Kutyahűség és szabadság

A húszas éveim elején, fiatal anyukaként elhatároztam, hogy kutyát akarok, a lányomnak. Ancsikám talán két éves volt és arra gondoltam, milyen jól jönne a kertes házunkhoz egy kutyus, akivel együtt cseperedik fel és nagyokat tudnak játszani az udvarban.

 

Ezt meghallva apukám kezébe vette a dolgokat, természetesen velem nem egyeztetve, egyik nap megjelent egy fekete kicsi reszkető szőrpamaccsal. Majd elájultam a látványtól, hisz én magam szerettem volna kiválasztani a kutyakölyköt, nem csak a fajtát, de a hazahozatala időpontját is. Ezt szóvá téve apu csak legyintett, és kezembe nyomta a kiskutyát, aki mint kiderült kislány és puli keverék volt.Kutyahűség és szabadság

Apám zsaru révén, bejárta Baranya szegét-zugát, hol nagy értékű lopások után, kutatva, hol gyilkossági ügy kapcsán. Egy ilyen razzia alatt, gondolom egy „gyanúsított” próbálta lekenyerezni az igazságszolgáltatás rettegett urát egy eldugott tanyán. Apám szemet hunyhatott a kisebb vétség felett, hisz elhozta a megvesztegetés tárgyát, a már említett ominózus kutyalánykát, akit egy holland focistáról (akinek ugyan ilyen raszta haja volt) neveztem el. Így lett a lánykutyánk neve fiúnév, alias Ruud Gullit.Ruud_Gullit kutyahűség és szabadság

A mesém fontos momentuma a fajta jellemzője. A pulik terelő juhászkutyák. A nyájat őrizve, parancsszavakra terelik a juhokat, birkákat. Az én kis “fekete gyöngyöm” is egy ilyen alomból való volt.

 

Érdekes volt tapasztalni, mikor sétálni vittük, hogy nem elől futkosott, hanem a hátunk mögött jött, és terelte az egész családot. Ezekkel a génekkel megáldott kutya bekerült anno egy kertvárosi család, kertvárosi utcájába és házába. Azt már az elején megtapasztaltuk, hogy nagyon szeret kiszökni a hátsó kertből, bár nem ment sehová, a ház körül maradt, hűséges volt, de a tér kellet neki. Nagyon mérges voltam rá, féltem, hogy elviszik, valakit esetleg megmar, vagy megtámad, és minden praktikát bedobva próbáltam kordában tartani az ebet, kevés sikerrel.

 

Mindig megszökött, de csak a ház elülső bejáratáig. Ott letelepedve várt bennünket haza. Elhatároztam, hogy kifogok rajta, és építtettem egy három méter magas, befelé hajló kerítést. Nagy lelkesen vártam az eredményt. Munka után hazatérve nem hittem a szememnek a kutya ott várt a ház előtt, a szokott helyén. Az egész utca rajtunk röhögött.

 

A szomszédok mondták, hogy látták, ahogy próbálkozik, és egyszerűen felkúszott és aztán, huss, már kint is volt. Még az sem riasztotta vissza, hogy egyszer fennakadt a lábánál fogva a kerítésen és úgy szedték le onnan. Feladtam, innentől kezdve hagytam, hogy azt tegyen, amit jónak lát. Soha nem szökött el, mindenki imádta, a környéken, soha senkit nem bántott. Ő ilyen volt és én megtanultam így elfogadni az én koromfekete, öntörvényű kis gyémántomat.

 

14 évig volt velünk, Isten nyugosztalja. Öregkorára, szüleim kivitték Orfűre magukhoz végleg, hisz az évek során a lányaimmal szinte majdnem minden hétvégét a víkendházban töltöttek.

Apu halála Őt is magával ragadta, egyszerűen utána halt, pár hétre rá. A hűség mintaképe volt, de Ő szabta meg szabadsága határait…

 

 

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.