Lélekhagyma

Egy alkalommal az egyik közösségi csoportban valakinek volt egy kérdése: Miért van az, hogy minél több ideje van az önmegismerés útján, annál több feladat kerül elő, egyre mélyebb, erőteljesebb lélekemlékek, érzelmek törnek fel és válnak nyilvánvalóvá?

 

Egy nyugodt pillanatomban  ezt a választ  kaptam a Felső Énemtől, hogy el tudjam mondani azoknak akiket érdekel, hogyan is néz ki ez tágabb szemszögből nézve, ahogyan a mi felsőbb tudatosságunk lát rá erre a helyzetre:

 

A lélekhagyma olyan, mint a hagyma, a héja, és a többi része! Szépen lassan fokozatosan kell lefejteni a rétegeket, egyiket a másik után, újabb és újabbakat, ahogy haladunk az önismereti folyamatban.

 

  • Néha van olyan, hogy csak egy bizonyos lelki érettség és tudatossági foknál kap az ember egy nehezebb megtapasztalást, trutyi csomag felszínre bukkanását, mert akkor elbírja a lélek, előbb belerokkant volna!

 

A Felső Énünk, azaz a mi Felsőbb Tudatosságunk, a bennünk lévő Tiszta Tudat (kinek hite szerint)  mindig tudja, mikor mit kell tennie a fejlődésünk érdekében.

Ez a részünk nem áll az ego fennhatósága alá, így nem is azok a motivációk mozgatják, mint az egónkat, és nem is ennyire korlátozott. Ez a része az énünknek tudja, mennyit bírunk el, nem úgy ahogy az egónk! Biztosan ismeritek azt a hozzáállást – simán elbírom, elbírom, aztán, reccs. A másik hozzáállás, ezt nem bírom el, ezt nem bírom el, aztán mégis. 🙂  De a fejlettebb részünk tudja, mit bírunk el és mikor! Hasznos összeismerkedni vele és kérni a segítségét, útmutatását abban, hogyan érdemes élni az életünket. Nem kell túl nagy tudomány, művészet, hogy megszólítsuk a Bennünk lévő Tiszta Tudatot és segítséget kérjünk abban, hogy mi a következő lépés, amikor az életünk egyes területein fennakadásaink vannak.

 

Az igazán jó terápiánál, terapeutánál, aki kapcsolatban van a Szellemi vezetőkkel és a Felső Énjével, éber lesz arra és kap jelet arra vonatkozóan, hogy meddig lehet elmenni a kliens lélekhagyma rétegeibe. Ennél tovább nem érdemes erőltetni, mert a kliens ennyit képes befogadni az adott szintjén, a terápia alatt. Van úgy, hogy maga az illető nem mer mélyebbre menni önmagába, mert az ego fél a fájdalomtól, a csalódástól, amit ott talál, amivel szembesülnie kell, ezért sokan csak a felszínt kapargatják, azt is csak óvatosan. Ilyenkor célszerűbb, ha segítséget kér valakitől akiben megbízik, vagy van a baráti körébe terapeuta, aki segíthet neki mélyebbre menni mint amennyire ő menne odahaza egyedül. 

 

Az önmegismerő és önfeltáró folyamat soha nem ér véget. Folyamatos változásban és fejlődésben vagyunk, még ha nem is érzékeljük, attól még így van 🙂

Mivel a lélek hallhatatlan, így a fejlődése is folyamatos, és folyamatos körforgásban van, a mindenséggel, az Univerzummal és a Teremtővel összhangban alakítva ki az életről életre való leszületés feladatait, lélekmegtapasztalásait, leckéit. Tehát ne essünk kétségbe, ha bizonyos témák újra és újra felbukkannak mert így van lehetőségünk rétegenként egyre jobban belehatolni önmagunk lélekmagjába, melynek célja önmagunk megismerése és a könnyedebb, örömtelibb élet megteremtése.

 

Önismeret-fejlesztő tréner, Energetikai testkezelő facilitátor, Coach

Horváth Erzsébet

Önismeret-fejlesztő tréner, Energetikai testkezelő facilitátor, Coach

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.