodást, bizalmatlanságot, bosszúvágyat, titkolózást, távolról irányított, viselkedést, önfeláldozást, bénulást, beszűkülést, tudattalan hajtóerőt és függőséget okoz. Nagy félelmekre, és visszaélésre utalhat, valamint a fekete mágia támadásaira és hipnotizált lélektöredékekre.

 

Affirmációi: „Testem vitalitással és bölcsességgel töltöm fel, amelyeket örömmel veszek át és érzékelem az életemben.” – „Feltétlenül megbízom a megérzéseimben.”

Forrás: Jeanne Ruland, Az állatok ereje végigkíséri életünket 

Kincses Anna

Ha úgy érzitek tetszett a cikk, és még többet szeretnétek olvasni tőlünk, akkor a facebook oldal kedvelés gombjára kattintva, beállíthatjátok, a követésünket. Mégpedig úgy, hogy a „megjelenés elsőként” gombra kattintotok rá. Ha tetszett osszátok meg a cikket, és köszönjük a hozzájárulásotokat a Kicsi Budoár Magazin népszerűsítéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.