Létezik barátság férfi és nő között?

Azt mondják férfi és nő között nincs valódi barátság, mert mindig jelen van a vonzalom és a szexualitás. Amit leírok ebben a cikkben az az én nézőpontom, az én tapasztalásom.

Tisztázzuk, mi is a barátság? Barátság szerintem annyit tesz, hogy egy vagy több megértő, megbízható lelki társra lelsz, akikre bármikor számíthatsz. Vannak olyan barátok, akik napi szinten jelen vannak az életemben, és vannak olyanok is, akikkel ritkábban beszélek, mégis barátként gondolok rájuk.

Férfi barátaim is vannak, ha nem is túl sok, és ezek tiszta barátságok olyan értelemben, hogy nincs közöttünk szexuális feszültség, régen viszont volt!

Minden férfi barátommal anno, sok-sok évvel ezelőtt szexuális kapcsolatban voltam, van olyan is, akivel évekig együtt is éltem.  Párkapcsolatként nem működött egyik sem, gyilkoltuk egymást egészen addig, amíg már a szexuális feszültség is kisült közöttünk. A szakítások után voltak kisebb-nagyobb szünetek, majd jöhetett a barátság lehetősége, és ezt választottuk.

Barátok lettünk, miután elengedtünk minden olyan tényezőt, ami ezt nem tette lehetővé. Persze az új kapcsolatokban okozott némi nehézséget, hogy elfogadják az új partnerek ezt a barátságot. Az én új párom és az övé is gyanakvással nézte, voltak féltékenységi jelenetek, viták, aztán belátták, hogy nincs itt már semmi olyan, amitől félteniük kellene a párkapcsolatukat. Sőt, azt is elmondhatom, hogy a férfi barátom új párjával is nagyon jó lett a kapcsolatom, és teljes mértékben elfogadta a jelenlétemet.

 

Próbálkoztam férfi barátsággal úgy is, hogy soha nem voltunk szerelmi vagy szexuális kapcsolatban. Mind, egytől-egyig kudarcba fulladt.

Minden egyes férfi, akit barátomnak szerettem volna, vagy szexet akart, vagy belém szeretett. Mindig jelen volt a szexualitás, és ha már jelen van, akkor abból nem lesz barátság. Amint észrevettem az első erre utaló jeleket, menekülőre fogtam. Lemondtam a találkozókat, kerültem a társaságukat, amiből persze sértődés és dráma lett. Voltak olyan helyzetek, mikor már a telefont sem vettem fel, és szó szerint menekültem, mert a férfi olyan szinten vált erőszakossá. Hiába beszéltük meg a legelején, hogy csak barátság jöhet szóba közöttünk, mintha ez a beszélgetés meg sem történt volna.

Be kellett látnom, hogy a barátság férfi és nő között csak akkor létezhet, ha a szexuális feszültség már kisült.  

Én így éltem meg a barátságot férfi és nő között, a környezetemben is hasonló helyzeteket látok és tapasztalok. Ettől függetlenül nem zárom ki, hogy vannak olyan nők és férfiak, akiknek a barátságában sosem játszott szerepet a szexualitás, nem tartom lehetetlennek, de nehezen tudom elhinni. A kémia mindig ott van, mindig működik, és amíg nem éljük meg, bizony ott fog rezegni, és hatással lesz ránk.

 

Holics-Mester Marianna

Zen Coach, Sámán gyógyító Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.