Miért van ennyi magányos, “erős” Nő?

Manapság nagyon trendi “Erős” Nőnek lenni. Függetlenségre törekszünk az élet minden területén, legyen az párkapcsolat, munka, anyagi biztonság megteremtése. Kifogástalan külsőre, kinézetre erőt, magabiztosságot árasztó kisugárzásra próbálunk törekedni. Mindig, mindenkor tökéletességre vágyunk, hogy megfeleljünk a sajt magunkkal szemben támasztott, valamint a külvilág által ránk nyomott elvárásoknak, hamis illúzióknak.

 

  • Jó lenne elgondolkodni, milyen árat fizetünk ezért? Megéri?

Már fiatalon elkezdjük a plasztikázást, nagyobb mellek, piszébb orr, kerekebb fenék, és lehetne még sorolni. Sminktetoválás, tökéletes ívű szemöldök, szemhéjvonal, teltebb ajkak. Nincs gondunk a reggeli sminkeléssel, kinyitjuk a szemük és már teljesen rendben a toalettünk. Mi már szinte tökéletesek, vagyunk hibátlan alak, bőr, arc, elegancia sok–sok külsőség. Viszont megvan a tökéletes önbizalmuk, – még legalább is.

Keressük álmaik férfiját,- aki méltó hozzánk- aki lehetőleg gazdag , jóképű, jó testű, intelligens, jó humorú, egyszerűen ne legyen középszerű. Közben karriert építünk, megpróbáljuk megteremteni az anyagi függetlenségünket, az egzisztenciánkat. Jönnek-mennek a párkapcsolatok. Valahogy egyik sem jó valamiért. Az elején még lazán megy a váltogatás, keresés, aztán ahogy telik az idő, – ketyeg az óra – egyre több a kompromisszumkészség, ideig-óráig.

Az elején még lazán megy a partner váltogatás, keresés, aztán ahogy telik az idő, – ketyeg az óra – egyre több a kompromisszum készség, ideig-óráig. Észre se vesszük, hogy míg ezeken a folyamatokon végig megyünk kemény, „Erős” Nővé válunk.

 

Mivel az idő vészesen halad felettünk, beleugrunk egy házasságba, ami persze az esetek többségében, válással végződik. Neveljük a gyermekeiket, többnyire egyedül. Boldogtalanok, kiégettek, csalódottak vagyunk, de nem adjuk fel az elveinket. Megmutatjuk a világnak, és mindenkinek, hogy mi egyedül is helyt tudunk állni, az élet minden területén. Mert mi testesítjük meg az “Erős” Nőt!

  • Vajon tényleg van ennek ekkora jelentősége?
  • Megmutatni mindenkinek, hogy mi mindent megoldanunk, kibírunk?
  • Nem szorulnunk senki segítségére, oltalmazására, csakhogy fenntartsuk a látszatot a rólunk kialakult képpel?

 

Ugyanakkor nem értjük, miért válik sivárrá, üressé az életünk.  Mikor szépek, okosak, csinosak, jól szituáltak, lettünk, mégis magányosan, kiábrándultan éljük mindennapjainkat. A gyerekek felnőttek, kirepültek, már semmink, és senkink sincs.

 

Ahogy idősödünk, jön a még több plasztika, – még szebbnek kell lennem, nem lehetek ráncos, nem lehetek telt, stb.- depresszió, önértékelési zavar, pánik, megkeseredettség a jutalmunk. Mire betöltjük, az 50. 60. évünket, megvan ugyan mindenünk, amit anyagiban lehet mérni, csak épp a kedvesség, a báj, a játékosság, az igazi nőiesség halt ki belőlünk. Már nagyon rég és most teljesen magányosan, tele megfelelési kényszerrel és elvárásokkal küzdünk, nap mint nap.

 

Valójában ez nem csak a Nők hibája! Mit látunk mindennap, mit sulykolnak belénk? A média, az internet, a magazinok. Legyél tökéletes! Élj úgy, ahogy Neked jó, mert megérdemled! Reklámok százai jönnek fel naponta, a plasztika, a luxus, a tökéletes kinézet, alak, smink, sorolhatnánk rengeteg dolgot. Egy teljesen hamis képet kapunk magunkról Nőkről, mert azt látjuk, hogy ezek a trendek, ezeknek kell megfelelni, közben pedig elveszítjük a kontrollt, és átesünk a ló túloldalára.

 

A lényeg pedig az egyensúly, a mértékletesség. Legyünk szépek, ápoltak, tegyük a dolgunkat, legyünk Nők, anyák, merjünk elfogadni segítséget, merjük feláldozni a teljes függetlenségünket, merjünk néha, kicsit gyengék lenni. Merjünk szeretni extrém elvárások nélkül, ha szükséges adjuk lejjebb az igényeinket. Tudjunk örülni apróságoknak. Ettől még maradhatunk Erős Nők, de igazi hús-vér Nők, akiknek van önbizalmuk mindenféle plasztika nélkül. Van önbizalmunk, ha van rajtunk kis súly felesleg, van önbizalmunk, hogy szerethetőek vagyunk akkor is, ha nem viselkedünk minden pillanatban tökéletes “Erős” Nőként!

 

Merjünk végre Önmagunk lenni, merjünk kilépni a saját árnyékunk mögül, akkor leszünk igazán boldog, elégedett Nők!  Mert Nőnek születtünk, hát legyünk Nők, főleg csak NŐK!

Tradicionális REIKI USUI SHIKI RYOHO Mester, Tanító, Theta Healing konzulens

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm

Cikkeim

 

Gyergyák Ágnes

Tradicionális REIKI USUI SHIKI RYOHO Mester, Tanító, Theta Healing konzulens Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.