Meseszínház a Pólus Moziban – 2018. I. negyedév

Januárban is folytatódik a premierfilmeket és egyedi tartalmakat, pl. koncertfilmeket műsorra tűző XV. kerületi Pólus Mozi meseszínházi programsorozata: vasárnap délelőttönként bábszínházi előadások várják a nézőket – kicsiket és nagyobbakat is – a moziteremben berendezett pódiumszínpadon.

Jegyek kaphatók a Pólus Mozi jegypénztárában és honlapján, online jegyvásárlás a http://poluscentermozi.hu  címen elérhető.

2018. Január 21. 11:00 Marcipán cica

http://poluscentermozi.hu/film/marcipan-cica-elozenes-mesekoncert-114

Zsámár Kati és Gay Tamás élőzenés bábmese-koncertjén a kényes-fényes, kotnyeles Marcipán cica egy könyvből értesül arról, hogy ő az állatok királyának, az oroszlánnak rokona. Királyi származásának okát hódolatra szólítja fel a háziállatokat, majd elhatározza, hogy Afrikába megy, felkeresi őfelségét, és megtanulja tőle a királyság csínját-bínját. Kalandos utazás során eljut Afrikába, ahol kiderül, hogy az afrikai oroszlánnak cseppet sincs királyi dolga, koplalás van és minden nap vadásznia kell. Majd a cirkuszi oroszlán rokonával találkozik, aki öreg, fáradt, és nagyon fél az idomártól. Végül hazamegy, ahol ráébred: itthon vagyok igazán király!

Január 28. 11:00 Meserét Bábszínház: A mérges vadmalacka

http://poluscentermozi.hu/film/a-merges-vadmalacka-babszinhaz-115 Zenés bábjáték 4-6 éves gyermekeknek, a Meserét Bábszínház előadásában. Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy vadmalacka, aki mindig mérgelődött, zsörtölődött, ezért nem voltak barátai. Amikor aztán bajba keveredik, megváltoznak körülötte a dolgok…Hogy miként, az kiderül a meséből.

2018. Február 4. 11:00 – Nefelejcs Bábszínház: Kippkopp a hóban

http://poluscentermozi.hu/film/kippkopp-a-hoban-babszinhaz-116“A barátaim bajban vannak! Ha Te nem segítesz rajtuk, ők is könnyen úgy járhatnak, mint én!” – kérlelte az átfázott madárka Kippkoppot. Kippkopp pedig nem gondolkodott sokat: felmarkolta a diókat, s elindult a téli hidegben, hogy segítsen az éhes madarakon. Valódi bábmusical elevenedik meg a gyerekek előtt, akik a mese végére szinte harsogják: “Kippkopp a hóban, igazi hős valóban…”

A Nefelejcs Bábszínház marionettbáb előadása Marék Veronika népszerű mesesorozata alapján.

2018. február 18. 11:00 – Bábrándozók Társulat: Ebcsont és nyúlcipő

http://poluscentermozi.hu/film/ebcsont-es-nyulcipo-125

Egy kutya és egy nyúl váratlanul kettesben maradnak a kutya gazdájának otthonában. 
A vendég igen elkényeztetett hölgy, Európa Szépe bajnoki címmel – megszokta, hogy minden róla szól, és minden jár neki. A vendéglátó agyonfegyelmezetett eb, aki minden körülmények között meg akar felelni a gazdájának.  És, – mert a gazdája ezt kérte tőle -, most a vendégnek is!
De lehetséges-e úgy lesni egy elkényeztetett nyúl minden kívánságát, hogy a vendég is elégedett legyen, és közben a lakás se forduljon föl fenekestül?  Szót érthet-e egymással két ennyire különböző valaki, mint ez a kutya, és ez a nyúl? Számíthatnak-e egymásra, ha már megtörtént a baj…? Az előadást 3 éves kortól 99 éves korig ajánljuk.

 

Játssza: Kovács Judit és Törőcsik Eszter

Író: Kolozsi Angéla

Látvány: Erdeős Anna

Bábok: Sípos Katalin

Zene: Teszárek Csaba

Zuláger: Fehér Bulcsú

Rendező: Veres András

2018. február 25. 11:00 – Budapesti Utcaszínház: Óz a nagy varázsló

http://poluscentermozi.hu/film/oz-a-nagy-varazslo-szinhaz-48

Rendező: Monori Balázs

Főszereplők: Dorka: Keller Veronika, Gyáva Oroszlán: Lőrincz Levente, Szinovál Gyula Bádogember: Monori Balázs Madárijesztő: Tatai Zsolt Tündér és Boszi: Ferencz Gabi

Rendező: Monori Balázs

dropL. Frank Baum klasszikus meséjének feldolgozása /Szinovál Gyula/ rengeteg zenével, igazi slágerekkel az örök témáról: saját helyünkről a világban, önmagunk és mások elfogadásáról Szeretetteli emberség és egy kis csoda 60 percben.

2018. március 18. 11:00 – Nefelejcs Bábszínház: Kippkopp a fűben


http://poluscentermozi.hu/film/kippkopp-a-fuben-babszinhaz-120

Végre elmúlt a tél! Kippkopp elindul a zöld réten, hogy játsszon egy nagyot. De vajon kivel? A szöcskékkel, vagy a hangyákkal, vagy a katicával? Minden kiderül a mese végére!

A Nefelejcs Bábszínház marionettbáb előadása Marék Veronika népszerű mesesorozata alapján.

Rendező: Marék Veronika meséi alapján Erdélyi Erika

2018. április 15. 11:00 Nefelejcs Bábszínház: Kippkopp és Tipptopp


http://poluscentermozi.hu/film/kippkopp-es-tipptopp-babszinhaz-121

„Őszi falevelek, pirosak, sárgák, zöldek. Őszi  falevelek. Új ruhát tőletek kérek…”

Egy szép, napsütéses őszi napon gesztenyefalevélen megérkezik Tipptopp, a gesztenyelány a dimbes – dombos erdőbe. Elindul, hogy búvóhelyet keressen magának.

A Nefelejcs Bábszínház marionettbáb előadása Marék Veronika népszerű mesesorozata alapján.

Rendező: Marék Veronika meséi alapján Erdélyi Erika

2018. május 13. 11:00 Nefelejcs Bábszínház: Kippkopp és a kipikopik


http://poluscentermozi.hu/film/kippkopp-es-a-kipikopik-babszinhaz-122

„Öreg fa gyökere pici kuckót rejt, ott lakik Kippkopp és vele Tipptopp.
Vidám az élet a Kippkopp házban, csak egy gesztenyegyerek hiányzik még.
Áfonya csillár és levél az ágy, gomba az asztal és kavics a szék,
vidám az élet a Kippkopp házban – csak egy gesztenyegyerek hiányzik még!”

Így indul a mese, amiben Tipptopp nagy álma teljesül: kipikopikkal lesz tele a ház. Végigkísérhetjük őket, miközben igazi, összetartozó, egymást féltő, szerető, segítő családdá válnak.

A Nefelejcs Bábszínház marionettbáb előadása Marék Veronika két mesekönyve, a Kippkopp gyerekei, és a Kippkopp hol vagy alapján készült.

Rendező: Marék Veronika meséi alapján Erdélyi Erika

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.