Mit szeretnél teremteni a szexuális energiáddal?

A szexuális energiánk mindig jelen van a testünkben. Ezt használjuk, amikor sportolunk, főzünk vagy alkotunk, vagy bármi mással foglalkozunk. Hatással vagyunk a világra, hozzájárulunk a rokonaink, barátaink életéhez pusztán a jelenlétünkkel is. Csupán azzal is, hogy létezünk.

 

Mit tennél, ha tudnád, hogy a szexuális energiáddal megváltoztathatod a világot? Változtatnál valamin?

 

Már régóta mondogatom, hogy a taoista érzéki masszázzsal olyan élményt adhatunk a partnerünknek, ami semmihez sem hasonlít. Ezt az élményt csak mi tudjuk megadni neki, ettől lesz egyedi, különleges. Amellett, hogy a kapcsolat mélyülhet, közelebb kerülnek a párok egymáshoz, a masszázs által megváltozik az energetikai rendszer, finomodnak az érzékek, a testtudatosság növekszik és még sok más előnye is van. Erről részletesebben olvashattok az írásaim között. Az energetikai rendszer megváltozásával megváltozhat a szexuális együttlét is. A férfiak potenciálja növekedhet, a merevedés erőteljesebb, az orgazmus mélyebb és hosszabb lehet. 

Neked milyen a szexuális életed? Milyen minőségű? Minőséginek mondható? Tudod, hogy milyen a minőségi együttlét? Tudod, hogy amit most élsz meg annál lehet még jobb?  Ha van megfelelő partnered ebben, mi lenne ha hálás lennél érte? 

 

Nem feltétlenül kell minden férfinak arra törekednie, hogy magmegtartásos orgazmusa legyen, amivel hatalmas energiát tud megtartani a testében. Az energia veszteségre viszont érdemes oda figyelni. A tao filozófia szerint bizonyos, meghatározott életenergia mennyiséggel születünk, amely energiamennyiség a veséinkben tárolódik. Ez az energiánk véges, amikor ez elfogy, a szervezet elveszíti életerejét, a test felmondja a szolgálatot. Ezt az energiát pótolhatjuk étellel, itallal, mozgással és légzéssel is. Ezt is célozzák a tantrikus gyakorlatok is, illetve Kínában már kisgyermekkortól a fiúkat és lányokat is tanítják, hogyan tudják minél jobban kezelni és beosztani ezt az energiát illetve mire tudják még használni. Ha szeretnél olvasni erről, számtalan könyvet találhatsz a témáról. Következő cikkem erről szól majd, a férfi erejéről.

 

Az együttlét során a minőség attól is függ, mennyire vagytok benne a jelenben, mennyire tudtok megnyílni, milyen mértékű az intimitás köztetek illetve elsősorban önmagatok felé. A valódi intimitás nem a szex elsődlegesen. A valódi intimitás alapelvei a tisztelet, a bizalom, a sebezhetőség, a nagyrabecsülés és a megengedés.

  • Ha a partneredet masszírozod, akkor könnyedén bele tudsz kerülni a jelenbe, megtapasztalhatod milyen a valódi intimitás kifejeződése önmagad és a partnered felé. 

A nézőpontjaid a testeddel, a szexualitásoddal meghatározzák, mit élsz meg önmagaddal és a partnereddel. A tapasztalataim azt mutatják, hogy a párok nagy százaléka nem hajlandó teljesen őszinte lenni sem önmagával, sem a partnerével. Nemrég bejelölt valaki a facebook-on, szép családja van, megosztásai, írásai alapján pedig elég szent életűnek tűnik. Privát üzenetben leírta milyen régóta vágyik egy ilyen masszázsra, amire hozzám lehet jönni. Az írása alapján igen frusztrált emiatt, hisz sem beszélni nem tud erről kivel, sem megélni nem merte eddig, minden bizonnyal bűnösnek is érzi magát emiatt. Valószínűleg megítéli magát mert ilyen vágyai vannak, ellenáll ennek a vágynak, talán bántalmazza is magát miatta. Tehát ő frusztrációt és például a pénz nem befogadását teremti a szexualitásával. Amit írt abból úgy tűnt, a pénzt legalább olyan rossznak tartja mint a felszabadult szexualitást.

 

A taoista filozófia szerint ezeknek az ellenállásoknak fizikai megnyilvánulásai lehetnek a testen. Kinek milyen módon jelenik ez meg. A meg nem élt vágy megnyilvánulhat agresszív viselkedésben, blokkol valamilyen életterületet, vagy akár erőszakosság jelenhet meg például a szexben.  Némelyeknek ez lehet élvezetes is, nem is arról beszélek, hogy ez rossz lenne, sőt. Hanem arról amikor ez a hozzáállás nélkülöz minden tiszteletet és bizalmat a másik felé. A másik ember tárgyként van kezelve és teljesen figyelmen kívül hagyja az illető a másik igényeit, lényét, kívánságát.

 

A blokkolt életenergia, vagy szexuális energia nem csak a testen nyilvánulhat meg, hanem az életünk bármely területén is, az említett esetben a pénzzel lehet kapcsolatos. Amely szintén egy energia és a vele kapcsolatos ítéleteink, hitrendszereink határozzák meg a vele való kapcsolatunkat. Persze a pénzt legalább olyan rosszá teszi ez a világ mint a testet, vagy a szexualitást. 

 

  • Te mit teszel magadban rosszá, nem megfelelővé, amit ha nem tennél, akkor sokkal örömtelibb lenne az életed?
  • Te ki vagy valójában, aminek ellenállsz? Ki vagy mi nem vagy hajlandó lenni?

Nézetem szerint nem szükséges mindent megélni, mindent kipróbálni, ha ez nem komfortos, nem könnyed és örömteli. Hisz amikor fantáziálunk, vagy akár ezt a partnerünkkel is megosztjuk, csak fantáziálunk. Nem feltétlenül akarjuk mindezt a valóságban is megélni. Ha ezt mégis visszafojtjuk, akkor az már lehet nem túl kellemes.

Van egy vendégem, aki olyan szintű bizalmat, befogadást él meg a masszázs alatt, amelyet elmondása szerint felidéz, mielőtt üzleti tárgyalásra megy és rendszerint elképesztő jó üzleteket köt. Ő örömöt, könnyedséget és bőséget teremt az életében. És nem csak a sajátjában, hisz amikor valaki befogad, akkor másoknak is több lesz. Létrejön egy áramlás.

  • Te mire használhatnád azt az erőt, potenciált, ami a testedben van?

A napokban felmerült egy kérdés az egyik csoportban. Mit tudtok adni a férfinak, vagy nőnek, amit nem kaphat meg az anyukájától, a barátaitól, a kutyájától, egy kurvától, vagy nem veheti meg? Ugyanilyen szellemben: mit vársz egy férfitől, nőtől, amit nem kaphatsz meg mástól?

 

Palacskó András access facilitátor válaszát idézem:

“Ha nincs szükség, mit adhatunk egymásnak? Olyan szexet, ami a teljességnek nyit meg, falak nélkül, elvárások nélkül és ítéletek nélkül, semmi nem szükségből, minden a játék lehetőségéből és a végtelen térből és az állandó továbblépésből. Ennek az egységnek a játékát. Nem kell, hogy társad legyen. Nem kell, hogy szexelj valakivel. De ha már választottad a tested, miért ne élnéd meg ezt? Nem önigazolásként, nem rutinból, megfelelésből, hanem mert játék! 
Ekkor a társad nem szükség, hanem nézőpont nélküli, jelentőség nélküli, könnyed hozzájárulás. A végtelen játékban, szükség nélkül bármi választható! Ezernyi játékos módon élhetjük meg a végtelenség varázslatos kibomlását.”

 

Talán nem mindenkinek érthető ez valójában mit jelent, de ha belemész ennek a mondatnak az energiájába, érzékelheted, hogy könnyed, örömteli, játékos. Van egyfajta minőségű szexuális együttlét, amit ha felfedeztél önmagadban és megéltél már valakivel, akkor nem nagyon választanál mást. Megélheted ezt a minőséget akár egy nap ismeretség után is, bárkivel, aki hajlandó erre, és ha Te hajlandó vagy erre. Ez a minőség létezik benned is, partner sem kell hozzá.

 

Azt tudd, hogy nem vagy rossz akkor sem ha nem akarsz változni, ha nem akarsz változtatni, haladni, vagy ma divatos szóval ébredni vagy emelkedni. Ugyanis bármikor választhatod azt, hogy választasz valami jobbat, valami kielégítőbbet, valami minőségibbet, valami mást. És az is oké, ha nem. Azt szeretném, ha minél többen választanák minél több mindenben önmagukat, a könnyedséget, az örömöt és a kedvességet, elsősorban önmagukkal kapcsolatban.

  • Hajlandó lennél a játékosság teréből teremteni?

“ Az élet játék, játszom hát!”(Aranyosi Ervin)

Érintés – intimitás terapeuta, Access bars kezelő, Alkotó művész

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm

Cikkeim

Havas Andi

Érintés - intimitás terapeuta, Access bars kezelő, Alkotó művész Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm Cikkeim

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.