Mitől félsz? Mersz győzni?

Ha a merészséget választod és mersz lépni annak ellenére, hogy nem tudod mi vár rád, a félelem eltűnik, mintha ott sem lett volna. Ha mersz, meghal a félelem. Ha mersz, már nem emészted tovább magad, hanem elkezdesz élni. Ha mersz, a fókuszod az új dolgon van, a megoldáson, a megélésen és a jövő teremtésén.

Mitől félsz legjobban? Le mered győzni? Mersz győzni? Mersz győztes lenni? Ha mersz, akkor nyersz, hisz legyőzted önnön félelmed illúzióját és az eltűnik, mint a kámfor. Ez nem másokkal lévő versengés. Itt önmagadat győzöd le, vagy is azt, aki fél. Azt győzöd le, aki vagy ami félelemben tart. Ha nyersz, meghal az a rész belőled és te újjászületsz. Mersz győzni?

Sokszor hallottam kisgyermekként, hogy – Mit merészelsz? Hogy merészeled?  Tehát merni, merészelni valamit, egy negatív felhangot kapott. Pedig az életben megtenni, merni, meglépni és merésznek lenni, egy csodálatos dolog. Kilibbent a félelem béklyójából, a dermedtségből és elindítja a változást az életedben.

A legnagyobb félelmem eddigi életem során a válás meglépése volt. Vagyis, hogy odaálljak a volt férjem elé és elmondjam, hogy vége. Annyira féltem elé állni, hogy már fizikai fájdalmat éreztem. Alig kaptam levegőt, a páni félelem eluralkodott rajtam, hogy azt hittem ott halok meg. Hosszú hónapokig húztam és halasztottam, hogy elé álljak és megmondjam: VÉGE! Már teljesen felőrölt a félelem, és utáltam magam, hogy ennyire béna és gyáva vagyok. Ez egy ördögi kör volt, amiből aztán kiugrottam. A röhej az volt, hogy a volt férjem nem bántott soha, nem volt agresszív soha, és igazából nem is tudom megmondani mitől is féltem. A mai napig nagyon jó viszonyban vagyunk, van két csodálatos lányunk, és minden őket érintő dolgot a legnagyobb egyetértéssel megtudunk beszélni.

Aztán rájöttem, hogy nem is tőle féltem, hanem attól, hogy ez a lépés mit teremt majd nekem. Önmagamtól féltem! A jövőtől féltem, attól a nagyobbtól, ami kitágít és elindít az ismeretlen felé. A szokatlantól az újtól a képességeimtől a tudásomtól féltem, attól amit megélhetek magamból de még előttem is rejtve van.

  • Tőled is kérdezték már, hogy merészeled ezt meg azt megtenni?
  • Merészelted, vagy megijedtél és nem merted megtenni azt, amit szerettél volna? Bevetted mások ítéletét a félelemről, vagy nem hagytad magad és megtetted azt, ami húzott a változás felé?
  • Merted? Merészelted vagy beleragadtál a félelembe?
  • Merted, merészelted, vagy kifogásokat keresve inkább feladtad azt, ami húzott, hívott, és amiben igazán önmagad tudtál volna lenni?
  • Mertél győzni? Most mersz győzni?

Mitől félsz legjobban? Tudtad, hogy ott rejlik a legnagyobb kapacitásod, képességed és potenciálod, amitől legjobban félsz? Amit nem mersz felvállalni? Tudtad, hogy a félelem egy illúzió, ha beledőlsz, megszűnik?

Próbáld ki, egy tesztet megér. Kicsiben kezd, aztán legyél merészebb. Merj, merészeld és légy merész! Légy Önmagad! Merészelj úgy létezni, ahogy csak te tudsz! Létezz úgy, ahogy csak Te tudsz létezni!

Nőiség és Párkapcsolati konzulens

Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna.

Szakértői oldalam

Cikkírói bemutatkozóm 

A cikkeimet itt olvashatjátok

Kincses Anna

Nőiség és Párkapcsolati konzulens Mi van, ha egy egészen más élet vár rád, a „sorsodon”, az előre megírt forgatókönyveden túl? Mi van, ha olyan dolgokat tudsz, amit el sem tudsz képzelni magadról, a párkapcsolatodról? Mi van, ha ez a tudás felszínre kerülne és megváltoztatná az eddigi életed sokkal örömtelibbé és bulisabbá ezzel? Mi van, ha elismerve az önerőd az életed varázslónője lennél? Ha megszeretnéd élni azt a nőt, aki igazából vagy, túl a félelmeiden és a falaidon túl, ha boldogabb párkapcsolatban szeretnél élni és azt érzed, hogy ehhez hozzájárulhatok, HÍVJ. Várlak szeretettel, Anna. Szakértői oldalam Cikkírói bemutatkozóm  A cikkeimet itt olvashatjátok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.