Magzatkori traumák

A fogantatás, a magzati élet és maga a születés rendkívüli hatással van életünkre. Azt mondják, ahogyan megszületünk, olyan lesz az életünk. Sok lehetőség van már utánanézni életünk ezen kezdeti szakaszának, és az elszenvedett traumáknak. Családállítások során a magzati élet és a születés témája szinte mindig megjelenik.

Sokszor már a fogantatás pillanatában szerzünk olyan traumákat, amelyek kihatnak egész életünkre.

Ilyen lehet például, ha az anya fél a teherbeeséstől, vagy ha a fogantatás erőszak eredménye. Ezek az események a gyermek életére nagy hatással vannak. A terhesség kezdeti szakaszában, míg az anyának nincs tudomása arról, hogy gyermeket vár, szintén sok hatás érheti a magzatot. Amikor pedig kiderül az áldott állapot, az a pillanat szintén meghatározó. Ha az anya megijed, ha nem szeretne gyermeket, illetve bármilyen félelem kapcsolódik az állapotához, ez is mind-mind hatással van a magzatra. Gyakran látjuk azt, hogy akit nem vártak, és megfordult a szülők fejében az abortusz gondolata, azok a gyermekek úgy érzik később, felnőve is, hogy nincs joguk az élethez, és önszabotáló életmódot folytatnak.

Nem csak az anya, de az anyai nagymama traumáit, fájdalmait is átvesszük, hiszen amikor a nagymama az édesanyával állapotos volt, testében már ott volt az a petesejt, amelyből később megszülettünk. Az anyaméhben töltött időszak alatt, szintén számos trauma érheti a magzatot. Hat rá az anya hangulata, környezete, félelmei, szokásai, ha esetleg elveszített ikertestvére van, és még sok más hatás.

A gyermek egész életében sejtszinten őrzi az anyaméhben történtek emlékét. A szülés folyamata lehet életünkre a legmeghatározóbb. Leggyakrabban a szülés közben történő események azok, amelyek a legerősebb hatást gyakorolják ránk.

Minden szülés közbeni történés kihat későbbi életünkre. Az elakadások, a koraszülés illetve a túlhordás, ha szülés közben az anya segítségre szorul – pl az orvos kinyomja a babát, vagy fogóval segítik a világra. A farfekvés, a nyakra tekeredett köldökzsinór, az oxigénhiány, ha azonnal elveszik az újszülöttet az anyától. Még sokáig folytathatnánk a sort a szülés közben fellépő helyzetekről.

Ha még a fogantatás előtti időszakra megyünk vissza, akkor azt láthatjuk a családállítások során, hogy sokan leszületni sem szerettek volna. Vannak, akik hisznek előző életekben és abban, hogy mi választjuk meg, hová, milyen körülmények közé születünk, és vannak, akik nem hisznek benne. A családállítások tapasztalata azonban az, hogy nagyon is létező dolgokról beszélünk.

Sok kliensnél láthattuk már azt, hogy a lélek nem szívesen választotta a Földi létet, vagy választja ugyan, de csalódik. Ennek tünetei általában a következők voltak: depresszió, motiválatlanság, sorozatos kudarcélmények, magányosság, kialakult énkép hiánya, társtalanság, gyermektelenség, örömérzés hiánya, gyökértelenség, stb.

Amíg nem tártuk fel az okot, ami miatt a lélek nem akarta az újabb inkarnációt, addig nem kapunk végleges megoldást a problémáinkra. Ezért történik az, hogy egy átmeneti javulás után ismét szembe találjuk magunkat a gondjainkkal. A Családállítás, a ThétaHealing és a Soulwork módszer lehetőséget ad arra, hogy véglegesen magunk mögött hagyjuk a nehézségeinket.

Családállító, Soulwork tréner, Kineziológus, Okleveles természetgyógyász

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm

Cikkeim

Lukács Tünde

Családállító, Soulwork tréner, Kineziológus, Okleveles természetgyógyász Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.