Konkurenciaharc

A konkurencia szó, latin eredetű és együtt futást jelent. Ha a versenyt is hozzáteszem, mindenki számára világossá válik, hogy kemény küzdelem folyik azok között, akiket valami közös cél vezérel. Például pamut zoknit árulni. A konkurenciaharc akkor jöhetett létre, amikor a piac telítődött, ugyanazzal a termékkel, ugyanazokkal a szolgáltatásokkal, és több volt a kínálat, mint a kereslet. A régebbi időkben jól megfért egymás mellett a főutcán, a pék a borbély, a ruhabolt és a közért. Nem zavarták egymás köreit, mivel egyedül „futottak”. Mostanra viszont, elleptek bennünket az értékesítők és mindenhol az folyik, hogy vásárolj, vegyél, vásárolj, vegyél! És ha nincs erre pénzed, vegyél fel hitelt, hogy vásárolj és vegyél!

 

Kicsit vonatkoztassunk el az üzlettől. Ha a konkurenciaharc jelen van az életedben, akkor áthat mindent és mindenkit körülötted. Harcolsz, a szerelemért, aztán ha már megkaptad, már a pároddal birkózunk, hisz Te minden jobban tudsz mindenkinél. Konkurencia a testvéred, akit jobban szeretnek a családban, a sógornő, akit szeret a tesód. A munkahely kész csatatér, és csak a portásbá marad életbe, mert Ő épp lesz@rja a hajszát, és amúgy is mindent tud. Még a Szex és New Yorkban is jelenvolt ez az energia, pedig Ők egész jól kezelték a barátságot. És így tovább…

 

A konkurenciaharc, egy hatalmas csapda, amit számos hitrendszer támaszt alá.

Pl.: Félek a konkurenciától, mert…

 • ők már befutottak, én csak most kezdtem,
 • válság van
 • nincs annyi tőkém,
 • nem értek az értékesítéshez,
 • nem értek a pénzhez,
 • nagyobbak nálam, én még kicsi vagyok,
 • elszedik a vevőkörömet!

Engedd el ezeket a félelmeket, és csak letisztultan magaddal foglalkozz. Ha magaddal foglalkozol, az erődet központosítod. Ha éled az önerőt, akkor a célon tartod a szemed, ha a célon tartod a szemed, akkor beletalálsz a céltábla közepébe. Legyél kitartó és soha ne add fel, legfeljebb a taktikádon és az eszköztáradon változtass!

 

konkurencia-3

 

Nézzük kicsit részletesebben a Kínálatot:

Bármit adsz el, kínálsz, még millióan vannak rajtad kívül, akik ugyanezzel foglalkoznak. Ők is azon vannak, hogy minél több emberhez eljuttassák a terméküket, szolgáltatásukat. Bedobnak mindent, hogy elkeljen az árujuk, ötletelnek, reklámoznak, néha tisztességtelen eszközökhöz is nyúlnak. Most már rengeteg cég segít a marketingben, a logó, a honlap kialakításában, dizájnozásában, és itt is túlkínálat van. Te meg vakarod a fejed, és azon gondolkozol, hogy lehetsz versenyképes, hogy tudsz fennmaradni, vagy elindulni, stabil bevételre szert tenni, ennyi veled futó versenyzővel a nyakadon?

Miért van az, hogy neki megy az üzlet, nekem meg nem?

A tézis, igazából végtelenül egyszerű. Egy egészséges verseny, felpezsdít, de nem hiszem, hogy az állandó harc vezet valamire a stresszen és az idegbajon kívül. Ráadásul, csak magaddal harcolsz, a saját magad által megteremtett harctéren.

Néhány gondolat a sikeres tevékenységhez

 •  Csak annak a tevékenységnek állj neki üzletileg, amit imádsz csinálni, emel és örömmel tölt el akkor is, ha semmi pénzt nem hoz a konyhára. A pénz miatt nekiállni valaminek dőreség, mert a pénz az örömöt követi és nem fordítva. Persze, ha maga a pénz hoz Neked orgazmikus örömöt és kielégülést, akkor hajrá, semmi gond, ha ez a motivációd. Én is szeretem a pénzt, mert szabaddá és tehetőssé tesz a kiszolgáltatottság helyett. Tehetek magamért és másokért, és olyan dolgot tudok rajta megvenni, ami örömömre szolgál, nem teszem a boldogságomat függővé tőle.

 

 • Ne azt nézd mások, hogy csinálják, hol tartanak, mit csinálnak, mert csak elfolyik az energiád, és ami nekik működik, az lehet, hogy neked viszont nem. Inkább abba a kérdésben legyél, hogy működik Neked az üzlet és a pénz? Mi az, ami neked működik és senki másnak? Kérdezd meg csak úgy az Univerzumot, hogy mit kell csinálnod, kivel kell beszélned, mit kell tudnod ahhoz, hogy sikeres legyél!? Húzz be magadhoz minden segítő és támogató energiát mindehhez!

 

 • Lehet itt utópisztikus világot álmodni, ahol a pénz nem számít, de még nem éljük. Fejben ezért össze kell raknod, hogy igenis a befektetett munkádnak díja van, és kérd el érte! Annyit fogsz elkérni, amennyire értékeled magad. A pénzed tükrözni fogja az önértékedet.

 

 •  Merd felvállalni Önmagad abban, amit csinálsz, merj más lenni, mint a többi ember, mert csak akkor lehetsz hiteles! Ha másnak akarsz látszani, mint aki vagy, az elég erőltetett és izzadságszagú lesz, és hosszútávon elfáradsz benne. Kérdezd meg, hogy mit kell tenned, és mi kell lenned az üzletedben és a pénzügyeidben, hogy Önmagad maradj!? Hogy tudod az egyéniségedet megcsillogtatni abban a tevékenységben, amit szeretsz, mert akkor szárnyalni fogsz.

starting-line

 

És végezetül minden, ami most vagy, a múltadból adódik össze, a tapasztalataid, a hitrendszereid sokaságából. Nyiss teret valami újnak, amit még nem éltél át, és benne van az öröm, az alkotás a kreativitás, a bőség, és minden, amit csak meg szeretnél élni a tevékenységedben. Aztán lépj be ebbe a térbe, és engedd, hogy átjárjon, majd földeld le. Próbálj ebben a rezgésben lenni minél többet.

Jó önmunkát kívánok!

 

Kincses Anna 

 
Kapcsolódó cikkeink:

Ha úgy érzitek tetszett a cikk, és még többet szeretnétek olvasni tőlünk, akkor a facebook oldal kedvelés gombjára kattintva, beállíthatjátok, a követésünket. Mégpedig úgy, hogy a „megjelenés elsőként” gombra kattintotok rá. Ha tetszett osszátok meg a cikket, és köszönjük a hozzájárulásotokat a Kicsi Budoár Magazin népszerűsítéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.